Trencher 02.11.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Witam Was, Mam w mieszkaniu od stycznia br. położone panele podłogowe. Niestety miesiąc temu spadł talerz w kuchni, tydzień temu spadła doniczka w salonie. Efekt taki, że oczywiście oprócz stłuczonej doniczki i talerza, w podłodze, w miejscu upadku naczyń powstały odpryski (powierzchnia dekoracyjna z wzorem drewna zniszczona i już widać strukturę płyty wiórowej spod spodu). Czytałem już o tym problemie i generalnie wszyscy zalecają wymianę panela. U mnie to nie wchodzi w grę; nie mam pod ręką dobrego fachowca a sam się tego nie podejmę. Czy jest jednak jakiś dobry sposób by zakleić te odpryski? Bardziej mi chodzi o zabezpieczenie przed dalszą degradacją powierzchni niż o estetykę. Z estetyką to wiem, że do pierwotnego stanu już nie powrócę. Za to chciałem to zabezpieczyć przed dalszym odpryskiwaniem i łuszczeniem się. Czytałem gdzieś o jakiś woskach do podłóg, ale więcej nic nie wiem. Jest na to sposób? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/184344-panele-pod%C5%82ogowe-naprawa-zabezpieczenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts