Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

adrianad miałąm kiedyś szynę, na której była tylko firanka, ale z "grzywką" i ta ozdoba zasłaniała szynę, moim zdaniem dobrze to wyglądało; niestety nie mam zdjęć;

ivy17 dziękuję, mnie też się podoba. Nie podam Ci niestety nazw tych tkanin, bo nie pamiętam, obydwie kupowałam w Eurofiranach, Ta firankowa była tania, chyba coś ok 30zł, ona jest miękka w dotyku, dość lejąca, mogłaby być nieco bardziej prześwitująca. była taka która bardziej mnie przekonywała, ale kosztowała jeszcze raz tyle....Zasłonowa tkanina sztuczna, ale wygląda jak bawełna, trochę jak mega grubaśna pielucha :)

znalazłam zdjęcie z etapu zastanawiania się ;)

DSC_0339.jpg

Edytowane przez Ankubek

Ankubek czy twoje rolety duo mają 2 łańcuszki gdzie firana podciąga się niezależnie od zasłony czy mechanizm działa na zasadzie firana w górę zasłona w dół i odwrotnie? Pytam bo ja mam w ofercie innowacyjny system gdzie firana podciąga się niezależnie od zasłony. Mechanizm ma 2 łańcuszki. Jest to bardzo praktyczne rozwiązanie. Firana otwory na przelotki ma wypalane.

Powyższe zdjęcia przedstawiają szyna po lewej to szyna KS. Zdjęcie przedstawia samą szynę ale sprzedawana jest w komplecie z zaślepkami, oraz suwakami lub agrafkami. Montaż do sufitu lub ściany, można zastosować również dwie równolegle. Można również zastosować w połączeniu z mechanizmem do rolety rzymskiej. Można ją giąć w pionie i poziomie. Można do niej zastosować system WAVE widoczny na zdjęciu nad szynami, który układa tkaniny w równe fale. Przesuwanie dekoracji ręczne

Szyna po prawo - DS czyli to samo co KS + element maskujący uchwyty widoczny na zdjęciu

Zdjęcie poniżej to szyna ATR, rozsuwanie sznurkowe

System%20ATR.jpg

A to również szyna KS lecz wygięta w pionie

System%20typu%20KS%20gięty%20w%20pionie.jpg

System%20ATR.jpg

System%20typu%20KS%20gięty%20w%20pionie.jpg

Mam zagwozdkę z takimi oknami:

[ATTACH=CONFIG]272853[/ATTACH]

Chodzi o to, że dochodzą prawie do samego sufitu. Da się w takim przypadku zawiesić jakieś firany czy zasłony? Cokolwiek nie w ramie okna tylko na ścianie?

Pierwszy raz widzę, żeby okna były tak blisko sufitu. Moim zdaniem najlepsze będą takie plastikowe prowadnice sufitowe, tylko chcąc otworzyć okno trzeba będzie firanę/zasłonę odsuwać do samego końca. Może jednak rolety dzień/noc na ramę?

Pierwszy raz widzę, żeby okna były tak blisko sufitu. Moim zdaniem najlepsze będą takie plastikowe prowadnice sufitowe, tylko chcąc otworzyć okno trzeba będzie firanę/zasłonę odsuwać do samego końca. Może jednak rolety dzień/noc na ramę?

W ramie będą najprawdopodobniej plisy bo one mi się wydają najbardziej funkcjonalne i praktyczne. Tylko poza nimi chciałabym jakoś okno ozdobić. Chciałabym coś maksymalnie prostego. Muszę się tym szynom sufitowym przyjrzeć...

Dlaczego plastikowe? One są do niczego. Aluminiowe które pokazałam na zdjęciach naprawdę nie są drogie

Hej, witajcie, jestem tu pierwszy raz, bo nie wiem, co mam zrobić. Chcę zrobić sobie zasłony do okien po porażce rolet, które ciągle mi spadały i były źle zamontowane. Problem jest jednak w NAPRAWDĘ DZIWNYCH oknach. Są ustawione wobec siebie pod pewnym kątem, w związku z czym nie jest łatwe normalne założenie klasycznych zasłon.

Kompletnie się na tym nie znam i mam pytanie, co tak naprawdę z tym zrobić. Czy zamontować dwa karnisze - jeden krótki do jednego okna i jeden długi do większego? Czy jakiś jeden wygięty (prawie nie do znalezienia)? Coś na tych oknach niestety musi być, bo w nocy latarnie tak dają czadu, że jest jasno jak w ciągu dnia.

Załączam zdjęcie tych okien i liczę na jakieś rady bardziej doświadczonych użytkowników. Nie mam za bardzo kogo poprosić o pomoc. Sorki.

http://i62.tinypic.com/2u5ulba.jpg

h

Hej, witajcie, jestem tu pierwszy raz, bo nie wiem, co mam zrobić. Chcę zrobić sobie zasłony do okien po porażce rolet, które ciągle mi spadały i były źle zamontowane. Problem jest jednak w NAPRAWDĘ DZIWNYCH oknach. Są ustawione wobec siebie pod pewnym kątem, w związku z czym nie jest łatwe normalne założenie klasycznych zasłon.

Kompletnie się na tym nie znam i mam pytanie, co tak naprawdę z tym zrobić. Czy zamontować dwa karnisze - jeden krótki do jednego okna i jeden długi do większego? Czy jakiś jeden wygięty (prawie nie do znalezienia)? Coś na tych oknach niestety musi być, bo w nocy latarnie tak dają czadu, że jest jasno jak w ciągu dnia. Dlaczego nie do znalezienia? 1 rozwiązanie to rolety rzymskie - jest do nich łącznik kątowy

2 rozwiązanie karnisze i również łącznik kątowy

3 rozwiązanie szyny aluminiowe gięte w pionie i poziomie

4 rozwiązanie- karnisze gięte

Jest w czym wybierać.

Załączam zdjęcie tych okien i liczę na jakieś rady bardziej doświadczonych użytkowników. Nie mam za bardzo kogo poprosić o pomoc. Sorki.

http://i62.tinypic.com/2u5ulba.jpg