asia_krakowianka 29.07.2014 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Schodów dywanowych nie będzie, niestety. W naszym projekcie schody są w ogóle nie wyeksponowane, prawe ich nie widać z boku, więc cały efekt dywanowych byłby niezauważalny - stwierdziliśmy, że zrobimy inne. Miały być drewniane na konstrukcji stalowej, ale po wizycie w sklepie wyszła na jaw moja fobia - źle się czuję mając pustą przestrzeń pod nogami i musiałabym chodzić po nich trzymając się balustrady albo ściany Ostatecznie - schody są tradycyjne, wylane z betonu, będą białe, obłożone jakimś fajnym drewnem ze szklaną balustradą. A ponieważ mamy niedaleko narożny kominek to połączyliśmy schody z półką pod kominkiem, żeby było troszkę ciekawiej. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 31.07.2014 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Na budowie istne szaleństwo - działały 3 ekipy jednocześnie:) Ale efekty są - tynkowanie skończona, rekuperacja zrobiona, teraz styropian, podłogówka i wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 06.08.2014 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 biała góra w środku lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 06.08.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 ma być ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 19.08.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Super pomysł z połączeniem stopnia z półką z kominka wiecie już jakie drewno na schody? My będziemy mieć jesionowe - tylko lakierowane (zrezygnowaliśmy z bejcowania pod kolor paneli, kiedy zobaczyliśmy jakie ładne jest to drewno) - wybraliśmy takie z pasami, jasno-ciemnymi, a ponieważ kuchnia, która jest w pobliżu też ma akcent drewniany, wszystko powinno do siebie pasować... oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 07.09.2014 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Super pomysł z połączeniem stopnia z półką z kominka wiecie już jakie drewno na schody? My będziemy mieć jesionowe - tylko lakierowane (zrezygnowaliśmy z bejcowania pod kolor paneli, kiedy zobaczyliśmy jakie ładne jest to drewno) - wybraliśmy takie z pasami, jasno-ciemnymi, a ponieważ kuchnia, która jest w pobliżu też ma akcent drewniany, wszystko powinno do siebie pasować... oby Jeszcze nie wiemy jakie drewno, jutro przyjeżdżają na pomiar podłóg i będziemy decydować o kolorach. Mnie się też podoba naturalne drewno, ostatnio to nawet takie surowe. Chciałabym sobie przywieźć kilka do wyboru na miejscu, bo zawsze w innym świetle wygląda to troszkę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 07.09.2014 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Na chłodne jesienno - zimowe wieczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 07.09.2014 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Pracowita niedziela... ale jabłka prosto z drzewa i szybki obiad grillowy - to jest smak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 16.09.2014 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 robi się milusio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 23.09.2014 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 ostatnie rury do rekuperacji i pierwsze pomieszczenia na poddaszu już widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 12.10.2014 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Od piątku mamy bramę Działa Kolor antracyt. Piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 26.10.2014 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Sufity się podwieszają, ściany gładziutkie, odbyła się premiera palenia w kominku... Od jutra zaczynamy wygrzewać wylewkę, więc od tego pomieszczenia zaczęli układać płytki, żeby zawiesić i podłączyć piec. Coraz przyjemniej się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 26.10.2014 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 (edytowane) Nie wiem czy ktoś ten dziennik w ogóle czyta, ale wrzucam jakby komuś się chciało doradzić Wybieramy kolor podłogi. Przywiozłam do domu połowę ekspozycji ze sklepu Przy okazji polecam to robić, bo zupełnie inaczej wyglądają kolory w świetle realnym, w konkretnym pomieszczeniu niż w sklepie. Wybraliśmy dwa kolory, skłaniamy się do tego jaśniejszego. Płytki obok drewna będą w odcieniach bieli i jasnoszarego. Edytowane 26 Października 2014 przez asia_krakowianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 29.10.2014 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Zamówiliśmy drzwi do spiżarni. Chcę, żeby były jak najmniej widoczne, więc będą szare, pomalowane jak ściana. Tak jak w załączonej wizce. Firma Asilo, model Linate Zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 29.10.2014 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Sufit - stan obecny i zamierzony efekt W czarnej rynnie zamontować chcę lampy Labra MiniMultina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 01.11.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Pięknie się u Ciebie robi! a co planujecie na kominku, będzie otynkowany i pomalowany na biało? A a propo płytek, to jasne faktycznie będą lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 04.11.2014 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Pięknie się u Ciebie robi! a co planujecie na kominku, będzie otynkowany i pomalowany na biało? A a propo płytek, to jasne faktycznie będą lepsze Tak, kominek chcę maksymalnie neutralny. U nas ma pełnić rolę jedynie rekreacyjną, w wolnych chwilach, których ciągle brak Więc w resztę 364 dni w roku chcę go trochę schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 04.11.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 dylemat - wybieram wannę, na ten moment dwa typy - Duravit Vero i Excellent Prymat Lux, jakoś nie mam koncepcji, co kupić. A może coś zupełnie innego? Znacie jakieś sensowne firmy produkujące wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 04.11.2014 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Łazienka górna - szukam armatury, która będzie pasować pod prysznic, gdzie chcę zestaw z deszczownicą i do wanny. Na ten moment obstawiam zestaw prysznicowy Kohler Oblo oraz na wannę i umywalki Kludi Balance. Tylko słuchawkę do wanny zmienimy na Kohlera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 11.11.2014 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 pierwsza warstwa ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts