Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coś na okrągłe okna. Proste w uszyciu. Uwierzcie.

http://images46.fotosik.pl/66/a8018f9acdfaaf6c.jpg

Jak ta firana trzyma się na karniszu? Żabki chyba nie, tunel chyba też nie bo widać ryrkę. Więc jak, na rzep?

Czy ta firana jest krojona od góry na okrągło z odpowiednim dodatkiem na marszczenie?

nie narzucam nikomu swojego zdania, ale to jest PUBLICZNE FORUM i mam zamiar w dalszym ciagu wykazać swoją opinie na temat rożnych okiennych pomysłów i nie tylko tych.

powyższa dekoracja na okrągłym oknie traci wg mnie kiczem i tyle. nie zamierzam nikogo namawiać do tego, aby to zdjął etc., ot wyrazilam swoje zdanie.

co do wyroczni... wow, pochlebiasz mi, ze w ogóle to słowo pojawiło się obok mojego imienia w twoich myślach, choćby i zanegowane. nie jestem ani wnetrzarzem ani dekoratorką. nigdy tez się za nikogo takiego nie uważałam. i bardzo przepraszam, ze mam inne poczucie estetyki od twojego... wszyscy ludzie powinni mieć przeciez 1 takie samo...

A ja powiem tak ze inaczej wygląda firana za zdjeciu ,gdzie jest ujęte tylko okno wraz z firaną a zupełnie inaczej w rzeczywistości .

Akurat w moim przypadku zamawiałam ekrany w profesjonalnym studio gdzie kolor ścian , mebli ma znaczenie .Pani która to projektowała zajmuje się szyciem ok 15 lat i jeżdzi na rożnego rodzaju szkolenia.

Wiadomo że wystrój domu jest u każdego indywidualny a na temat gustu się nie dyskutuje

Dodam tylko że mieszkam na wsi pod małym miasteczkiem a firany robią tutaj furore

pozdrawiam

Odnośnie dekoracji na zaokrąglonym karniszu...............

I chyba nie tylko, widzę, że Panie nieźle objechały dekorację anity12345.

No to już lekkie przegięcie, może jednak troszkę kultury.

Nie interesuje mnie czy to co wklejam podoba się komuś czy nie. Robię to przede wszystkim dlatego, że może ktoś znajdzie w tym coś dla siebie. Wiele osób ma okrągłe okna i w żaden sposób nie wie ja je "ugryść". I może kogoś zdziwię ale sporo osób życzy sobie podobne rozwiązanie. Ktoś powyżej mądrze napisał: ważne jest to jakie jest wnętrze i jaki styl w nim panuje.

I pewnie niejedna osoba wklejająca zdjęcia zgodzi się ze mną.

Anita, szacunek za kulturę i dystans.

Za chwilę nikt tu nic nie wklei z obawy na tak wyraziste opinie.

Na forum zagląda wiele kobiet w bardzo różnym wieku, nawet takie, które mają blisko 65 lat - nie ujmując oczywiście nikomu. Świadczą o tym emaile, które otrzymuję. A z czystej kultury nawet jeśli coś się nie podoba, to można ująć to w sposób bardziej kulturalny z czystego szacunku dla osób, które zaglądają nie tylko na to forum. Krytykować trzeba jak najbardziej ale są granice.

Co do spraw technicznych dotyczących montowania karniszy, szycia dekoracji, dodatków i w ogóle tematów z tym związanych to informacje znajdziecie w temacie: jak stworzyć własną dekorcję............

Zawsze odpowiadam bardzo szczegółowo i w miarę możliwości robię zdjęcia aby temat był lepiej zrozumiały. Raczej nie odpowiadam jednym zdaniem bo szkoda mi czasu, jak juz coś robię to przykładam się do tego aby to co piszę było zrozumiałe. I na szczęscie jest, wystarczy poczytać inne posty.

Edytowane przez AsiaMariusz

A mnie się wydaje, że ktoś kto kocha wszelkiego rodzaju wymyślne falbanki etc. w oknach- nie powinien decydować się na wymyślne kształty owych okien. Jedno albo drugie. Okrągłe okno samo w sobie jest już tak wymyślne, że nie zniesie takich ulepszaczy. Wolałabym na szybie nakleić jakiś "piaskowany" szablon niż starać się ukryć niemożliwe do ukrycia.

Iza.

Masz prawo mieć takie zdanie, zresztą jak każdy z nas. Chodzi tylko o to w jaki sposób je wypowiadasz.

Wracając do forum.

Zachęcam do wklejania zdjęć i ocen innych forumowiczek (forumowiczów również bo i takich też miałam przyjemność poznać).

Nawet nie wiecie jak Panowie w domach potrafią udekorować okna, oj potrafią............

Mówię całkiem serio i nieźle dobierają tkaniny do wnętrza. A co robią żony? Żony malują ściany, naprawiają sprzęty itp.

Może jakiś forumowicz się pochwali?

Witam

Podłączam się pod pytanie - W jaki sposób ta firana trzyma się na karniszu?

Musze przyznać, ze starannie jest uszyta i dobrze upięta

Coś na okrągłe okna. Proste w uszyciu. Uwierzcie.

http://images46.fotosik.pl/66/a8018f9acdfaaf6c.jpg

Jak ta firana trzyma się na karniszu? Żabki chyba nie, tunel chyba też nie bo widać ryrkę. Więc jak, na rzep?

Czy ta firana jest krojona od góry na okrągło z odpowiednim dodatkiem na marszczenie?