Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a może trzymajmy się tego, że od dyscyplinowania i pilnowania kultury wypowiedzi są administratorzy, którym można zgłaszać zastrzeżenia w sposób wszystkim wiadomy?

kolejny wątek przez 50 kolejnych postów będzie o tym czy wolno w ogóle zamieszczać niepochlebne komentarze i dlaczego nie wolno. sorry, życie to nie bajka, a wolność słowa polega na tym, że również negatywne opinie mają prawo się pojawić.

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a wolność słowa polega na tym, że również negatywne opinie mają prawo się pojawić.

ja przepychanek nie lubię, ale tym razem muszę się odezwać

wszystko można pisać... tylko jak

1. "ale bryndza, bezguście....." - kiepsko świadczy o piszącym, choć niewątpliwie ma on o sobie bardzo dobre zdanie

2. "MNIE się nie podoba, ale wyrocznią nie jestem, są ludzie, którzy to lubią" - trochę lepiej

3. "hmm, może do okrągłego okna, które samo w sobie jest oryginalne, taka ozdobna firana nie jest najlepszym pomysłem, choć oczywiście dużo zależy jak wygląda jako całość z resztą wystroju.." - napisane to samo, ale zostawia nadzieję, a nie wbija drugiego człowieka w podłogę.

Wystarczy troszkę kultury i już można pisać wszystko

oczywiście zgadzam się z tobą, ale nie demonizujmy wypowiedzi języka naturalnego - one z natury rzeczy pochodzą od ściśle zindywidualizowanej jednostki i wyrażają jedynie subiektywne poglądy, a nie jakąkolwiek estetyczną doktrynę. zresztą są podpisane nickiem.

w przeciwnym razie będziemy musieli uznać, że po prostu "wow" czy "super" są przejawem zdziecinnienia wypowiadającego, a jedyną dopuszczalną formą wyrażenia swojej aprobaty będzie co najmniej "w moim subiektywnym, indywidualnym i nieodziaływującym na nikogo przeświadczeniu, okno udało się rewelacyjnie, ale podkreślam, że jest to tylko moje i wyłącznie moje zdanie"

:wtf:

tyle ode mnie. dalej twierdzę, że wszędzie potrzebny jest zdrowy rozsądek, a od ewentualnych "wykroczeń" są moderatorzy.

Aż się boję wklejać swoje ozdoby okienne w salonie ale co mi tam dla mnie są cudowne...(bo dłuuugo na nie czekałam)Salon ogólnie nie jest jeszcze skończony ponieważ brakuje dodatków no i za tydziesń stół i krzesła dojadą

http://images41.fotosik.pl/1173/f41cbe923df71ed6med.jpg

http://images43.fotosik.pl/1206/e8e1efc258f33e04med.jpg

mea ma rację zasłony byłyby za ciężkie ponieważ mam mały salon, a w dodatku przechodni czyli cała komunikacja dzieje się wokół salonu W podwieszeniu miało być oświetlenie ale jak kupiłam donice to od razu bylo wiadomo, że nie ma potrzeby instalować w podwieszeniu. Donice rewelacyjnie wyglądają jak tylko one świecą w salonie...i jeszcze slubny do tego zainstalował mi je na pilota

Moniaq mi się dekoracje i podobają i nie podobają :) Ta transparentność podobałaby mi się chyba gdyby była na całości, moim zdaniem lepsze byłyby zasłony. Fajnie, że nie są za krótkie, ale u was wydaje mi się, że są za długie. Ogólnie połączenie ciekawe, ale nie do końca widziałabym je u siebie ;)

P.S. A donice podświetlane dla mnie przekombinowane, jednak stawiam na klasykę ;)

Moniaq, bardzo podobają mi się Twój salon.

Wszystko fajnie do siebie pasuje.

Dzięki temu, że nie ma zasłon, w salonie jest lekko-delikatnie i nowocześnie.

Nienawidzę zasłon, które jakie by nie były, zawsze będą wyglądać ciężko.

A najważniejsze, że Ty w tym pomieszczeniu czujesz się dobrze, to Twój dom :)

Ja chyba jeszcze długo nie będę miała nic na oknach,

brak pomysłu i zdecydowania, ale nie pali mi się, ponieważ mamy żaluzje zewnętrzne ;)

Eh... pomocy :(

Planuję reanimację salonu (nie chcemy włożyć w niego całej góry kasy) i kompletnie wiem co zrobić z oknem. Okno typowe blokowe drzwi balkonowe + okno jakieś 140x140. Do tego utrudnienia w postaci mieszkania na parterze. Ciemno czy jasno bez firanek widać co się dzieje w pokoju, do tego 3 koty średnio łaskawe dla firanek, poza tym kaloryfer pod oknem i hamak dla kotów na kaloryferze przez co dotychczasowe długie zasłony i firanki są wiecznie wymiętolone i zawinięte na kaloryfer (wiem, bosko....). Chciałabym coś prostego, taniego i co dało by nam poczucie prywatności.... tylko tyle i aż tyle. Myślałam o drewnianych żaluzjach, ale nie podniesione w dzień się chyba nie sprawdzą. Aktualnie najprostszym pomysłem wydaje mi się krótki karnisz (teraz jest od ściany do ściany), prosty woal (tak nadal będzie podwijany ;) ) i jakieś proste rolety, ale te rozwiązanie mnie nie zachwyca.

Baaardzo proszę o jakieś pomysły, bo ja już naprawdę nie wiem :(

Witajcie,

Proszę o pomoc w doborze dekoracji okien. Myślałam o mini-roletach + zasłonach lub samych zasłonach. Ogólnie nie lubię firanek. Do okien balkonowych i tego okna obok myślałam zasłony do samej ziemi ale nie wiem zupełnie co zrobić z wykuszem.. Może macie jakieś pomysły? Poniżej fotki po kolei jak to wygląda.1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Witajcie,

Proszę o pomoc w doborze dekoracji okien. Myślałam o mini-roletach + zasłonach lub samych zasłonach. Ogólnie nie lubię firanek. Do okien balkonowych i tego okna obok myślałam zasłony do samej ziemi ale nie wiem zupełnie co zrobić z wykuszem.. Może macie jakieś pomysły? Poniżej fotki po kolei jak to wygląda.

same zasłony na przelotkach a w wykuszu rolety rzymskie ;)

btw. fajny widok za oknem.. ;)