Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

IZA30 taj jak mówi Kejt_R najlepiej sprawdzić na stronie dekorii, podaje się wymiary okna oraz wybiera tkaninę i wyskakuje cena. Ta moja roleta Duo jest w tkaninie Loneta i przykładowo na to okno o wymiarach 190 x 170 kosztowała 436 zł na balkonowe 100x 250 326 zł. Brałam jeszcze taką na mniejsze okno w kuchni. A do sypialni brałam pojedyncze rolety 100 % zacieniające. Myślę, że cenowo wyszły fajnie ( przynajmniej biorąc pod uwagę sklepy stacjonarne ). Rolety mocowane są na rzepie na jakiejś blaszce, którą wpina się w takie małe plastiki, które przykręca się do ściany lub jak u mnie do sufitu :)

99tomcat myślę, że masz dużo opcji zależy co Ci się podoba :) Tak jak u mnie możesz kupić rolety rzymskie duo czyli w dzień to jest sam woal cieniuteńki ale jednak nic nie widać z zewnątrz a wieczorem zasłania się 2 warstwą, Lub rolety dzień noc, lub też nie wiem jak to się nazywa chyba plisy, takie co reguluje się w szybie wg ochoty. Dla mnie wygrały rzymskie mimo, że rozważałam dzień noc ale rzymskie jak dla mnie ocieplają troszkę pomieszczenie. Powodzenia :)

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My mamy od roku rolety dzień/noc białe w prowadnicach. Kupowaliśmy je w Roletexie. Uważam, że w takie rolety naprawdę warto zainwestować. Jakoś nie toleruje firanek, na których

zbiera się kurz. 99tomcat myślę, że u Ciebie też się takie sprawdzą. Są one dostępne w różnych kolorach.

Na wszystkim zbiera sie kurz...

• 1 month później...

Może załóż tam rolety - takie klasyczne albo rzymskie?

Wydaje mi się, że to będzie dobry pomysł, żeby trochę się zasłonić, a przy okazji stylowo ubrać okno. Ciekawe modele zarówno rolet klasycznych jak i tych rzymskich widziałam [reklama]. Możesz też im zlecić wykonanie rolety zgodnie z twoim pomysłem, więc to fajny sposób, żeby zyskać nietuzinkową dekorację.

Edytowane przez Elfir

• 2 weeks później...
takie pytanie...czy na kwadratowych w przekroju karniszach mozna powiesic zaslony na kołkach ?

czy to będzie dobrze wyglądało i działało ?

mhm.... wobec niepewnosci jest okrągły :)

i rolety wyszły tak

pięknie uszyte w dekorii

zdjęcie (2).jpg

Edytowane przez Yaa

Roleta rzymska może fajnie wyglądać.

I przyznam, że nawet podoba mi się ten pomysł bardziej niż zasłonki czy coś innego, bo chociaż tych karniszy nie trzeba wieszać i wiercić w ścianie.

Ciekawe propozycje jeśli idzie o takie rolety mają w Lotari - można zlecić na wymiar jeśli ktoś ma jakiś niestandardowy pomysł. Ten wspomniany pomysł z koralikami - zależy jeszcze jaki model. Niektóre wyglądają efektownie, inne tandetnie.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

My mamy salon połączony z jadalnią i kuchnią.

Zdecydowaliśmy się na rolety rzymskie na wszystkie okna.

Wszystkie zamówiliśmy z jednakowej tkaniny by się nie kłociły wzory czy kolory.

Baliśmy się przekombinować.

Zamówiliśmy je przez internet, a właściwie nie ja zamówiłam a mąż, ciężko mi było się rozeznać w fasonach, opcjach i innych okienkach, które trzeba było wypełnić by zamówić.

Mąż się ze mnie śmiał, wymierzył okna i zamówił, bez problemu.

Przyznaję efekt suuuuuper, nie spodziewałam się, że rolety zamówione przez internet mogą tak super wyglądać, no co by nie mówić eleganckie i estetyczne.

P1010131.jpg

P1010131.jpg

ladne macie :) jak zaciemniaja? ja tez mam nowoczesny salon i sypialnie i nie wiem co umiescic w oknie. rozwazalam panele i 'zabawe' kolorami, fakturami, rolety dzien i noc i rzymskie. Nie lubie stylu angielskiego/prowansalskiego, uprzedzam. W sypialni moze byc jakis element dekoracyjny, w salonie typowo tylko nowoczesny. z gory dziekuje

Mi panele tez się podobają, ale kiedy chcesz odsłonić to musisz mieć po bokach na nie miejsce, roleta rzymska jest bardziej praktyczna bo możesz ją podciagnąć do góry i nikomu nie wadzi.

Dzień noc u nas odpadł bo mężowi się nie podobają w ogóle.

Jeśli nowoczesne i proste lubisz to jak najbardziej do salonu polecam rolety rzymskie najprostszy fason a do sypialni proste zasłony na karniszy sufitowej, takiej metalowej białej. My też tak mamy, jednak w sypialni przydaje się opcja zasłaniania zasłon.

My te rzymskie tu zamówiliśmy http://www.firanelle.pl/rolety-rzymskie

One słabo zaciemniają,są uszyte z grubszej firany. Możesz wybrać i z zasłony.