Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Catti a taką roletę można zamontować w już zainstalowanych drzwiach ? i gdzie można taką moskitierę nabyć?

na pewno :yes::yes: (przynajmniej tak było u mnie)

myślę, że firmy, które zajmują się roletami, żaluzjami mają w swojej ofercie też moskitiery

ja zamawiałam w Łaziskach Górnych w firmie "Moskito" (śląskie)

wpisz najlepiej w wyszukiwarkę "moskitiery rolowane" +najbliższe miasto w twoim rejonie i powinno coś wyskoczyć :cool:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, jeżeli chodzi o firanki długie to mi tez głównie IKEA przychodzi do głowy, ale zauważam ze te płócienne po praniu znacznie krótsze są ;) ale na zamiennik nawet te tańsze się nadają.

Bardzo proszę o pomoc, od dawna też zbieram się z założeniem firanek i zasłonek w salonie, czas przyszedł wiem jaki efekt chcę osiągnąć natomiast gorzej z wiedzą jak to zrobić.

Podoba mi się sposób zawieszenia zasłon i firanek tez taki jak tu widać, czyli zasłony muszą prawie stykać się z sufitem. Podpowiedzcie czy to karnisz wysoko zawieszony i niżej wszyta taśma, czy szyny ?

Dzięki Ewelina

zaslony.jpg

• 2 weeks później...

teraz to ja poprosze o pomoc.Nie znam sie wogole na materialach ,mam okno 8 m szerokie /sklada sie z trzech /i chcialabym je zaslonic na poczatek zaslonami ,ale takimi dobrze zaslaniajacymi swiatlo,po drugie kolor-podloga czarne plytki ,sciany najprawdopodobniej szary,jaki wybrac material i kolor?20131218_151856.jpg

IMG_2257.JPG

Witam mam dwa pytania odnośnie firan i podłogi:

1. Czy woal na Twoich oknach jest błyszczący czy satynowy?

2. Nie na temat, ale z czego zrobiona jest ta piekna podłoga?

Pozdr

• 2 weeks później...

Cudownie!

A czy m zasłaniasz okna aby z przystanku nie zaglądali do wnętrza? Jak masz upięte firany, ba zakładkę czy taśma smok? Wygląda bajecznie. !!

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/24/yv7u.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/62/4zuh.jpg

Do firan dodalam zaslony ale maja tylko funkcje ozdobna, w dzien z chodnika czy przystanku nic nie widac, firanka w satynie, na tasmie, dosc gesto marszczona dobrze oslania nas od gapiow

W nocy sa rolety zewnetrzne

Podloga to panele quick step long

Edytowane przez optima

@lukasz69karolina

to zależy od proporcji okna.

nie ma jakiś sztywnych zasad, chyba, że zasłona ma również zasłaniać a nie byćtylko ozdobą. na standardowe okno dwuskrzydłowe dałabym ok metra (wersja tylkoozdobna).

teoretycznie bardziej do ozdoby tylko... okno około 3,5metra długości...

to może wyśrodkuję i dam 120cm :)

dzięki duś

Proszę o pomoc w doborze rolety do okna w kuchni. Roleta będzie typu dzień noc tylko nie moge zdecydować się na kolor. Kuchnia otwarta na salon i jadalnię. W jadalni i salonie mam biale firany woalowe na przelotkach, w kuchni firanki nie będzie. Ściany w kuchni mają ciepły szary odcień, meble w kolorze brudnej ciepłej bieli i blaty śliwa walis. Sprzęt czarny. Zastanawiam się nad białymi jednak nie wiem czy nie będzie mdło.

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/24/yv7u.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/62/4zuh.jpg

Do firan dodalam zaslony ale maja tylko funkcje ozdobna, w dzien z chodnika czy przystanku nic nie widac, firanka w satynie, na tasmie, dosc gesto marszczona dobrze oslania nas od gapiow

W nocy sa rolety zewnetrzne

Podloga to panele quick step long

najładniej wyglądają rozsunięte :yes:

i jak ja mam firany dopasować, jak mnie się gołe okna podobają? :p