Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zgadzam się ... super do sypialni. Chciałam coś podobnego wyczarować z mojej salono-jadalni, ale uznałam, że 8 sztuk by było niezjadliwe. Ale w sypialni wygląDA SUPER :)

Pytanko czy to jakiś atłas? satyna?tafta? bo widzę, ze z fajnym połyskiem

A ja z uporem maniaka wracam do mojej limonki ;)

czy takie

http://www.komfort.pl/produkt,66757,1881730974,289201,13486,7,,13486

pasować będzie tu?

067.JPG

Jak widać jest tegoooo fiuuuu i nie chce przesłodzić. Dodam, ze ten materiał miał by zastąpić wszystko co grafitowe. i zmiana dodatków tez by była konieczna, ale to oczywistość ;)

Edytowane przez nitubaga

No właśnie w tym rzecz, że jak ma mnie to kosztować więcej niż 1500 zł a tak mi wychodzi to chyba zostawie to co mam i wymienie czerwień dodatków na limonke lub musztardę. Chyba, że ktoś z osób tu zaglądających mnie oświeci gdzie można kupic tani materiał w zielonym odcieniu. Natomiast jak nie znajde bede się rzucać na lampiony, donice, wazony, i in. takie fatałaszki ;)

barto - toś pojechał. nie podoba mi się ani jedna z twoich propozycji. te o których nie powiem "kicz" są przekombinowane. masakra

Mnie się tez nie wszystkie podobają,to nie są moje firany tylko wyszukane gdzieś w necie,nitubaga szuka pomysłu na swoje to wstawiłam jakie znalazłam,może komuś innemu sie coś przyda ;)

witam

to firanki mamy do odnowionego pokoju telewizyjnego ,dodają uroku i świetnie przepuszczają światło dnia

pozdrawiam

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=97778&d=1327685098

Nie będę komentowała, czy te firanki są kiczowate, czy nie, bo ponoć o gustach się nie dyskutuje ;) Ale odniosę się do samej kompozycji - to co pokazałaś wygląda jak nałożone na siebie trzy różne okna, albo jakbyś nie mogła się zdecydować, jaki styl Ci się podoba. Jest tutaj i ciut nowocześnie (prawa strona), i rustykalnie (koroneczka), i małomiasteczkowo (lewa strona i ten lambrekin). W rezultacie żadna z tych części nie pasuje do pozostałych. Dużo lepiej by wyglądało, gdybyś na całości okna zdecydowała się na jeden styl.

Dokładnie to miałam na myśli używając skrótu myślowego - kiczowate.

A swoją drogą uważam, że o gustach jednak należy dyskutować ;)

Przypomniałam sobie, że pani od tych zasłon ma 15letnie doświadczenie w branży, pora się chyba przekwalifikować ...

Edytowane przez jaksie