Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja postawiłabym na karnisz od brzegu do brzegu z maskowaniem, proste nieupinane zasłony na bokach + firanka np na zakładce flamandzkiej (tak samo zasłony).

oj właśnie mi przypomniałaś Venus_m - ja tak miałam w swoim mieszkaniu, choć nie było to na parterze - miałam (co prawda nie od brzegu do brzegu) karnisz sufitowy, taką listwę, która była montowana do sufitu i żeby to zakryć kupiłam taką 15cm deskę sosnową, którą wybarwiłam na brązowo (właściwie kolor był jak najbardziej zbliżony do koloru mebli) i mąż mi to jakimiś kątownikami zamontował. Do tego kupiłam zwykły woal na jakiejś taśmie - byleby wzór ułożenia był powtarzający się (nic takiego, że część firanki bardziej zmarszczone a część mniej). Nie ma znaczenia jaka jest ta taśma, bo i tak jej nie widać. Ja do tego miałam po bokach takie zasłonki, ale do ozdoby. Nie wiem czy u Ciebie w ogóle robiłabym zasłonki, bo to pomieszczenie jest dość małe. I zdecydowanie nie polecam Alutka55 takiej podpinanej firany jak na zdjęciu załączonym przez Ciebie - nie będzie widać tej firanki a ten grzejnik - nawet jak kupisz super_wypasioną firanę i tak pierwsze co się zobaczy jak się będzie patrzeć na okno to ten grzejnik - on musi być schowany.

Nie polecam też takich paneli - szczerze powiem, że mi się nie podobają. U pewnej Pani do której uczęszczam na angielski w pokoju, w którym prowadzona jest konwersacja tam na oknach ma panele i u niej nawet to tragicznie nie wygląda, ale jest to pokój w którym stoi regał z książkami, jest stolik i sprzęt (drukarka i ksero) a na środku stoi stół bilardowy - nic więcej. Tam jakoś.. pasują te panele.. ;)

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Venus_m muszę przyznać , że zabieg z ciemną ścianą nie był celowy...nie wiedziałam , że tak nie należy malować...podobały mi się te kolorki i tyle..hmmm nie czytałam wcześniej forum:) teraz już jestem o niebo mądrzejsza i na bank ściana będzie przemalowana w niedługim czasie:)ale póki co myślę o długiej prostej firance z woalu i być może , że zasłonki po bokach w jakimś jasnym kolorku beż, kremowe...panele na bank odpadają, też mi jakoś nie pasują . dzięki dziewuszki za porady :)

Mea ja wiem o co Ci chodziło i nie mówię, że akurat proponowałaś te czy inne kwiatki :) Wiesz to co się komu podoba to jego sprawa, ja paneli nie lubię, nie lubię też dekoracji okiennych które eksponują grzejniki które atrakcyjne nie są itp

To że ja lubię prostotę nie znaczy że innym też się musi tak podobać. Wiem, że raczej każdy z nas radzi jak najlepiej potrafi.

Alutka...w zasadzie to mogłabyś założyć swój wątek, ciekawi mnie czy jesteś w stanie i masz budżet podjąć się także innych zmian w tym pokoju, bo ciężko doradzić do stanu obecnego :)

Venus_m chętnie bym posłuchała Twoich rad jak pozmieniać wnętrze tego pokoju...póki co szału nie ma w tym co tam jest, ale ja kompletnie nie wiem za co się zabrać zmieniając wnętrze :) łóżko musi zostać bo niedawno zakupione, tv też :) szafka pod tv zawsze może zmienić kolor bądź wylecieć z pokoju:) myślę, że jakbym miała jakąś koncepcję na zmianę wnętrza to kasiora też by się znalazła ( oczywiście bez szaleństw) Będę naprawdę wdzięczna za dobre rady:)

Nie...ja nie widziałam propozycji Minge odnośnie dekoracji okien, może to i dobrze, bo znowu bym płakała że nie mam :lol2:

fajne propozycje :) nie zagladaj do Eurofiran w takim razie bo tam sie z nia zetknelam

ma fajny sznur z kul przezroczystych ale cena troche wysoka szukam wogole czy mozna ten asortyment dostac przez necik moze taniej, ale narazie bez skutku

jesli ktos sie na te rzeczy natknie prosze o sygnal

A ja... tak się tylko chciałam podzielić widokiem, w który wpatruję się od 8 tygodni, głównie karmiąc:) - okno w pokoju naszego synka maluszka.

Dekoracja robiona spontanicznie - stąd buciki zamiast fachowych upięć:)

http://desmond.imageshack.us/Himg804/scaled.php?server=804&filename=dsc08776n.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg703/scaled.php?server=703&filename=dsc08653c.jpg&res=medium

Witam, chcę uszyć zasłonę do pokoju ale nie wiem jak dobrać jej szerokość, nie mogę doczytać na forum, bo zapewne gdzieś tu jest, ale za żadne skarby nie mogę znaleźć informacji. Więc jeśli mogę poprosić o pomoc to proszę. Zasłona byłaby z dość grubego, jednolitego (zgniła zieleń) materiału, chcę zrobić je na przelotkach, szerokość okna 160, szerokość karnisza 200+20+20 (20 to odległość od końcówki karnisza do mocowania).

WITAM wszystkich serdecznie i czekam z niecierpliwością na informacje.

Witam, chcę uszyć zasłonę do pokoju ale nie wiem jak dobrać jej szerokość, nie mogę doczytać na forum, bo zapewne gdzieś tu jest, ale za żadne skarby nie mogę znaleźć informacji. Więc jeśli mogę poprosić o pomoc to proszę. Zasłona byłaby z dość grubego, jednolitego (zgniła zieleń) materiału, chcę zrobić je na przelotkach, szerokość okna 160, szerokość karnisza 200+20+20 (20 to odległość od końcówki karnisza do mocowania).

WITAM wszystkich serdecznie i czekam z niecierpliwością na informacje.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?152760-Jak-stworzy%C4%87-w%C5%82asn%C4%85-dekoracj%C4%99-okienn%C4%85-i-nie-tylko....&p=5078597#post5078597

szukaj gdzies kolo 9 strony - jest wszystko dokladnie wytlumaczone!!