Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachówka Braas

fiodorr

Recommended Posts

• 1 year później...
Gość Gos**c

Temat stary ale warto ostrzec potencjalnych nabywców Braasa.

Zdecydowanie odradzam. Kontakt z przedstawicielem braasa (monier)na Polske nie istnieje. Totalnie porazka. Czyli sprzedac i zapomniec.

Mam tylko nadzieje, ze nie bede reklamowac bo wtedy od razu wymienic dachowki na innego producenta.

Gość Gos**c

Oczywiście, że korzystałem. Próbowałem kilka razy i to w dość długich odstępach czasowych. Tak samo jak pisałem maile czy dzwoniłem do koordynatorów.

Żadnej chęci pomocy.

ODRADZAM.

Gość Gos**c
Powiedz proszę po co się kontaktowałeś (bo napisałeś: "Mam tylko nadzieje, ze nie bede reklamowac", co oznacza że ją masz i narazie nie masz problemów)

Dachówka położona i nie ma problemu.

Kontaktowałem się w sprawie ich autoryzowanego pseudomontażystę oraz w sprawie kominków wentylacyjnych.

mimo tego, że ich autoryzowany pseudomontażysta uciekł z budowy z zaliczką to dalej jest ich autoryzowanych montażystą (pomorskie, Rumia)

Może i dobrze że autoryzowany pseudomontażysta Braasa uciekł z pieniędzmi z budowy bo potem okazało się, że popełnił baboli za babolami. Dachówki zdemontowane i ponownie zamontowane. Gorzej by było gdyby do końca tak partolił tatus jeden z synkiem.

• 2 weeks później...
  • 9 months później...
Dlaatego jak brać to rekomendowanych pracowników. Na stronie marki braas jest tam lista ich dystryutorów, którzy są dobrze przeszkoleni, więc nie widze problemu. Tylko dzwonic i się dopytywac o terminy :)

Mateo33, czego nie zrozumiałeś w poscie #8?

(...)

ich autoryzowany pseudomontażysta uciekł z budowy z zaliczką to dalej jest ich autoryzowanych montażystą (pomorskie, Rumia)

(...)

Jak się okazuje rekomendowani też nie zawsze dają radę...

• 1 month później...
Bo takiego fachowca to z polecenia najlepiej brać;) ja decydując się na firmę, konkretnie Bauen, byłem obejrzeć dach znajomych, który robili, wypytałem też znajomych o terminowość i inne rzeczy, a że było wszystko okey, to się zdecydowałem i nie żałuję, bo mam wszystko dobrze zrobione;) taka firma mająca pod sobą kilkunastu rekomendowanych montażystów nie jest pewnie w stanie sprawdzać na bieżąco ich pracy. Pewnie kiedyś byli w miarę dobrzy, że załapali się na tą listę, a jak wyczuli, że kontroli brak, to zaczęli schodzić z jakością;)

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Właśnie w naszym domku wybraliśmy Brass Turmalin i jesteśmy bardzo zadowoleni. Cena dosyć wysoka, ale sama dachówka jest bardzo równa i dach prezentuje się znakomicie. Zwłaszcza jak porówna się z płaską dachówką sąsiada od Robena.

Jeden obrazek jest wart więcej niż 1000 słów, więc dach z daleka i z bliska.

20160422_174602.jpg

20160425_171011.jpg

I nie przejmować się różnymi kolorami. Na dachówce jest pełno pyłu po cięciu i teraz po kilku burzach wygląda wszystko jeszcze lepiej.