Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy przez taką cienką firankę przechodzi światło słoneczne___czy ochroni przed słońcem,żeby w oczy nie świeciło siedząc np. przy stole koło okna?

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, dziewczyny chciałam Was prosić o pomoc w sprawie karniszy do okien w salonie. Początkowo chciałam dwa karnisze krótkie ( takie nad samo okno) ale wydaje mi się ze mam za małe ścianki między oknami i po bokach i po zawieszeniu firanek czy zasłon zostaną takie głupio wyglądające skrawki ścian. Z drugiej strony jeden długi karnisz na 6 metrów wydaje mi się zbyt ciężki, narzucający od razu pewien styl.

Nie wiem co dać na okna, chciałabym by były zasłonięte ze względu na bliskość sąsiadów- najbardziej chyba odpowiadają mi gładkie, proste , długie firany bez wzorów, ewentualnie jakieś gładkie proste zasłony po bokach.

Martwi mnie jeszcze jedna rzecz -mała odległość między oknami a sufitem - zaledwie 10 cm . Nad balkonem odległośc jest większa ale rozumiem ze karnisze musiałyby wisieć na jednakowej wysokości. . No i chyba mocowane do ściany bo boje się ze te mocowane do sufitu weszłyby w światło okna.

Załączam rysunek jak to mnie więcej wygląda jeśli chodzi o wymiary. Pozdrawiam i proszę o radę jakie dać te karnisze i jeśli można dac dwa to jakiej długosci.

http://images44.fotosik.pl/548/a52b4c89871f1ca8m.jpg

Witam. Zadałam już pytanie w innym wątku ale może tu też ktoś mi pomoże

Czy macie może jakieś inspiracje na dekorację okna z lekkim łukiem. Mam takie 2 balkonowe i w 2 pokojach. Cały czas byłam pewna że będe miała rolety ale teraz sobie uświadomiłam że na łuku to chyba nie bardzo da się zamontować. Szukam czegoś nowoczesnego i do pokoju córeczki. W oknie będzie siedzisko a po bokach regały więc najbardziej pasowałaby roletka.

Witam

Ma ktoś jakieś doświadczenie z dekoria.pl?

Wybrałam sobie kilka fajnych rolet rzymskich i zasłon,ale obawiam się kupowania "w ciemno"

Zamówiłam bezpłatne próbki materiałów do domu i czekam.

A ceny są dużo bardziej niższe niż w sklepach.

Pozdrawiam

Ja mam roletę rzymską z Dekorii.

Zamawiałam próbki tkanin dwukrotnie, przysłali bez problemu :)

Mechanizm i tkanina w porządku, roleta ładnie odszyta. Mogę polecić. Realizacja błyskawiczna, wyrobili się w jednym tygodniu :)

Koleżanka do całego domu zamawiała, też zadowolona :)

Jaka jest szerokość tej jadalni? Od ściany do ściany.

275 cm.

Witam,

Dziewczyny mam dylemat - chatę mam w nowoczesnym stylu aczkolwiek chciałam mieć zasłonki i firanki w swoim wykuszu - karnisz zdecydowałam, że będzie jeden (mam też tam rolety w oknach, więc zasłonki mają pełnić tylko funkcje dekoracyjną). Wstawiam zdjęcie jak wygląda ten wykusz i jak będzie montowany do ściany. Mam do wyboru firanki i zasłonki na przelotkach bądź na agrafkach - nie wiem, które będą lepiej wyglądać w takim wykuszu...

http://diana.histeria.pl/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fp7200011.jpg

Witam,

Dziewczyny mam dylemat - chatę mam w nowoczesnym stylu aczkolwiek chciałam mieć zasłonki i firanki w swoim wykuszu - karnisz zdecydowałam, że będzie jeden (mam też tam rolety w oknach, więc zasłonki mają pełnić tylko funkcje dekoracyjną). Wstawiam zdjęcie jak wygląda ten wykusz i jak będzie montowany do ściany. Mam do wyboru firanki i zasłonki na przelotkach bądź na agrafkach - nie wiem, które będą lepiej wyglądać w takim wykuszu...

http://diana.histeria.pl/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fp7200011.jpg

zapomniałam jeszcze dodać plik :oops:

ojaka, wolałabym coś prostszego - w pliku jest projekt jak ja to widzę - zastanawiam się tylko czy bardziej będzie pasowało na agrafkach czy na przelotkach (?) ..a może ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł?

wykusz.jpg

Potrzebuję porady co zamontować w oknie kuchennym i na drzwiach balkonowych? Tak żeby grało z zasłonami.

Myślałam nad żaluzjami drewnianymi, ale ten pomysł porzuciłam... Ostatni pomysł to rolety dzień-noc w kolorze jak najbardziej zbliżonym do zasłon. Będzie grało?

http://dl.dropbox.com/u/77244481/murator/IMG_0993.jpg

http://dl.dropbox.com/u/77244481/murator/IMG_1040.jpg

wiem ze nie na temat ale co to jest za odcien szarosci na twoich scianach? szukalam podobneog i nigdzie nie moglam znalezc :(