baltazar 03.11.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Nie jest to zwykły dach dwuspadowy a raczej kombinowany o różnych płaszczyznach.Zastanawiam się nad tym czym go pokryć - dachówką, blachodachówką czy gontem bitumicznym?Co byście polecili, jakie są różnice w kosztach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.11.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Najbardziej odpowiednim materiałem byłby gont drewniany lub wiór osikowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 03.11.2013 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Wiem, że gont drewniany byłby super ale szczerze mówiąc to najbardziej pasuje mi dachówka gontopodobna z posypką. Ponoć koło 70 zł/m2, plusem jest niska waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.11.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Zawsze niska waga pokrycia jest minusem za wyjątkiem remontu bardzo starych dachów. Oczywiście pokrycie panelowe z posypką mineralną też jest dobrym rozwiązaniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts