Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

przepraszam wszystkich zainteresowanych

już śpieszę z odpowiedzią (ostatnio rzadko

bywam na stronach Muratora-wybaczcie)

blokuję je za pomocą uchwytów do żaluzji

takie podwójne kółeczka mocowane do ściany

lub parapetu w które wsuwa się sznureczek

-do kupienia w firmach i sklepach z akcesoriami

na dzień dzisiejszy może są już inne rozwiązania

technika idzie do przodu w zastraszającym tempie

i ciężko nadążyć za tym wszystkim ;-)

pozdrawiam serdecznie wszystkich

A to moje jesienne okno w kuchni. Pracy przy nim jeszcze dużo ale przynajmniej mam już zasłonkę :)

Zazdroska kupiona niedrogo w Jysku. Wygląda jak ręcznie haftowana.

Drążek z bambusa.

Liście musze jeszcze przeprasować i polakierować bo się zwijają.

http://www.fotoblog.cc/cop/albums/userpics/10005/Zdj%26%23281%3Bcie%2835%29_.jpg

Niestety nie mam czasu, żeby uszyć samodzielnie, więc planuję zamówić rolety rzymskie i zaslony na parter domu. Czy ktoś z Was zamawiał takie w firmie Tadella? Mają jeszcze w miarę przyzwoite ceny. Niestety nie mają na ekspozycji rolet rzymskich. Ktoś polecał na Forum firmę Renomar, ale nie można sie do nich dodzwonić.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

WITAM

jeżeli jeszcze nie znależliscie Państwo firmy,która uszyje b. dobrze rolety

rzymskie i inne wyroby na dekorację okna ,służę uprzejmie.Wymiary najlepiej jest pobrać w domu u klienta aby uniknąć pomyłek.Mogę pomóc wycenić taką usługę,oczywiście po zadaniu kilku pytań natury technicznej.

więcej; [email protected] zapraszam lub 0608212635

NIECH KTOŚ POMOŻE

jak się wysyła posty,

mam w poczcie do wysłania, ale wcześniej napisał mi, że wysłał,

jak się dodaje zdjęcia

Wcześniej pisała o tym Osowa, więc ją tylko cytuję

"Jeśli to Twoje zdjęcia –powinnaś je umieścić na jakimś serwerze, albo np. w albumie na onecie . Następnie .”musisz wejść na dane zdjęcie w albumie i kliknąć na nie prawym klawiszem myszki wchodząc we właściwości zdjęcia . Podświetlasz -na niebiesko przyciskiem myszki adres url z tego zdjęcia i klikasz „kopiuj” . Następnie w poście klikasz za „wklej” i masz już fotkę – adres zdjęcia musi się kończyć plikiem jpg i znakiem ""

• 5 weeks później...
A to obiecane roletki made in moja produkcja, szyte na miarę na okno pokoju dziecęgo , prezentuje je na innym oknie , nie chciało mi się szybko biegać na górę - mam nadzieję , że przez to nie straciły na urodzie ( fotki robię na bieżąco )

http://foto.onet.pl/upload/38/75/_285367_n.jpg

A tak wygląda lekko podciągnięta ( można ją całkowicie zwinąć do góry by odsłonić okno ) . Poza tym okno u dzieci mam trzyskrzydłowe - tak , że i roletek jest sztuk trzy powieszonych obok siebie , wygląda to bardzo interesująco - gdy każda jest podciągnięta na inną długość. I można tworzyć dzięki temu fajne kompozycje ....

http://foto.onet.pl/upload/49/22/_285369_n.jpg

Natomiast to jest na szyfoniku -aplikacje wycięłam z innych materiałów i naszyłam taki "obrazek"

http://foto.onet.pl/upload/34/38/_285386_n.jpg

Witaj, mam nadzieję, że jeszcze zaglądasz na forum. Jestem na etapie dekoracji okien i umyśliłam sobie w oknnie kuchennym uszyć roletę własnoręcznie. No i mam problem zrozumiałam, że w tunelikach są okrągłe patyczki, niestety nie mogę ich dostać w szerokości jaką potrzebuję, - najdłuższe na metr a ja potrzebuję co najmniej na 1,20. Czy dałoby się zastąpić patyczki okrągłe w przekroju jakimiś listewkami?, które występują w różnych długościach - jak się zachowuje górna listewką (lub patyk) na której wisi cały ciężar rolety?, Jak całość umocować do ściany? może po prostu kupić karnisz pojedynczy i tasiemkami przyczepić do niego całą roletę?

Pomocy! :D

Ja mam kupna taka rolete, gora jest zrobiona z grubszej listewki tz ta listwa jest tak jakby trzymajaca to wszystko i jest w takiej wiekszej tulejce. Listewki podciagowe tez nie sa okragle tylko bardziej plaskie.

Aha, do tej gornej listwy sa wkrecone dwa kulka, na ktorych sie rolete wiesza. Mozna wbic haczyki nad oknem i powiesic. Ja wieszam na oknie, mam specjalnie dobrane duze haki ktore zakladam na rame i na to wieszam rolete. Chcialam zeby okno uchylne uchylalo wie razem z roleta.

A jezeli chodzi o mocowanie, to do kompletu byl taki ala dwustronny haczyk do przykrecania na scianie kolo okna, na ktorym sie poprostu zawijalo sznurek......... ale do tej pory chyba juz 10 lat, nie doczekal sie montazu :wink: to sznurek zawijam na okiennej klamce :lol:

• 1 month później...