żywiec11719506823 01.11.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Witam wszystkich serdecznie mam taki kłopot wylałem krzywo wieniec górki i doliny ok 3-4cm miejscami kłopot w tym by nie wylewać w całości (nowe deskowanie zbrojenie w postaci drabinki to wysokość min 5 cm tam gdzie równo ) więdz moje pytanie czy są na to jakieś sposoby bo nie wierzę że wszystkie budowy w Polsce są idealne bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 01.11.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Własnie po to między innymi jest murłata,aby wyrównać i wypoziomować wieniec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żywiec11719506823 01.11.2013 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Własnie po to między innymi jest murłata,aby wyrównać i wypoziomować wieniec . podejrzewam lecz nie sądzę by miała mieć 4cm prześwitu na dł. 2m słyszałem że cieśla daje jakieś kliny podkładki ale chyba nie na stałe przecież nie napsikam pianki do okien moim zdaniem lepiej gdyby równomiernie przenosiła ciężar na ścianę kolanową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 01.11.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Kliny do wyrównania,a w większe szpary najlepiej wepchnąć mocny beton fugówką,oczywiście pod izolacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żywiec11719506823 02.11.2013 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 ale tak robili u ciebie czy myślisz że będzie dobrze pierwsza moja myśl też była beton lecz bez zbrojenia będzie kruchy murłata raczej będzie pracować i zacznie kruszyć się to co podleję (tak mi się wydaje ) potem zacząłem rozmyślać o klejach elastycznych wraz z taką siatką zbrojeniową w rolkach a najbardziej mnie ciekawi co zrobili wasi wykonawcy ( jeśli ktoś się przyzna że miał coś nie tak ) pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.11.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Jak masz goły wieniec to zapnij deski dokładnie wypoziomowane i zaciągnij betonową szlichtą. Jak masz już murłatę zamontowaną to tak jak napisał "dabc*" musisz podbić szpary betonem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts