Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co dalibyście na te 2 okna? Do salonowego planuję zasłonę, do kuchennego zwykłą roletę (myślałam o białej). Obie zasłaniane tylko na wieczór lub przy dużym słońcu-gorącu.

Czy obie rzeczy powinny być w tym samym kolorze, czy mogą być różne? Na kuchennym oknie wisi na razie prowizorka, jednak kto to widział, ten uważa że kolorowa roleta byłaby świetna do biało-szarej kuchni. Byłabym ciekawa waszych propozycji. :rolleyes:

_IGP9278.jpg

_IGP9279.jpg

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej, poszukuje informacji o materiałach rolet rzymskich. Czy znajdę gdzieś na forum krótkie omówienie. Poszukuje materiału, nie błyszczącego, który średnio przepuszcza światło (chciałabym aby chronił przed ostrym słońcem ale bardzo nie zaciemniał).

I jeszcze pytanie gdzie mogę znaleźć kogoś kto szyje takie rolety w okolicach Katowic lub polecacie jakieś sklepy internetowe?

@mariba

to kolorowe coś faktycznie wygląda fajnie.

a wracając do Twojego pytania - myślę, że z powodzeniem możesz powiesić dwie różne tkaniny, ale fajnie by było, aby w jakiś sposób do siebie nawiązywały (jeśli np. roletka na kuchennym byłaby tak kolorowa, jak to co obecnie, to na zasłonę wybrałabym jeden z kolorów

na "kolorowej"). bazę masz neutralną - możesz poszaleć :)

Witam,

Chciałabym bardzo polecić forumową Asię, która uszyła nam rolety rzymskie do kuchni i gabinetu. Rolety są bardzo starannie wykonane i dokładnie takie, o jakie mi chodziło - materiał wybierałam z otrzymanych próbek.

Pozdrawiam,

Sylwia

DSC_1806.jpgDSC_1808.jpg

Czesc wszystkim,

od jakiegoś czasu szukam (na razie tylko w internecie) szarych (jasnych) aksamitnych lub pluszowych zasłon. Może macie jakies namiary? Chce żeby to był porządny material tak żeby zaasłony prezentowały się dostojnie :-) hihi

może która z Was przetarła już szlaki?

Byłam na razie tylko w sklepie eurofirany i NIC. Nic nie ma :-(

Będę wdzieczna za info,

Czesc wszystkim,

od jakiegoś czasu szukam (na razie tylko w internecie) szarych (jasnych) aksamitnych lub pluszowych zasłon. Może macie jakies namiary? Chce żeby to był porządny material tak żeby zaasłony prezentowały się dostojnie :-) hihi

może która z Was przetarła już szlaki?

Byłam na razie tylko w sklepie eurofirany i NIC. Nic nie ma :-(

Będę wdzieczna za info,

Ja swój aksamit kupowałam na Allegro.

A, i IKEA ma takie szare zasłony. Ale jasny to ten szary nie jest.

Marcela, mój aksamit jest jeszcze ciemniejszy niż ten z IKEA.

Chciałam Ci tylko wskazać kierunek poszukiwań :D

dywan2.jpg sypialnia_130313_1.JPG

Na Allegro można znaleźć zasłony przywożone z Anglii. Mają dziwne wymiary, ale czasem zdarzają się takie bardziej europejskie.

W szmateksach patrzyłaś?

A, i możesz też szukać w sklepach z tkaninami obiciowymi.

Mam TAKI link, z tym, że ceny mało sympatyczne.

Witam,

Chciałabym bardzo polecić forumową Asię, która uszyła nam rolety rzymskie do kuchni i gabinetu. Rolety są bardzo starannie wykonane i dokładnie takie, o jakie mi chodziło - materiał wybierałam z otrzymanych próbek.

Pozdrawiam,

Sylwia

[ATTACH=CONFIG]197280[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]197281[/ATTACH]

świetne :).

• 3 weeks później...

Witam

Jestem nowa na forum a od razu przechodzę do prośby. Trochę nie ładnie z mojej strony, ale czas mnie masakrycznie goni. Otóż muszę w przyszłym tygodniu uszyć roletę wenecką, a nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Proszę pomóżcie;/

roleta.jpg

Witam, mam na imię Aneta

Zacznę od pozdrowień i chylę czoła przed wszystkim forumowiczkami, które z wielkim zaangażowaniem, cierpliwością i serdecznością doradzają w różnorodnych dylematach wnętrzarskich.

Czytam forum od kilku lat, bo jak nietrudno się domyślić budujemy z mężem dom. Ponieważ w najbliższym czasie (mam nadzieję) będę mogła zwiększyć swój udział w tworzeniu naszego miejsca na ziemi, chciałabym prosić o pomoc.

DSC_0635.jpg

to jest widok na salon, 3 okna fiksy i jedno otwierane - wyjście na taras

Chciałabym powiesić zasłony na szerokości tych murków (ok 40 cm) , firanek chyba nie będzie (jak myślicie?). No i sprawa karnisza, czy przymocować na całej długości, czy krótkie, tam gdzie będą wisiały zasłony?

Materiał znalazłam miękki, ale z kategorii "mięsistych" z lekkim satynowym połyskiem, w pięknych szarych odcieniach. Ważne żeby nie robił się na dole "wachlarz" bo one będą wąskie, ale ten materiał powinien się dobrze ułożyć. Będę wdzięczna za wszystkie sugestie :)

Ankubek - a nie myślałaś, żeby zrobić sufit podwieszony i zostawić miesce (wnękę) na karnisz. Montuje się wtedy taki najwyklejszy i jest on ukryty we wnęce, niewidoczny w salonie. Mogłabys sobie np. upinać zasłony na dzien lub tylko odslaniać okna, a wieczorem zasłaniać. Tworzy się wtedy nastrojowy niepowtarzalny klimat. Sama mam właśnie tak zaprojektowane do mojego budującego się domku :)

No i ja bym na Twoim miejscu dała tylko zasłony, firanek nie!

tutaj zasłony też są wąskie i jest ok

salon.jpg

zegar na ścianie.jpg

w pałącyku prezydenckim w Wiśle zachwycałam się właśnie prostotą wystroju okien, tylko gabaryty w stosunku do moich "pałacowych" nieco inne ;)

spacer_rezydencja_prezydenta_rp_zamek_wisła_4252.jpg słabo widać tutaj te okna, a o ich pokazanie najbardziej mi chodziło, bo samo wnętrze raczej na nie....

Edytowane przez Ankubek