Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ten materiał w pasy mi się podoba, ale mam jedną wątpliwości co do rolet, mianowicie ogólnie bardzo mi się podobają zrobiłam dwie w domu w pokoju do pracy i na klatce schodowej, nie wyszły tanio, bo wiadomo jak materiał kosztuje trochę więcej to i cała roleta. Obawiam się, ze jak mi się znudzi materiał to trudniej z wymianą. Materiał w pasy mi się bardzo podoba ale mojemu mężowi nie podobają się pasy, no i nie wiem czy nie będzie protestował przeciwko rzymskim (to znaczy wiem, ze będzie).

Co do karniszy dopeiro co zostały zakupione i zawieszone, widzicie minę mojego męża któremu mówię hmm jednak je zdejmiemy :rolleyes:

A może w takim razie jakieś jasne gładkie zasłony na przelotkach i tyle iw kuchni też.

Nie wiem sama, ale dziękuję Wam, że podpowiadacie mi co mogę zrobić, naprawdę dziękuję, bo rady w stylu "przemaluj wszystko" są .... same rozumiecie .

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ten materiał w pasy mi się podoba, ale mam jedną wątpliwości co do rolet, mianowicie ogólnie bardzo mi się podobają zrobiłam dwie w domu w pokoju do pracy i na klatce schodowej, nie wyszły tanio, bo wiadomo jak materiał kosztuje trochę więcej to i cała roleta. Obawiam się, ze jak mi się znudzi materiał to trudniej z wymianą. Materiał w pasy mi się bardzo podoba ale mojemu mężowi nie podobają się pasy, no i nie wiem czy nie będzie protestował przeciwko rzymskim (to znaczy wiem, ze będzie).

ja mam to szczęście, że mąż się nie wpitala, noooooo kręci nosem jak mu cena nie odpowiada, co do reszty mam wolny wybór ;)

Co do karniszy dopeiro co zostały zakupione i zawieszone, widzicie minę mojego męża któremu mówię hmm jednak je zdejmiemy :rolleyes:
to fakt, faceta może wkurzyć.. ;/

A może w takim razie jakieś jasne gładkie zasłony na przelotkach i tyle iw kuchni też.
jasne zasłony Ci zginą - masz jasne ściany - jeśli nie pasy to.. sama nie wiem..

..najgorsze jest to, że ja jak się uprę na coś to nie widzę niczego innego - dla mnie te pasy fajnie by wyglądały.. i.. na razie mam pustkę w głowie... :(

Nie wiem sama, ale dziękuję Wam, że podpowiadacie mi co mogę zrobić, naprawdę dziękuję, bo rady w stylu "przemaluj wszystko" są .... same rozumiecie .
no rozumiem.. są.. "świetne"...

Może coś jeszcze poszukam i.. napiszę...

ave!, pomóż.. ;)

postaram się zrobić zdjęcie z zasłoniętymi zasłonami, zsunąć nie mogę, bo musiałabym rozkręcać karnisz, a sama nie dam rady.

karnisz utrzyma, to nie problem. Pytanie jakie są śruby i w co wkręcone.

dzięki wielkie. Nie chce Ci robić problemu ze zdjęciem, wystarczy jak mi napiszesz jak to wygląda i czy dużo okna jest niezasłonięte.

no to niedobrze.. bo na dwie nie bardzo się moja połówka zgodzić.. trudno, nie ma innego wyjścia, muszę go jakoś do tego przekonać.

a musi wiedzieć? powiesz, że to była jedna, tylko Tobie koncepcyjnie pasowało podzielenie jej ;)

A mooooże madzioochna wystarczą trzy? Jak dokładnie wygląda to okno? To są trzy skrzydła po metrze? czy dwa po 1,5?

ave!, pomóż.. ;)

:-) http://www.dekoria.pl/offer/product/20/65/0/Zaslona-na-kolkach#a/-

ja widzialabym cos w tym stylu - jeśli pasy to wzdłuż - kolekcja mabel z dekorii - tak na szybko (sama myslę, by sprawic sobie do sypialni - tylko te w szarym granacie i z wzorami w te duze kwiatki - mam próbki - ladne.....) albo cos z wieksza ilością jaśniejszego albo w odwrotnych proporcjach do części z czekoladowa scianą na ławę też - ale - do poszukania moze ktos widzial, ktos wie ;)

wg mnie idealne bylyby pasy szeroki i równe

http://www.annabudnik.pl/sklep/poduchy/1835/poduszka-naturalny-jedwab-w-pasy-50x60cm

np takie paski: o... jak wyzej tylko nie patrzcie na cene tych poduszek 8O

Edytowane przez ave!
paski

Razem kupujemy rzeczy do domu, wiec nie ma szans zeby nie zauważył.. chyba że zrobie "popatrz, ptaszek leci" i cyk do torby. A torby w Ikei przepastne więc nie zauważy :)

My mamy dwa, bo są przesuwne. Na trzy to się na pewno nie zgodzi, bo juz gadałam. Powiedziałam że albo 4 albo nic. Ne otrzymałam odpowiedzi - a to dobry znak.. :)

magduska i ave

Bardzo wam dziękuję. Nie ukrywam, ze zarejestrowałam się tez na innym forum, ale szybko stamtąd uciekłam bo oczywiście teraz tylko szary albo biały. Mnie osobiście bardzo się podobają kolory szary czy biały na ścianach, ale nie o to chodzi, chodzi o to, że najlepiej zburzyć wszystko, przemalować i w ogóle wszystko od nowa.

Co do rolet zaproponowałam mężowi skrzywił się, a jak powiedziałam, że karnisze może nie to spojrzał na mnie i powiedział, żebym już nie oglądała nic w necie.

Mnie osobiście pasy podobają się pionowe.

Aż mi się smutno zrobiło, bo tak jak pisałam kobieta w ciąży zdalnie wybierająca różne rzeczy echhhhh a potem wchodzisz i to myślisz świetne a to do bani, albo, że mi się odwidziało.

Naprawdę będę wam wdzięczna na konstruktywne pomysły. Może za trzy lata wszytsko przemaluję (hmmm co wy na to na biało he he ???)

No dobra dobra tylko myślę, ze jak dokupię stół, krzesła to w jakim kolorze, a tu jeszcze lampy

:-) http://www.dekoria.pl/offer/product/20/65/0/Zaslona-na-kolkach#a/-

ja widzialabym cos w tym stylu - jeśli pasy to wzdłuż - kolekcja mabel z dekorii - tak na szybko (sama myslę, by sprawic sobie do sypialni - tylko te w szarym granacie i z wzorami w te duze kwiatki - mam próbki - ladne.....) albo cos z wieksza ilością jaśniejszego albo w odwrotnych proporcjach do części z czekoladowa scianą na ławę też - ale - do poszukania moze ktos widzial, ktos wie ;)

tak, masz rację ta kolekcja jest bardzo ładna - moja koleżanka ma ją (ale jak jeszcze była w kolorze bordo) w sypialni i na prawdę fajnie to wygląda ;)

wg mnie idealne bylyby pasy szeroki i równe
z tego studia dekoracji okien był właśnie taki materiał w równe pasy brązowo-beżowe (przynajmniej tak mi monitor pokazywał) ;)

tiffi1, a może wszędzie zrób te pasy, w każdym oknie - skoro koszt rolet jest za wysoki, bo ta kolekcja mabel jest fajna, ale.. na Twoją ciemną ścianę będzie za.. ciemno..

Jest jeszcze w tym studio na zdjęciu 8 taki materiał w kółka (w Twoich kolorach), ale obawiam się, że we wszystkich oknach wyjdzie.. pstrokato - no chyba, że na jasnych ścianach poszukasz materiału w brązie (w jednym z kolorów z tych kółek) a w oknie z brązową ścianą zrobisz zasłonki właśnie z tych kółek. Jednak obawiam się, że ładniej, prościej i bardziej klasycznie byłby wyglądał salon w materiale z tymi pasami ;)

..ech, a ja znowu swoje :/

Chcemy zrobic firanki plus zaslony oraz podwojna rolete z tych samych materialow (badz o takim samym kolorze) w salonie oraz rolete w kuchni.

Okno w salonie jest duze - tj. 4.20 metra dlugosci na 2.50 wysokosci.

Wnetrze salonu jest w kolorze szarym (jasny) a meble beda jasne (biale).

kolor zaslon - ciemniejszy odcien + firanki gladkie, bez wzorow.

podloga jest ciemna (lita deska)

dolaczylem przykladowe zdjecia wnetrz = najbardziej podoba mi sie zaslona na zdjeciu numer 1 (wyslwietla sie jako 4) oraz zdjcie okna

firany i zaslony chce dac na szynach i schowac je za lista dekoracyjna,

prosze o sugestie:)

pzdr

10185043_1.jpg

110693763-131329-1.jpg

11932406557871_6.jpg

1.jpg

IMG_0716.JPG

Edytowane przez lukasz_warszawa

Chcemy zrobic firanki plus zaslony oraz podwojna rolete z tych samych materialow (badz o takim samym kolorze) w salonie oraz rolete w kuchni.

Okno w salonie jest duze - tj. 4.20 metra dlugosci na 2.50 wysokosci.

Wnetrze salonu jest w kolorze szarym (jasny) a meble beda jasne (biale).

kolor zaslon - ciemniejszy odcien + firanki gladkie, bez wzorow.

podloga jest ciemna (lita deska)

dolaczylem przykladowe zdjecia wnetrz = najbardziej podoba mi sie zaslona na zdjeciu numer 1 (wyslwietla sie jako 4) oraz zdjcie okna

firany i zaslony chce dac na szynach i schowac je za lista dekoracyjna,

prosze o sugestie:)

pzdr

jestem za :)

sama posiadam 2 z twoich fotek w swojej prywatnej galerii

i zastanawiam sie na ile te firanki z fotek 3 i 4 sa zrobione na 2,5 czy gęściej?