Stefan_007 02.11.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Witam! Jestem na etapie lania ław fundamentowych. Chciałbym się dowiedzieć na jakim etapie i kiedy podciąga się WLZ do budowanego domu? Czy kuje się w tym celu fundament, czy może kładzie się kabel ziemny pod fundamentem? Druga sprawa to w projekcie mam ZZP (Zestaw Złączowo Pomiarowy) w granicy działki (w miejscu przyszłego ogrodzenia) czy mogę mimo to dać sobie ZZP przy ścianie domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkas12 02.11.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 O miejscu usytuowania złącza kablowego i licznika decyduje ZE i na pewno umieszczone ono zostanie w granicy działki.Na dzień dzisiejszy pozostaje Ci ułożenie rur arota od miejsca usytuowania rozdzielni do miejsca wprowadzenia w.l.z. do budynku.Dlatego rur, ponieważ będą jeszcze kable i kabelki, które z budynku będzie trzeba wyprowadzić na zewnątrz. Uziom fundamentowy wykonany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts