niciacia 11.05.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Moje pytanie brzmi: Kto wydaje warunki i pozwolenie na budowę przydomowej oczyszczalni ścieków. Pytałem u mnie w gminie, ale oni nie mają zielonego pojęcia o tym - HELP !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq11 11.05.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Moje pytanie brzmi: Kto wydaje warunki i pozwolenie na budowę przydomowej oczyszczalni ścieków. a nie jest teraz tak, ze do jakiejś tam wydajności wystarczy zgłoszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 11.05.2004 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 No właśnie tego nie wiem, wg mojego stanu wiedzy, to potrzebne jest pozwolenie - dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 11.05.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Przy oczyszczalniach o przepustowości do 7.5 m3 na dobę wystarczy samo zgłoszenie.Jak to wygląda?Składasz w Gminie lub Starostwie Zgłoszenie zamiaru budowy, do którego załączasz mapkę oraz projekt oczyszczalni. Jeżeli w ciągu chyba 30 dni Urząd nie zgłosi sprzeciwu, oznacza że możesz robić oczyszczalnię.Tak to wygląda z tego co pamietam ale być może ktoś będzie miał dokładne i aktualne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 11.05.2004 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Dokładnie tak jest jak pisze ryby.Jeśli starasz się dopiero o pozwolenie na budowę to możesz złożyć od razu wniosek o budowę domku z przydomową oczyszczalnią.Potem tylko zgłoszenie do Wydziału Ochrony Środowiska w gminie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 12.05.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Jeśli starasz się dopiero o pozwolenie na budowę to możesz złożyć od razu wniosek o budowę domku z przydomową oczyszczalnią.Potem tylko zgłoszenie do Wydziału Ochrony Środowiska w gminie i tyle. Ponieważ właśnie złożyłem wniosek o pozwolenie mogę powiedzieć że u mnie (Poznań) musiałem złożyć osobne zgłoszenie o zamiarze budowy oczyszczalni, pomimo że miałem ją przewidziana w decyzji o WZiZT, naniesioną na projekt zagospodarowania a informacje o niej dołączone do wniosku o pozwolenie. Na moje pytanie uzyskałem odpowiedź że to i tak będzie rozpatrywane oddzielnie i nie ma w ogóle związku z pozwoleniem na budowę. Natomiast nic nie wspominali o Wydziale Ochrony Środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts