Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no więc przeszperałam dysk. zdjęcia mają zmieniony kontrast, bo na oryginałach nie było absolutnie nic widać.

w każdym razie wrzucam zdjęcie od dołu, gdzie widać konstrukcję g-k (u mnie jest to profil obłożony płytą, 4 cm o ile pamiętam. ktoś z forumowiczów po prostu przymocował płytę gk do sufitu i ma "chudszą" maskownicę (1cm szeroką). mi się ten efekt 3d podoba znacznie bardziej, zabudowa jest moim zdaniem bardziej wyraźna i bardziej elegancka).

[ATTACH=CONFIG]218560[/ATTACH]

tutaj macie dość karkołomną próbę uchwycenia karnisza od ściany do ściany. akurat na tym oknie jest tylko zasłona. ale widać jak jej kawałek dochodzi do narożnika.

[ATTACH=CONFIG]218562[/ATTACH]

a tutaj widok zabudowy od boku - akurat u mnie pomieszczenie ma taki układ, że jeden z karniszy jest oglądany od boku i wygląda moim zdaniem całkiem estetycznie (cieżko mi sobie wyobrazić oglądanie szczytu "rurki" na której jest np. zasłona. ze względu na układanie się materiału byłabym w stanie zaakceptować tylko przelotki, ale pozostaje problem tejże "rury").

[ATTACH=CONFIG]218563[/ATTACH]

Dzięki wielkie dus za tak szeroki opis montażu i zdjęcia podgladowe :hug:

Optima, robisz teraz? Pochwal się efektami, ja mogę w lecie dopiero. NIe mogę pylić i malować ;/

Flutebox, - listwy mają jedną, dwie, lub trzy prowadnice. Ja montowałam sto lat temu :) i celowo kupiłam na 3. Wtedy były na czasie lambrekiny i takie tam;D Co prawda, zadnego się nie doczekałam.

Kiedy miałam samą firankę, wisiała na zewnętrznej, to jest różnica tylko 1 cm.

Edytowane przez oxa

Modne są teraz piękne rolety IMPRESJA, które z powodzeniem zastępują firany, mają funkcję ozdobną i praktyczną.. sterujemy dopływem światła poprzez nakładanie na siebie dwóch mijających się tkanin. Znowu modne są żaluzje drewniane np. 50cm w nowoczesnych odcieniach bieli i szarości. To nie te same żaluzje co kiedyś...steruje się nimi za pomocą jednego ozdobnego łańcuszka i są z trwałego drewna egzotycznego...

[moderowano :spam:]

Edytowane przez joliska

Ogromna prośba o doradzenie mi co "dać" w okna.Chodzi mi o salon.Zacznę może od tego,że salon połączony jest z kuchnią,ale nie bezpośrednio,tzn.jak widać na zdjęciu nr 3 ,taką ościeżnicą.W kuchni planuje roletę rzymską zaciemniającą Blackout (z dekoria.pl szara lub szaro-biała - czekam właśnie próbki materiału i zdecyduję - może któraś z Was szyła już z tego materiału?) nie wiem natomiast co zrobić z tymi oknami w salonie ::sick: To storna południowa,bardzo nasłoneczniona.Z początku myślałam o roletach plisowanych ,ale stwierdziłam,że jeżeli w kuchni będzie rzymska to się trochę pogryzie. Czy mam rację? Czy rolety plisowane + zasłony? Mogłabym zrobić zasłony z tego samego materiału co roleta z kuchni,ale słońca raczej nie zasłonię;)Bo na rzymską to chyba za duże są (zwłaszcza witryna) ?

Doradźcie coś,bo nie wiem już http://emotikona.pl/emotikony/pic/38uklon.gif

salon.jpg

salon1.jpg

kuchnia2.jpg

Blackout-zaciemniajace zasłona.jpg

Blackout-zaciemniajace rzymska.jpg

Edytowane przez IZA30

Ogromna prośba o doradzenie mi co "dać" w okna.Chodzi mi o salon.Zacznę może od tego,że salon połączony jest z kuchnią,ale nie bezpośrednio,tzn.jak widać na zdjęciu nr 3 ,taką ościeżnicą.W kuchni planuje roletę rzymską zaciemniającą Blackout (z dekoria.pl szara lub szaro-biała - czekam właśnie próbki materiału i zdecyduję - może któraś z Was szyła już z tego materiału?) nie wiem natomiast co zrobić z tymi oknami w salonie ::sick: To storna południowa,bardzo nasłoneczniona.Z początku myślałam o roletach plisowanych ,ale stwierdziłam,że jeżeli w kuchni będzie rzymska to się trochę pogryzie. Czy mam rację? Czy rolety plisowane + zasłony? Mogłabym zrobić zasłony z tego samego materiału co roleta z kuchni,ale słońca raczej nie zasłonię;)Bo na rzymską to chyba za duże są (zwłaszcza witryna) ?

Doradźcie coś,bo nie wiem już http://emotikona.pl/emotikony/pic/38uklon.gif

Jeżeli chodzi o sklep dekoria to zamawiałam u nich trzy rolety, w tym jedną z materiału blackout - bardzo polecam, mijają właśnie trzy lata a rolety jak nowe i wszystkim się podobają.

Jeżeli chodzi o sklep dekoria to zamawiałam u nich trzy rolety, w tym jedną z materiału blackout - bardzo polecam, mijają właśnie trzy lata a rolety jak nowe i wszystkim się podobają.

A czy mogłabyś mi zrobić fotkę tej blackout? Bardzo byłabym wdzięczna :hug: Jaki masz kolorek i czy rzeczywiście jest taka zaciemniająca?

• 2 weeks później...

BARDZO mi się podoba.CZY mogłabyś zrobić zdjęcia z bliska/Chciałabym zobaczyć jak one są upięte.Czy to czysty biały woal?