Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

w kuchni bym wenge odradziła, bo u ciebie musi być żaluzja montowana w świetle szyby - inaczej szafek nie otworzysz (nie widzę, abyś od ściany przewidziała maskownice umożliwiające zainstalowanie czegoś na wnęce okiennej i swobodne otwarcie szafki). skoro w świetle szyby, to dla mnie to coś musi być w kolorze ramy.

a propos pokoju - nie widzę w jakim stylu ma być to pomieszczenie, więc ciężko mi powiedzieć czy lepiej będzie z roletą czy z klasyczną dekoracją okna.

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z kuchnią nie poradzę - uważam, że błędem byłoby montowanie żaluzji na oknie, natomiast te w świetle szyby bez zasłon czy czegoś do towarzystwa mi się nie podobają. nie lubię gołych okien (a cokolwiek jest tylko w szybie - pełni funkcję, ale nie ubiera okna).

co do sypialni... no ja tam stylu nie widzę. wszystkie meble z jednej serii, do tego ciemne i jeszcze na tle żarówiastego koloru. mimo wszystko poszłabym w tkaniny - w zależności od preferencji albo roleta z zasłonami, albo firanka z zasłonami. jeśli docelowo miałoby być nowocześnie, to mi się bardzo podobają również drewniane żaluzje z zasłonami. jeśli chodzi o kolorystykę, to proponowałabym mięsiste szarości - przygaszą tą czerwień, złagodzą ciemność wybranych mebli i są na tyle uniwersalne, że jak w przyszłości będziecie ten kolor zmieniać, mają szansę się wpasować w nowy wystrój.

witam

prosze o pomoc, zupelnie nie wiem co powiesic w oknach aby ludzie stojacy na przystanku nie widzieli mnie :wiggle:

przystanek wstawili nam pare miesiecy temu, mamy sie zamiar wprowadzic za pare dni i zaczyna mnie to przerazac...

http://images64.fotosik.pl/268/966ccffebf91499amed.jpg

http://images63.fotosik.pl/268/69faae4ef17ebe63med.jpg

Kominek-jest oczywiscie inspiracja z tego forum:D

A z tym przystankiem to nie zart, stojac tam widac dokladnie caly salon jak na dloni...

Wokol zalewu jest deptak, ludzi w lato multum, spaceruja, zagladaja

Chcialabym cos na okno, ale cos co sie da zsunac, zeby popatrzec czasami na widoki

Wieczorem sa rolety zewnetrzne wiec problemu nie ma.

A no wlasnie, zaluzje bardzo mi sie podobaja, jeszcze bardziej po obejrzeniu dzisiaj watku o salonach, ale szerokosc okna chyba na to nie pozwoli

Mysle o bialych ,dluuuugich, gladkich firanach, tylko nie wiem jaki material wybrac

Dzielone na pol

Tylko teraz-karnisz do sufitu czy nad oknem?

Laczyc firanka te dwa okna czy zrobic osobno?

przystanek jest widoczny na pierwszym zdjeciu po prawej stronie, taki maly kawalek betonu wylany , jeszcze bez znaku, zalamana jestem

dzialka jest dosc wysoko nad droga, po drugiej stronie przystanek i zalew, na okolo zalewu deptak, no ale nic...

bylam dzisiaj w firankowym :) pani bardzo mi poleca firanki na karniszu-rurce, na przelotkach

i teraz nie wiem czy robic od sufitu, dlugie zwykle biale czy te na przelotkach, karnisz na scianie nad oknem

doradzcie prosze

Witam,

Świetne są niektóre aranżacje i trafne uwagi lub podpowiedzi, dlatego jeśli ktoś znajdzie chwilkę albo po prostu przyjdzie Wam coś do głowu odnośnie okien w tym salonie to proszę o radę. Potrzebuję go ocieplić jakąś aranżacją okien - teraz wiszą makarony zielone. "Pożyczyłam" też zasłony z LeroyMerlin i przymierzam :p ale jakoś weny brak choć cosik nam się podoba. Jeśli macie sugestie to podzielcie się - bo kolory dość mocne a nie chce teraz malować ścian. Pozdrawiam.

salon.jpg

salon1.jpg

salon3.jpg

salon4.jpg

Podłącze sie do pytania o zabudowę k-g.U siebie tez planuje takie rozwiazanie tylko nie wiem jak miałoby to wyglądać? Czy zabudowę robi sie tylko na szerokość okna tzn rozumien ze z jednej i drugiej strony z zapasem czy po całej szerokości sufitu?;)Moze ktoś użyczylby jakieś zdjęcie podgladowe,plisssss......

Duś, dziękuję bardzo :) Bardzo mi się podoba, myślałam o czymś takim, ale ktoś mnie - niesłusznie - zniechęcił. Szukałam już nawet wśród gzymsów ze styropianu, ale jakoś mnie odrzucało :) I tak sobie straszą sufitowe karnisze - już kolejny roczek.

U mnie dokładnie tak jak u Ciebie na 3 fotce.

Rozumiem, że szerokość profila. A jaka jest wysokość? (10 cm)?

Zlecilam juz wykonanie takiego cuda, tylko zastanawiam sie czy da sie zrobic caly, gotowy element, pomalowany juz i zamocowac go tak do sufitu, tylko pyt teraz takie-jak to zrobic, jak zamocowac, i pyt nr 2-czy laczenie z sufitem, mialas szpachlowane czy pociagniete akrylem?

Dziekujemy za zdjecia, super to wyglada, zdecydowanie rezygnuje z przelotek i karnisza!