Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie, potrzebuję odpowiedniego koloru zasłon i narzuty do mojego pokoju uniwersalnego (do pracy, rozrwywki i spania). Kolor ścian to melon juice czyli kremowy mniej więcej, a kolor mebli to olcha. Moze mi ktoś coś doradzić? Wstępnie myślę o rudym lub brązie, ale nie wiem czy to dobry pomysł tylko proszę o pełniejszą nazwę koloru.

[ATTACH=CONFIG]272840[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272841[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272842[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272843[/ATTACH]

witam, mam pytanko odnośnie lamp sufitowych przed oknem, czy dają w nocy wystarczająco dużo światła, czy może masz jakieś mocniejsze żarówki ?

jak sprawuje się zlewozmywak ? też myślę o takim , zastanawiam się tylko nad kolorem :)

pozdrawiam

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia ze stylusem? Poproszę o opinie.

I jeszcze pytanie, jak rozwiązać taką sytuację: wnęka okienna ma szerokość 176 cm, po bokach mam po 33 cm. Chciałabym mieć firany i zasłony, jaką dać szerokość zasłon? Da się mieć fajnie zmarszczone i możliwość zasłonięcia okna? Ja tego nie widzę, ale nie znam się kompletnie. Tkanina, jaką przewiduję ma 150 cm szerokości.

I jeszcze - jak się zakłada zasłony na karnisz, gdy nie ma żabek, tylko bezpośrednio na tę rurę?

Zastanawiam się nad plisami, czy rzeczywiście można je zdjąć i wyprać? Chciałam zamówić tradycyjne rolety w jasnym kolorze (złamana biel), ale nie można ich prać, a mam dwójkę małych dzieci... Same plisy w oknie średnio mi się podobają, do tego chcialabym dodac firanki lub zasłonki, ale czy to będzie razem dobrze wyglądało?

Moim skromnym zdaniem makarony są faktycznie kiczowate. Ja nie planuje żadnych firan i zasłon w domu. Zwłaszcza w salonie, mam 2 ściany praktycznie oszklone, są ozdobą wnętrza, nie wyobrażam sobie je przykrywać firanami czy zasłonami. Na zewnątrz rolety antywłamaniowe, które na noc będę zasuwał. Lubię wolną przestrzeń i minimalizm. Pewnie mnie za to skrytykujecie, ale firany i zasłony w nowoczesnym domu to niezły kontrast:)

Szperam w tym wątku od kilku dni, ale nie znalazłam odpowiedzi - co jest najlepszym rozwiązaniem dla okna balkonowego połączonego ze zwykłymi oknami? Podobają mi się rolety rzymskie DUO, ale wtedy rozumiem, że nie otworzę drzwi na balkon? Firanki woalowe mi się bardzo podobają, ale pod oknem bezpośrednio ma stać biurko, więc bez sensu... Niedługo wchodzi ekipa remontowa i chcę już wiedzieć, czy mają np. montować płytę GK czy nie... Pomóżcie!

Oto zdjęcie pokoju:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=284331&d=1413307301