marektk 01.11.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 WitamProszę o poradę na temat kominka Nordflam model torres prawa szyba z castoramy.Czy warto zakupić taki kominek. ???Kominek ma być używany jako dodatkowe źródło ciepła z DGP na trzy pomieszczenie na poddaszu.???Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cavalier 09.11.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Podpinam się pod pytanie o ten wkład.Czy ktoś ma jakieś informacje/opinie na jego temat?Bardzo proszę o jak najszybsze odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.11.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 W Krakowie lepiej chłamu z Castoramy nie kupować. Nawet jak nie przejdzie całkowity zakaz palenia, tej klasy paleniska będą bez szans wobec rygorystycznych wymagań przepisów o emisji cząstek stałych do atmosfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 13.11.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 W Krakowie lepiej chłamu z Castoramy nie kupować. Nawet jak nie przejdzie całkowity zakaz palenia, tej klasy paleniska będą bez szans wobec rygorystycznych wymagań przepisów o emisji cząstek stałych do atmosfery. No i "niestety" Pan Piotr ma rację, jak zwykle zresztą. Też kombinowałem jak autor wątku i przekombinowałem, dobrze, że udało się to dziadostwo sprzedać przed zabudową. Jakiś francuz to był z wiecznie czarną szybą. Jak macie trochę czasu to zapraszam do lektury -"taki sobie piecyk ceramiczny" mnie to otworzyło oczy na problem kominkowy, polecam i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 14.11.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Użytkuje ponad trzy lata z tymże model Alba firmy Nordflam i nie mam żadnych zastrzeżeń. Co prawda użytkowany jest raczej okazjonalnie dla celów dekoracyjnych i bez rozprowadzeń. Jakbym chciał kominek do ogrzewania domu to pewnie wybrałbym jakiś z wyższej półki, ale jako dekoracja znakomicie się nadaje. Przez 3 lata spaliłem w nim ok 12m3 drzewa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszEwa 11.04.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 A mając do wyboru wkład kratki.pl Zuzia lub Nordflam Torres, który lepiej wybrać ? Kominek opalany rekreacyjnie zatem najważniejsze kwestie estetyczne czyli czysta szyba itp. Torres ma m.in szkło pirolityczne a Zuzia tego nie ma... Torres:OPIS PRODUKTUpalenisko stałopalne wykonane z żeliwaszyberpopielnik z regulacją dopływu powietrza do spalaniasystem regulacji dopływu powietrza trzeciorzędowego (z tylnej ściany komory, tzw. "dopalanie")podwójna tylna ścianarusztgrzebień ochronnyszkło witroceramiczneszyba boczna łączona bez "szprosa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.04.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Jakość porównywalna. Rzuć monetę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszEwa 11.04.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Jakość porównywalna. Rzuć monetę... Rzut monetą o nominale 1000zł Taka różnica w cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.04.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Na tym poziomie cenowym tysiak to sporo. Reszta to sentymenty albo socjotechnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts