flisiu 02.11.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Witam, do nowo powstajacego wlasnie domku chcemy z zona zakupic kominek typu "koza". czy w takim typie kominkow doprowadza sie specjalnie powietrze jakims przewodem od spodu? czy mozna zasysac powietrze z pomieszczenia w ktorym znajduje sie koza jesli w domu jest wentylacja mechaniczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 02.11.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Witaj, W instrukcji obsługi/ karcie technicznej pieca powinna byc informacja o możliwości podpięcia powietrza zewnetrznego bądz o jego braku, a najlepiej zapytac sprzedawce, chyba że to Kasto , Leroy itd...Dodatkow :W pomieszczeniu z paleniskiem na paliwo stałe stosowanie wentylacji mechanicznej jest zabronione.Przepisu nie stosuje sie w przypadku wentylacji nadciśnieniowej lub zrównowazonej. W praktyce oznaczo to iz Twoja wentylacja nie powinna pracowac na podcisnieniu gdyz grozi to zaciaganiem dymu z piecyka. A to jest grozne dla zdrowi i zycia mieszkańców - czad !W trybie rozmrazania WM może tworzyc chwilowo podciśnienie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 03.11.2013 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 w pomieszczeniu gdzie bedzie kominek ( salon) bedzie nawiew powietrza z wentylacji, czy to cos zmienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.11.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 są kozy z doprowadzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 04.11.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Z tego co mi wiadomo, a też planujemy kozę w salonie i też mamy mieć WM to musi być zamknieta komora spalania i doprowadzenie powietrza z zewnątrz, więcej szczegółów niestety wie mój Żon, ale wiem, że mam szukać kozy z doprowadzeniem powietrza z zewnątrz i zamknętą komorą spalania właśnie o te pod/nad ciśnienia chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 04.11.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Ja mam taki:http://www.westfire.pl/piece-kominkowe/westfire-33.htm Doprowadzenie powietrza jest na dole z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 05.11.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ja z kolei mam takąhttp://www.dovrepeisen.no/produkter/detaljer/dovre-525-cb/11/6 Mam tez WM - odbiór kominiarski bez żadnych problemów, a sprawuje się świetnie już 2 sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 06.11.2013 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 dzieki wielkie za info. jak prowadziliscie doprowadzenie powietrza? w styropianie w podlodze? czy jeszcze przed wylaniem chudziaka? ja juz mam chudziak i kombinuje teraz jak zrobic to doprowadzenie. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 06.11.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 dzieki wielkie za info. jak prowadziliscie doprowadzenie powietrza? w styropianie w podlodze? czy jeszcze przed wylaniem chudziaka? ja juz mam chudziak i kombinuje teraz jak zrobic to doprowadzenie. pozdrawiam. Rozkuj ten chudziak, schowaj rurę i zabetonuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 07.11.2013 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 nie no szczerze to nie bralem takiej opcji pod uwage, troche hardcore chyba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 16.11.2013 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 jeszcze mam taki pomysl zeby puscic doprowadzenie powietrza z zewnatrz do kozy przez kanaly plaskie w styropianie od podlogi. mam zalozone 20cm styro na podlodze a znalazlem kanaly plasie 204x60. wiec bym stracicl 6 cm z wartswy styro. moglbym ewentualnie w tym miejscu dac styro o lepszel lambdzie zeby zniwelowac mniejsza izolacyjnosc. mogloby byc takie rozwiazanie? prosze o opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.11.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Mogłoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts