ZIS 01.11.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Witam, Mam dom na etapie SSZ, w najbliższym czasie zrobię wszystkie instalacje (bez podłogówki - bo to przed samymi wylewkami). Zastanawiam sie co mogę zrobić jeszcze przed wiosną.Czy ocieplenie poddasza ma teraz sens? Znajomy mi radzi to odpuścić i nie robić tego przed wylewkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 30.11.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 (edytowane) Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 30.11.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Witam, Mam dom na etapie SSZ, w najbliższym czasie zrobię wszystkie instalacje (bez podłogówki - bo to przed samymi wylewkami). Zastanawiam sie co mogę zrobić jeszcze przed wiosną. Czy ocieplenie poddasza ma teraz sens? Znajomy mi radzi to odpuścić i nie robić tego przed wylewkami. my zrobiliśmy wszystko - na koniec listopada mieliśmy SSZ - potem w grudniu elektryka i ocieplenie poddasza (bez płyt tylko wełna i folia) styczeń to instalacje wod-kan i CO (podłogówka) - koniec stycznia wylewki - luty to kafelki w kotłowni i jej tynkowanie, instalacja pieca i jego odpalenie, a pod koniec lutego tynki. A jak podeschły to w marcu płyty na poddaszu i wykończeniówka. Zamieszkaliśmy w maju, w czerwcu zrobiliśmy ocieplenie i elewacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 12.12.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ja nie radzę wykonywać żadnych instalacji przed przeprowadzeniem rur i rur spustowych między kondygnacjami. Uważam TERAZ , że pierwsze powinny iść w bardzo przemyślany sposób wszelkie rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 19.01.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Zalozenie instalacji alarmowej oraz podpiecie pod monitoring powinno sie znalezc na 1szym m-cu tej listy. Nie wiem gdzie budujesz i jakich masz sasiadow (pilnujecie sie nawzajem?), ale inaczej wszystko ci pokradna. Kazdy z moich sasiadow mial kradziez w trakcie budowy po wykonaniu SSO a mnie dwa razy okradli przed postawieniem nawet SSO. Raz nawet wywiezli na mojej taczce piec gazowy sasiada. Dlatego porzadny alarm robie w pierwszej kolejnosci z wielopunktowym monitoringiem, potem cala reszta. Tez robie SSZ w tym tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanalia 24.04.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Ja nie radzę wykonywać żadnych instalacji przed przeprowadzeniem rur i rur spustowych między kondygnacjami. Uważam TERAZ , że pierwsze powinny iść w bardzo przemyślany sposób wszelkie rurki [/QUOT fakt,ma to sens:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts