asia_krakowianka 07.11.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 helloł Asia przyszłam kibicować i natknęłam się na moją elewację, zobacz tez moje okna mam 2 hs Witaj reni1980!!! Jak dobrze, że się tu pojawiasz, bo przeglądając setki zdjęć w galeriach FM zapisywałam to co szczególnie mi w oko wpadło i jednym z nich była Twoja elewacja, tylko nie zapisałam użytkownika, u którego to było:( Teraz już wiem:D I jeśli Ci nie przeszkadza - będę trochę "ściągać":) A skoro już się odezwałaś to napisz proszę coś więcej o HSach (firma, profile, wymiary, materiał) no i czy jesteś zadowolona:) W temacie elewacji będę się kontaktować indywidualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 07.11.2013 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Witam się znów Widzę, że planujecie dużo przeszkleń. U nas okna w miarę standardowo. tarasowe szerokości 2,7 chyba dzielone na pół. Jedna częśc fix. Drugie okno w salonie, małe szaleństwo Prawdopodobnie cały fix. Pozwalam sobie wstawić fotki, coby pokazać jak to u nas wygląda. Nasz dom jest metr dłuższy? Nie wiem jak to napisać.. Gdzie tu długość, gdzie szerokość... W każdym razie dla mnie o ten metr za długi :/ Ale tego już się nie zmieni. Przestrzeń w salonie jest spora. Zapewne inne odczucia będę miała, jak (mam nadzieję) za rok będę mieszkać i będą już meble.. Brakuje daszku nad wejściem. Myślimy jak to rozwiązać. Nie ma betonowej konstrukcji. Prawdopodobnie będzie drewno plus ... nie wiemy co pozdr.e. I fajna tęcza Obejrzałam sobie teraz dokładniej Twoje fotki na normalnym kompie, a nie w telefonie i zastanawia mnie takie wąskie okienko, na zdjęciu drugim pod nim oparta jest deska - to jest okno na klatce schodowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 07.11.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 (edytowane) I fajna tęcza Obejrzałam sobie teraz dokładniej Twoje fotki na normalnym kompie, a nie w telefonie i zastanawia mnie takie wąskie okienko, na zdjęciu drugim pod nim oparta jest deska - to jest okno na klatce schodowej? W odpowiedzi na zapytanie: tak okno jest na klatce. Schody mamy stety-niestety wylane z betonu (monolityczne, czy jakoś tak) i okno znajduje się na wysokości spocznika. Mam plana ustawić karmnik dla ptaków tuż za oknem i zimową porą okienko otwierać i dosypywać zwierzynie jedzonka p.s. przepraszam za ten bałagan na budowie teraz jest lepiej, ale nie mam aktualnych zdjęć Edytowane 7 Listopada 2013 przez asti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 07.11.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Witamy:welcome: fajny domek się zapowiada a połączenie drewna z elewacją fajna sprawa super się to prezentuje:) tylko dbać o to:) Pozdrawiamy i życzymy wytrwałości i samozaparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.11.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 a zatem ja mam okna hs ze stolbudu włoszczowa, drewniane dębowe barwione na teak, okno w salonie 4m dł i koszt 17 tyś, okno w jadalni 3,2 dł i koszt 11 tyś, jestem z systemu bardzo zadowolona i nie zamieniła bym na zadne inne, same zalety od wyglądu po to, ze absolutnie nie zajmuja miejsca w domu po otwarciu, nie straszne im przeciągi i wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 08.11.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 a zatem ja mam okna hs ze stolbudu włoszczowa, drewniane dębowe barwione na teak, okno w salonie 4m dł i koszt 17 tyś, okno w jadalni 3,2 dł i koszt 11 tyś, jestem z systemu bardzo zadowolona i nie zamieniła bym na zadne inne, same zalety od wyglądu po to, ze absolutnie nie zajmuja miejsca w domu po otwarciu, nie straszne im przeciągi i wiatr Weszłam sobie na stronę Stolbudu, w końcu Włoszczowa nie jest tak daleko od Krakowa muszę wysłać parametry i wymiary do wyceny. Dzięki za info, mam nadzieję, że uda nam się znaleźć solidnego producenta i montażystę, zwłaszcza dla tych okien z HS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 10.11.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Witam! Zapowiada się piękny i ciekawy domek! Będę zaglądać i kibicować Mogę zapytać w jakim rejonie Krakowa sie budujecie, a nóż okaże się, że jesteśmy sąsiadkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 10.11.2013 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 (edytowane) Witam! Zapowiada się piękny i ciekawy domek! Będę zaglądać i kibicować Mogę zapytać w jakim rejonie Krakowa sie budujecie, a nóż okaże się, że jesteśmy sąsiadkami Witaj:) działkę mamy po południowej stronie Krakowa, tutaj podoba nam się najbardziej i jest nam najwygodniej - blisko do obwodnicy i autostrady, łatwy wyjazd na Podhale, a często tam bywamy i dogodny wyjazd do rodziców do Tarnowa i na podkarpacie:) Edytowane 10 Listopada 2013 przez asia_krakowianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 03.12.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Witam. Rzuciłem okien na Twoje okienne dylematy. Z oknami masz jeszcze trochę czasu, ale dla porównania. Mam okna aluminiowe, na ciepłym profilu ze szkleniem dwukomorowym. Moje największe okno o wymiarach 540x260 cm (podziały po 180 cm, jedna część ruchoma, HS) kosztowało nieco ponad 8 tys. z montażem. zdjęcia w dzienniku budowy. Oczywiście Schueco z niskim profilem i elektrycznym sterowaniem są śliczniejsze, ale cena jest odjechana. Słowem - trzeba cierpliwie szukać rozwiązań w adekwatnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 04.12.2013 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Dziękuję za podpowiedź. Właśnie przerabiam Twój dziennik i podziwiam skrupulatność i cierpliwość. Wiem, że do etapu okien czy wykończeniówki sporo czasu, ale niektóre kwestie musiałam zgłosić architektowi już teraz, chociaż nie ma jeszcze nawet fundamentów. Widzę, że mamy więcej wspólnego oprócz okien - dachówka to Meyer Holsen? Jeśli tak to może masz fotki jak Ci ją położyli. Mnie się podoba w linii prostej, ale kierownik budowy doradza, żeby ułożyć na "zakładkę" - tłumaczył mi, że przy opadach deszczu krople się lepiej rozpraszają i nie spływają po dachu wzdłuż ciągłych rowków. Myślisz, że to ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 07.12.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Dziś zrobiłam coś co większość uznaje za nierozsądne. Przynajmniej wszyscy moi znajomi i rodzina stwierdzili, że jestem wariatką !!! ( niestety, nie po raz pierwszy). A ja na przekór orkanowi Ksaweremu pojechałam sobie na podkarpacie, jakieś 170 km w jedną stronę i zakupiłam 7 m2 płytek do kuchni....Wiem, nie mam jeszcze PnB, budowa domu rusza dopiero na wiosnę, jeśli oczywiście do tego czasu dożyję, etap wykończeniówki pewnie najwcześniej za rok w listopadzie, na rynku jest milion płytek....A ja musiałam je kupić. Kończy się ich produkcja, cena była dobra (połowę taniej niż w KRK, w którym poza tym nie można było ich dostać). A mnie się te płytki po nocach śniły...A ja musiałam mieć coś miłego z tej budowy poza czytaniem o rekuperacjach, pustakach, cenie stali, parametrach okien, konstrukcjach dachu itd.... No więc mam:) Leżą teraz na strychu u teściów. Będę na nie czekać, aż w końcu zobaczę je w moim domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 09.12.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 od jakiegoś czasu zaglądam na twoje forum... my tez budujemy Party ale bez większych zmian w projekcie. Po wybudowaniu funadamentów również stwierdzam że salon i kuchnia mogła by być większa ale teraz już tego nie zmienimy :/ Ciekawa jestem jak wyjdą u ciebie te okna... ja nawet o nich nie myśle bo przy budowie systemem gospodarczym będziemy się starać ciąć koszty Przeslij proszę linka do płytek, które kupiłaś (Ja też bym tak zrobiła) Pozdrawiam serdeczni Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 09.12.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 A elewacje przód i tył na dzień dzisiejszy widzę tak, oczywiście w kwestii okien, bo co do wykończenia elewacji to wciąż nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 09.12.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Płytki rzeczywiście świetne i warto było po nie jechać Ja z okanmi poczekam znacznie dłużej niż ty bo może za 2-3 lata skjończymy stan surowy :/ No chyba że w totka wygramy A co do okana w jadalni zrobiliśmy jak wy nie widzę tam potrzeby wyjścia na teras. A jak rozwiązujecie sytuację łazienki na dole? wstawiacie prysznic? my kombinujemy jak Gumol z forum i chcemy zmieścić kibelek pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 09.12.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Widziałam, że szukasz pomysłu na nowoczeną kuchnie.. może tu coś znajdziesz ..http://www.homebook.pl/inspiracje/kuchnia .Jak plnujesz rozmieścić meble w kuchni? Ja się zastanawiam czy wystarczy mi miejsca przy oknie (zmniejszonym) na dużą lodówkę bo we wnęce obok spiżarni myślałam o słupku z piecem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 09.12.2013 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 To miło, że Ci się podobają. Mojemu mężowi na razie nie i szuka dla nich miejsca na ścianie w kotłowni. Co do łazienki na dole to u nas jedyną zmianą jest podniesienie spocznika poprzez wysunięcie schodów, ale o 1 stopień, pozostawienie łazienki na tym poziomie co w projekcie, ale żeby był sufit wyżej, a te 18 cm trochę już ratuje sytuację. Pod schodami nic nie planujemy, bo chcę mieć kominek ładowany od tyłu, więc te drugie drzwiczki będą właśnie na ścianie pod schodami. Schody planuję dywanowe, niezabudowane na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 09.12.2013 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Jak planujesz rozmieścić meble w kuchni? Ja się zastanawiam czy wystarczy mi miejsca przy oknie (zmniejszonym) na dużą lodówkę bo we wnęce obok spiżarni myślałam o słupku z piecem. Meble w kuchni na dzień dzisiejszy w ten sposób, że we wnęce na 160 cm ma być lodówka side by side i słupek z miejscem na piekarnik, generalnie w tej wnęce ściana mebli w wysokiej zabudowie. Chcę zlikwidować tą wnękę ze spiżarni i tu nad blatem mieć szafkę, pewnie jako wysuwane cargo albo podnoszoną do góry z łamanymi drzwiczkami. Pod oknem tylko blat na dole. Zlew przeniesiony tak jak na rysunku. I na tej ścianie koło zlewu te płytki i wąska szafka - podobnie jak na zdjęciu z płytkami. A płyta (chyba indukcyjna) w wyspie. Tylko ta wersja pewnie nie jest ostateczna, bo jestem typową kobietą niezdecydowaną Ale pewnie wiesz o czym mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 09.12.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Widziałam, że szukasz pomysłu na nowoczeną kuchnie.. może tu coś znajdziesz ..http://www.homebook.pl/inspiracje/kuchnia Nooo, boskie. Zafundowałaś mi nieprzespaną noc, bo nie mogę się oderwać jutro będę w pracy nieprzytomna I jeszcze co do totka - życzę wygranej!!!! A gracie przynajmniej? Bo ja liczę na wygraną, a nigdy nie grałam:) Edytowane 9 Grudnia 2013 przez asia_krakowianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 09.12.2013 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 A jak rozwiązujecie sytuację łazienki na dole? wstawiacie prysznic? my kombinujemy jak Gumol z forum i chcemy zmieścić kibelek pod schodami. I jeszcze co do łazienki na dole. Czasem też zastanawiam się nad tym czy nie wstawić tam choćby kabiny i jak to zrobić. I pewnie zamiast wciskania wc pod schody pomyślałabym nad takim rozwiązaniem jak na zdjęciu poniżej. Myślę, że przy mniejszym prysznicu, muszli i jakiejś wąskiej umywalce da się to jakoś posutawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 10.12.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Ja wolała bym nie zmiejszac spiżarni bo i tak jest mała :/ dlatego fajnie by było powiększyć ogólnie kuchnię ale my już tego nie zrobimy:/ Co do planowania co chwilę też mam inny pomysł ale mąz mnie stopuje bo jeszcze daleka droga do urządzania wnętrza :/ Pomysł z wyspą fajny ale ja wolała bym mieć stołki barowe i blat rzeby móc przy nim sobie usiąść i rano wypić kawę ty o czymś takim myślisz? Tylko rzeby otworzyć szafkę nie będziesz nic mogła mieć na blacie:/ Ja zastanawiam się jak by wyglądała ta ścianka zewnętrzna kuchni jak by zrobić taka zabudowę Ale tak jak piszesz kobieta zmienną jest W totka czasami gramy ale jeszcze nic nie wygraliśmy, chyba bardziej niż w wygrana bede na własne siły liczyć Co do łazienki na dole to myślałam o mokrej łazience albo oddzielonej jakoś szybą Chce ją koniecznie jakoś mieścić tam bo zrezygnowaliśmy na górze z małej łazienki na rzecz pralni :/ Nie chce mieć całego tego brudu związanego z praniem i chemią w łazience:/ Ps Mam nadzieję, że jakoś funkcjonowałaś w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts