Octans 21.04.2015 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Ceny w sklepach tego samego zestawu wahają się od 11 tys do 7200. Ten sklep co mam tą ofertę jest najbliżej mnie więc te 300 zł juz daruję -gdyby reklamacje itp to będzie blisko:) Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez Octans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 21.04.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Jestem pod wrażeniem funkcjonalności Waszego projektu Kibicuję i będę obserwować postępy - ja na razie biedzę się ciągle na etapie projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 21.04.2015 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Dziękujemy Iscra:)od czegoś trzeba zacząć ale hak jesteś na etapie projektu (szukania?) To znaczy że już działka jest i jesteś już na drodze do własnego domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.05.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Octans co tam u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 19.05.2015 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Postawiliśmy ściany parteru i zalalusmy strop. Teraz przerwa technologiczna 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.05.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 jakie okna zamawiasz ? przejrzałaś już oferty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 20.05.2015 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 No a gdzie zdjecia ? no i czemu az 3 tygodnie przerwy? Po trzech tygodniach to sie wyjmuje stemple ale juz po tygodniu od zalania mozna dalej murowac w gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 20.05.2015 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Nie spieszy się nam. Jak wejdzie ekipa w tydzień wymuruje ściany piętra i będzie musiała szalowac drugi strop i to jej zabierze kolejny tydzień. W taki układzie nie będziemy musieli kupować kolejnych desek tylko roszalujemy dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 20.05.2015 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 True...zapomnialem ze masz oba lane stropy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 20.05.2015 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Zdjęcia wrzucę, tylko czasu brakuje. Mam teraz na głowie dwie duże zakupy dachu i więźby. Dodatkowo jeszcze na dziś wybór okien. A jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 21.05.2015 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 hej jaką będziesz miała dachówkę ? ja brałam pod uwagę karpiówkę, wtedy trzeba pamiętać, że ona jest cięższa i konstrukcja więźby powinna być dostosowana do większego ciężaru jeśli jednak będziesz miała standardową, to wszystko wg projektu drewno na więźbę gdzie zamawiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 21.05.2015 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Drewno będzie suszone i impregnowane ciśnieniowo. Robiliśmy wyceny w 5 tartakach i tylko jeden był w stanie podać nam klasę drewna, ponieważ mają ISO. Reszta sprawę wręcz wyśmiała i zaręczali, że wszyscy biorą mokre. Oczywiście wychodzi nam to drożej. Dachówki przeszły już przegląd, zrezygnowaliśmy z pewnej marki szeroko się reklamującej i mającej dość fajne ceny, ale po zdjęciach z forum muratora i odpowiedziach na reklamacje co do różnic w odcieniach-podobno odchylenia w granicach 20%mieszczą się w polskich normach więc nie ma o czym mówić. Zdecydowaliśmy się na braasa rubin 13v kolor antracyt angoba. Jedyny problem to brak w ofercie czwórnika, który zostanie wykonany na zamówienie. Zdecydowaliśmy się na braasa, ponieważ obok naszej działki na dachu sąsiadów taka położyli i po 4 latach nie widzimy żadnych zmian itp. Teraz rozgrywany melbrama i chyba będzie donken. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 21.05.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 też zdecydowałam się na braasa ja się nie zdecydowałam na samą membranę a na pełne deskowanie i krycie papą przed położeniem dachówki, czas pokaże czy to była słuszna decyzja ile ten dorken daje gwarancji na swój produkt ? z jakiej marki zrezygnowałaś dachówki ? jeśli jest taka awaryjna to lepiej napisać nazwę, chyba że z jakichś szczególnych powodów nie chcesz jej pisać na forum publicznym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 21.05.2015 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 też zdecydowałam się na braasa ja się nie zdecydowałam na samą membranę a na pełne deskowanie i krycie papą przed położeniem dachówki, czas pokaże czy to była słuszna decyzja ile ten dorken daje gwarancji na swój produkt ? z jakiej marki zrezygnowałaś dachówki ? jeśli jest taka awaryjna to lepiej napisać nazwę, chyba że z jakichś szczególnych powodów nie chcesz jej pisać na forum publicznym ? Nie che pisać. Producentów jest tu sporo na forum, nie chce się narażać Gdyby dotyczyło mnie to bezpośrednio bym zamieściła. Przekonały nas do rezygnacji zdjęcia z kilku realizacji i opisy przebiegu reklamacji. Mogę tylko polecić, dla tych co się zastanawiają nad kupnem dachówki przejrzenie sobie kilku opinii przed zamówieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 03.06.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Octans na jakim etapie już jesteś ? pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 03.06.2015 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 W poniedziałek ruszamy z piętrem. Teraz załatwialismy więźby, dachówki itp oraz stał 3 juz dostawę-mam nadzieje ze ostatnią. Styropian do elewacji pod dach nad garażem oraz cegłówki. Jutro wrzucę focie:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 08.06.2015 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 te focie to już wyczekiwane są mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 08.06.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Podbijam, czekamy na focie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 16.06.2015 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Obiecana spóźniona relacja. W ostatnim tygodniu kwietnia ruszyliśmy z kolejnym etapem budowy:) Widok na kotłownię Garaż Pokój na parterze tzw. gościnny Murowanie ścian parteru zajęło ekipie 1 tydzień Edytowane 16 Czerwca 2015 przez Octans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octans 16.06.2015 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Kolejny tydzień to szalowanie i zbrojenie stropu Widok z sypialni frontowej Całość gotowa czeka na odbiór kierownika budowy i wlewamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts