Iras 11.05.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 proszę o radę: w przyszłym tygodniu mam mieć dociągnięty do ogrodzenia działki prąd z ZET-ki. Czy w związku z tym muszę mieć gotową instalację wewnątrz budynku, czy nie?I drugie pytanie: jak jest z tym odbiorem instalacji? Jeżeli instalację wykonywać będzie firma nie posiadająca uprawnień odbiorczych instalacji elektrycznych to czy ZETka nie będzie stwarzać problemów w przyszłości i ile kosztuje taki odbiór instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 11.05.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Generalna zasada jest taka, że wszystko co jest do licznika jest własnością zakładu i ich generalnie nie interesuje to co jest poza licznikiem, więc jeżeli będą ci robili przyłącz do ogrodzenia nie musisz mieć wykonanych instalacji elektrycznej w domu.Nie wiem o co dokładnie chodzi z odbiorem instalacji elektrycznej, bo już jak pisałem w domu możesz sobie zrobić instalacje nawet sam i nie musisz miec do tego uprawnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts