raqu 31.10.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 jakie okna kupić do nie ocieplonej kamienicy. już wiem że nie ma sensu inwestować w trzy szyby. ale kogo wybrać drutex , oknoplast , vertex ???? zależy mi na tym żeby w mieszkaniu nie wiało , mam 17letnie pcv powykrzywiane już w każdą możliwą stronę wymiana uszczelek nic nie dała. proszę po postu o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raqu 01.11.2013 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 pomorze ktoś chociaż od czego zacząć na co zwrócić szczególną uwagę jest tyle parametrów jakie podają producenci a który z nich jest najbardziej istotny dla przeciętnego zjadacza chleba który nie ma 100000 zł na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.11.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Poprzednie okna też wybierałes wychodząc z założenia, że nie masz pieniędzy (wiec w domysle szukasz tanich... ? ) No to masz co chciałeś. Tanie = maksymalnie odchudzone, w tym z istotnych elementów wpływających na trwałość okna. Na początek rozpoznaj swój rynek i poszukaj salonow okiennych, ktore mają dobrą renomę w regionie. Pamiętaj ze najlepsze okno można tak żle zamontować, że za 10-15 lat będzie Cię czekała kolejna wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raqu 01.11.2013 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 okna kupiłem razem z mieszkaniem wiec są po poprzednim właścicielu próbowałem jakoś reanimować ale z marnym efektem i właśnie dla tego chciałem zapytać kogoś kto ma o tym dużo większe pojęcie i kupić okna których nie będę musiał za kilka lat ponownie wymieniać .................im więcej czytam o oknach tym bardziej zdaje sobie sprawę że montaż to kluczowa sprawa i może spieprzyć całą akcje wymiany ..............chciałem się dowiedzieć co w te moje dziury wsadzić rozsądnego żeby nie przesadzić i nie wstawić bubla ....................... wiem że nie ma sensu wkładać do nieocieplonej kamienicy jakiś mega pasywnych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 01.11.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Kiedyś kamienicę ocieplą w związku z tym kupuj enrgooszczędne - profil głębokości 85 - 90 mm, trzy szyby. Dzięki temu jak kamienicę ocieplą to okien już nie będziesz musiał wymieniać A jak masz mocno cienki budżet to wal do sprzedawcy firmy DRUTEX - taniej już to tylko w Chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raqu 01.11.2013 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 to jak drutex to taka kiszka to może któryś oknoplast mamy tu w moim miasteczku sprzedawcę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.11.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Kiedyś kamienicę ocieplą w związku z tym kupuj enrgooszczędne - profil głębokości 85 - 90 mm, trzy szyby. . Biedni Ci systemodawcy;), bo nie czytają forum i swoje najnowsze propozycje wypuszczają na profilach o głębokości zabudowy ok 80mm... Raqu - tak jak napisałem - zacznij od małego rozpoznania lokalnego rynku i potem wróć na forum. Sprawdź ze 3 salony w okolicy, ale wcześniej z grubsza zmierz okna i idź po wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raqu 02.11.2013 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 (edytowane) dostępni producenci w mojej okolicy to jeszcze "ideal-okno Robert Kudłacik na profilach REHAU i okuciach Winkhaus http://www.ideal-okno.purm.pl/index.html i Adams http://www.adams.com.pl/ale to chyba szału nie ma a może jest ktoś na forum z okolic Bielawy lub Dzierżoniowa co zna nasz lokalny rynek , ekipy monterskie które są godne polecenia a które nie i podpowie coś ???? Edytowane 2 Listopada 2013 przez raqu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.11.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Adams ma dobre opinie. Jeśli lokalny diler nie jest nowicjuszem, to możesz na nich zwrócić bliższą uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 03.11.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 NIe wiem czy akurat Stara Fabryka jest z okolic Bielawy czy Dzierżoniowa, mozesz przedzwonić i się dowiedzieć o ewentualny dojazd do klienta. Ja o swoich starych oknach nawet nie chce myślec, nie dosyć ze zimą starsznie wiało (w oknie balkonowym była ok 3cm szpara) to wszystkie hałasy z zewnątrz były wyczuwalne w mieszkaniu. Okna to inwestycja na lata. Nie ma sensu na tym oszczędzać. Tanie okna, źle założone i wykonane z tanich materiałów mogą szybko się wypaczyć. Po wymierzeniu okien zdecydowałem się na 7 komorowe,mogę polecić z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.11.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Nie wiem czy TY jesteś prawdziwym klientem czy nie, ale tak czy inaczej ja Starej Fabryki nie polecam, bo spamują na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 04.11.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 już wiem że nie ma sensu inwestować w trzy szyby. można wiedzieć skąd ? jeżeli od jakiegoś sprzedawcy to np przychodząc do mnie usłyszysz już coś innego może masz jakieś wyliczenia dzięki którym takie wnioski wyciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuczaka 05.11.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Akurat Oknoplast i Drutex moim zdaniem stoją na bardzo podobnym poziomie, które równie wysoko oceniam. Pisałem już w innym temacie, ale powtórzę, że u siebie zdecydowałem się na Drutex i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 05.11.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Akurat Oknoplast i Drutex moim zdaniem stoją na bardzo podobnym poziomie. dobre dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 05.11.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Akurat Oknoplast i Drutex moim zdaniem stoją na bardzo podobnym poziomie, które równie wysoko oceniam. QUOTE] To przykład wypowiedzi o najwyższej poprawności politycznej - nadajesz się tylko do dyplomacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 05.11.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Akurat Oknoplast i Drutex moim zdaniem stoją na bardzo podobnym poziomie, które równie wysoko oceniam. Pisałem już w innym temacie, ale powtórzę, że u siebie zdecydowałem się na Drutex i jestem zadowolony. A co porównywałeś? chyba obroty handlowe nie okna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 06.11.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 A co porównywałeś? Okna od obydwu producentów otwierają się i zamykają zazwyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raqu 08.11.2013 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 sprawę wymiany okien bedę musiał chyba do wiosny odłożyć bo aura nie sprzyja na poprawne zamontowanie ( biorąc pod uwagę że jeszcze nie są zamówione a przyszły by pewnie w połowie grudnia albo i później ) tak czy siak dziękuję za poświęcony czas forumowiczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.11.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Stracisz sezon na ogrzewaniu;) A poważnie - nie ma co pochopnie podejmować decyzji - masz czas na dalsze przemyślenia. I sądzę że za chwilę rynek zapełni się promocjami zimowymi - będzie można zamówić okna i zamontować jak zrobi się cieplej. Póki co - ciągle jest ciepło i goni się z montażami, więc nikt nie wprowadza jeszcze promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 10.11.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Nie wiem czy Ty jesteś prawdziwym klientem czy nie, ale tak czy inaczej ja Starej Fabryki nie polecam, bo spamują na forach. Cześć Finlandia. Każda firma jakoś się promuje. Ja do nich trafiłem z polecenia i nie widzę problemu w tym, aby przekazać na forum, że byłem zadowolony z usług. Generalnie zgodzę się, że trudno jest wierzyć w niektóre opinie na forum. Ja sam osobiście kilka dni temu bardzo naciąłem się czytając opinie o jednym łódzkim lekarzu, opisywany oczywiście w samych superlatywach, ale w gabinecie juz nie był taki milutki. delikatny, jak go opisywano w necie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts