Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co mozna zrobić w zimę w domu SSZ?

ZIS

Recommended Posts

Witam,

Mam dom na etapie SSZ, w najbliższym czasie zrobię wszystkie instalacje (bez podłogówki - bo to przed samymi wylewkami). Zastanawiam sie co mogę zrobić jeszcze przed wiosną.

Czy ocieplenie poddasza ma teraz sens? Znajomy mi radzi to odpuścić i nie robić tego przed wylewkami.

• 5 weeks później...
Witam,

Mam dom na etapie SSZ, w najbliższym czasie zrobię wszystkie instalacje (bez podłogówki - bo to przed samymi wylewkami). Zastanawiam sie co mogę zrobić jeszcze przed wiosną.

Czy ocieplenie poddasza ma teraz sens? Znajomy mi radzi to odpuścić i nie robić tego przed wylewkami.

my zrobiliśmy wszystko - na koniec listopada mieliśmy SSZ - potem w grudniu elektryka i ocieplenie poddasza (bez płyt tylko wełna i folia) styczeń to instalacje wod-kan i CO (podłogówka) - koniec stycznia wylewki - luty to kafelki w kotłowni i jej tynkowanie, instalacja pieca i jego odpalenie, a pod koniec lutego tynki. A jak podeschły to w marcu płyty na poddaszu i wykończeniówka. Zamieszkaliśmy w maju, w czerwcu zrobiliśmy ocieplenie i elewacje.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Zalozenie instalacji alarmowej oraz podpiecie pod monitoring powinno sie znalezc na 1szym m-cu tej listy. Nie wiem gdzie budujesz i jakich masz sasiadow (pilnujecie sie nawzajem?), ale inaczej wszystko ci pokradna. Kazdy z moich sasiadow mial kradziez w trakcie budowy po wykonaniu SSO a mnie dwa razy okradli przed postawieniem nawet SSO. Raz nawet wywiezli na mojej taczce piec gazowy sasiada.

Dlatego porzadny alarm robie w pierwszej kolejnosci z wielopunktowym monitoringiem, potem cala reszta. Tez robie SSZ w tym tyg.

• 1 year później...