Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam! Podczytuję Was czasami, dzisiaj piszę ;-)

Jestem świeżo po zakupie roelt rzymskich w Dekori. Zamówiłam Duo II te z zasłonką i firanką. Wszystko w porządku, ta zasłonkowa rewelacyjna, zaciemnia i przepuszcza światło w nocy wygląda super z zewnątrz, a w dzień wewnątrz. Niestety ta firankowa to prosty woal, nie bardzo mi się to podoba napewno zmienię ją w niedługim czasie. Od zewnątrz widać te taśmy na których sznurek jest przewleczony (pionowe) , ponieważ jest to gładki woal nie prezentuje się to dobrze..... Ale pomimo to jestem z nich zadowolona. A tą firankową uszyję sobie drugą z jakiegoś materiału wzorzystego i z tymi szprosami poprzecznymi żeby tej taśmy nie wszywać.

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od razu proszę Was o pomoc...... Okno w sypialni ma 180 wnęka. Jakiej długości karnisz kupić? Ma być dwubiegowy , na jednym roletka firankowa a na drugim zasłony z jakiegoś bardzo eleganckiego grubszego materiału w kolorze brąz z turkusem. Do radźcie jaką długość karnisz powinnam kupić i czy jakiś materiał na te zasłonki możecie polecić ???

witam wszystkie forumowiczki /wnioskuje ze tu wiekszosc jest pan !!/

potrzebuje kilka informacji na temat kolek w zaslonkach ... jak sie robi te przelotki ?? kupilam kolka ale nie wiem czy bede potrafila tak ladnie sama to zrobic ... no i jaki powinien byc rozstaw pomiedzy przelotkami zeby to mialo wlasciwy efekt ??

poza tym szukam inspiracji ...

witam wszystkie forumowiczki /wnioskuje ze tu wiekszosc jest pan !!/

potrzebuje kilka informacji na temat kolek w zaslonkach ... jak sie robi te przelotki ?? kupilam kolka ale nie wiem czy bede potrafila tak ladnie sama to zrobic ... no i jaki powinien byc rozstaw pomiedzy przelotkami zeby to mialo wlasciwy efekt ??

poza tym szukam inspiracji ...

tu masz cały instruktaż ;)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?152760-Jak-stworzy%C4%87-w%C5%82asn%C4%85-dekoracj%C4%99-okienn%C4%85-i-nie-tylko..../page5

A ja ostatnio zakupiłam rolety-plisy z firmy vidella i szczerze polecam!

Pół roku temu kupiłam na sprawdzenie do kuchni, a w tym tygodniu sypialnia zmieniła wystrój okien.

Montaż w 10 min. Podstawową ich zaletą jest to, że można je otwierać od dołu oraz od góry. To dla mnie idealne rozwiązanie, ponieważ mieszkanie znajduje się na parterze - mogę zasłonić dolną część okna i nadal mieć jasno w pomieszczeniu. Poza ceną i łatwością montażu plusem jest możliwość ich uprania.

A ja ostatnio zakupiłam rolety-plisy z firmy vidella i szczerze polecam!

Pół roku temu kupiłam na sprawdzenie do kuchni, a w tym tygodniu sypialnia zmieniła wystrój okien.

Montaż w 10 min. Podstawową ich zaletą jest to, że można je otwierać od dołu oraz od góry. To dla mnie idealne rozwiązanie, ponieważ mieszkanie znajduje się na parterze - mogę zasłonić dolną część okna i nadal mieć jasno w pomieszczeniu. Poza ceną i łatwością montażu plusem jest możliwość ich uprania.

typowa reklama, temat plis był tutaj poruszany wiele razy.

Ja się nie chwalę ale użuwam plisy prawie 2 lata a firm produkujących je jest bardzo dużo i właściwie każdą można polecić

pozdrawiam

typowa reklama, temat plis był tutaj poruszany wiele razy.

Ja się nie chwalę ale użuwam plisy prawie 2 lata a firm produkujących je jest bardzo dużo i właściwie każdą można polecić

pozdrawiam

Nie reklamuję, tylko polecam. Porostu jestem zadowolona, że mam nowy fajny wygląd okien w sypialni. Akurat u nas nie ma zbyt wielkiego wyboru, takie roletki zobaczyłam pierwszy raz pół roku temu. Od tamtej pory nie widziałam innej firmy, która miałaby gotowe pliski (inne robią tylko na wymiar).

a może zamiast zasłon coś w tym stylu? Do tego roleta rzymska nie zaciemniająca, czyli z cieniutkiego, lub jakaś fajna prosta firanka

http://firana.eu/galeria/dekoracje_okna/images/0SC04278.JPG

http://firana.eu/galeria/dekoracje_okna/images/0SC04276.JPG

http://firana.eu/galeria/dekoracje_okna/images/0SC04277.JPG

czy ktos wie gdzie mozna takie zaslonki kupic ?? albo chociaz material ??

teraz ja proszę o informację :)

poszukuję rolety na okno do łazienki. Ale takiej zasuwanej od góry i dołu, żebym mogła mieć zasłoniętą górę albo dół albo nic albo całość. Szukam na allegro, ale nie wiem, jak to nazwać... help

wiesz co, ja nie wiem, o czym myślę. Widziałam tu na forum kiedyś i u kogoś. najważniejsze, że można było je zasłonić od góry albo od dołu, co jest szczególnie istotne w łazience... Nie mam pojęcia ani z czego to było ani jak się nazywało :(

Obejrzałam w necie. PLISY to jest to :)

Edytowane przez EZS