Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moniaq.

Dodam coś od siebie o Twoich zasłonach. Poruszę inną kwestię niż koleżanki powyżej, mianowicie jak ich kształt i długość wpływa na wizerunek całego pomieszczenia, gdyż jest to równie ważna rzecz jak sam wygląd dekoracji. Przyglądając się bliżej całemu pomieszczeniu stwierdzam, że ktoś doskonale dobrał wysokość zasłon, szerokość i sposób upinania. Uzasadnię swoje zdanie. JAk doskonale widać na zdjęciu ściana, na której jest dekoracja nie jest zbyt szeroka, jeśli tak obfite zasłony puścimy luźno to pomniejszą optycznie całą powierzchnię, zabiorą spory kawałek okna, a jak domniemywam nie taki był cel. Zasłony podpięte do boku wizualnie poszerzają i ogólnie powiększają (długość zasłon) całą powierzchnię. Dodatkowo dzięki temu, że są podpięte nie zabierają światła, wiszące luźno tylko by zaciemniły pokój. Podzielam zdanie koleżanek o zasłonach luźnych ale bardziej w pomieszczeniach większych, gdzie kształtem dekoracji można wiele poszaleć. Nic już nie poradzę, że zwracam uwagę na każdy szczegół.

l

AsiaiMariusz ...i tu masz rację...moja sypialnia nie jest duża i w dodatku na środku stoi łóżko ( tak miało być). Ściana na przeciwko ma ciemną tapetę. Próbowałam różnych wariantów z tymi zasłonami i podpięte wyglądają najlepiej.

Megana jeśli zastanawiasz się nad uszycie rolet samemu to zapraszam do siebie na kawę, . Mam bardzo fajnie uszytą roletę (też myślała żeby następne uszyć samemu ale moja maszyna często szwankuje) i według niej myślę, że udało by się uszyć samemu.

AsiaMariusz poruszyłaś bardzo ważną kwestię ;)

Moniaq faktycznie jeżeli masz jeszcze ciemną tapetę to puszczone luźno zasłony mogłyby przytłoczyć. Sugeruję się jedynie zdjęciem pokazanym i jeżeli oceniam wyłącznie okno z jego dekoracją stawiam na puszczone luzem. Swoją drogą pokazujesz gdzieś w całości swoje wnętrza? ;)

AsiaiMariusz ...i tu masz rację...moja sypialnia nie jest duża i w dodatku na środku stoi łóżko ( tak miało być). Ściana na przeciwko ma ciemną tapetę. Próbowałam różnych wariantów z tymi zasłonami i podpięte wyglądają najlepiej.

Megana jeśli zastanawiasz się nad uszycie rolet samemu to zapraszam do siebie na kawę, . Mam bardzo fajnie uszytą roletę (też myślała żeby następne uszyć samemu ale moja maszyna często szwankuje) i według niej myślę, że udało by się uszyć samemu.

Jak będziecie miały problem to śmiało piszcie, pomogę:)

Moniaq, a co jest twojej maszynie? Czy możesz określić co jest nie tak?

Edytowane przez AsiaMariusz

Moniaq, a Ty mieszkasz gdzieś pod Wrocławiem?

Jeśli tak, to rzeczywiście może by tak zobaczyć "od podszewki",

jak to ugryźć :)

Jednak wcześniej niż na wiosnę, to chyba nie będzie :)

Ale zawsze możesz Ty do nas wpaść na kawę :)

Megana, ja kiedyś skorzystałam z zaproszenia Moniaq- za co jestem wdzięczna.

Moniaq ma niesamowite poczucie smaku i wyobraźni - aż jej zazdroszczę.

Kuchnia i pokoje dzieci zrobiły na mnie wrażenie - oryginalne pomysły.

Ponownie pomęczę o moje okna.. Zrobiłam sobie małe "wizualizacje" (zasłony + narożnik w kolorze czerwonym, który tam stanie). Która opcja jest według Was najlepsza?

1

bez%2525C2%2525A0tytu%2525C5%252582u1.JPG

2

bez%2525C2%2525A0tytu%2525C5%252582u2.JPG

3

bez%2525C2%2525A0tytu%2525C5%252582u.JPG

ta ostatnia jest trochę przekłamana bo to co jest szare jest czarne, ogólnie to taka tkanina jak na tej poduszce:

Poszewka-Glamour-z-fredzlami_769.jpg

Co myślicie?