Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

krakowskie Party u Asi - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale się u Was pięknie robi!! I jaką dachówkę wybraliście i ile Wam za cały dach powiedziała firma?

Nawet nie wiesz jak się cieszę, że za nami te najbrudniejsze prace :)

Co do dachówki - wybraliśmy Meyer Holsen Piano w kolorze Głęboka Czerń, razem z oknami dachowymi ( 6 szt.), blachą na kominy, orynnowaniem wyszło ok 33 tys . A firma wykonująca dach - 10.

Fajna dachówka, nie widziałam w realu ale bardzo podobna jest do tej co mi się podoba - Creatona Domino Nuance Kolor Łupka Angobowana lub czarna. Ale po tym jak się orientuję ten wybór będe musiała podjąć nie wcześniej niż w następnym roku :/ Czekam na wizualizację!!!!!!! Edytowane przez KasiaG77

Z dachem to jeszcze poczekamy:/ W tym roku na pewno się nie uda przykryć domek dachem :/ Obecnie w poniedziałek chłopaki kończą murowanie ścian wewnętrznych nośnych no i przyjedzie ekipa i zrobi strop bo dla naszego Pana od budowy jest za skomplikowany (i mu się nie dziwię bo ten odcinek połączenia płaskiego dachu z poddaszem jest okropny) My kładziemy terriwę a nie jak wy pełne deskowanie i zbrojenie :)

Wybrałaś już którą wersję będziecie mieć z elewacją? Co do ostatniego zdjęcia dodanego przez ciebie właśnie z elewacją , nie wiem czy dobrze wyglądało by obicie deskami nad oknem - jakoś mi nie pasuje, widziałaś w realu coś takiego? Ja najczęściej widziałam wzdłuż okna nie do góry. :D

• 3 weeks później...
Udało nam się zgrać wszystkie ekipy że wchodzą jedna po drugich:D skończą tynki, będzie instalacja rekuperacji i podłogówka, wylewki i... Przerwa. A w tym czasie zabieramy się za zagospodarowanie działki. Tempo duże, jesteśmy wypompowani totalnie, ale fajnie jak tak zbliżamy się do celu :) a jak u Was postępy?

Nawet nie wiesz jak szybko zleci do tej wiosny :) Co do wersji elewacji - to też mój typ. Te deski spróbuję na dole pod oknem i zobaczymy, ta ściana jest dla mnie trochę "łysa" i tak kombinuję. Dzięki!!! I zapraszam - niedługo zacznę się mierzyć z wykończeniówką - tu już będzie mi potrzeba wiele dobrych podpowiedzi :)

Asia, i ja się witam, super idzie Wam budowa i oby tak dalej!!

Co do bramy i elewacji, to mi się chyba podoba bardziej grafitowa, ale jeśli Wam biała to też OK :)

my się też mocno zastanawialiśmy nad drewnem na elewacji ale względy praktyczne zwyciężyły i bardzo lubimy teraz nasz biało szary tynk :)

Nawet sobie pomyślałam że ten tynk dookoła garażu to nawet mógłby być biały i też to dobrze by wyglądało :)

pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach!!!

Asiu witam nie tylko u Ciebie, ale w ogóle na forum. Czytam od lat, ale dzisiaj dopiero założyłam konto i trafiłam od razu do Ciebie. Bardzo podoba mi się styl i kolorystyka elewacji Twojego domku. Rok temu urzekło mnie połączenie białego, antracytu i ciepłego drewna na tyle, że kupiliśmy taki dom. U Ciebie wersja z ciemną bramą bardziej mi się podoba, wygląda jakoś tak intrygująco. Będę zaglądać do Ciebie i trzymam kciuki za właściwe wybory.

Witajcie :) lucka6 i Majolie :lol2:Cieszę się baaardzo, że tu zaglądacie, bo odkąd zbliża się temat wykończeniówki mam wrażenie, że już nic nie wiem :) Zapraszam!!

I już sama nie wiem co robić z tymi kolorami elewacji i bramy garażowej. Ja od zawsze jestem fanatykiem białego, biała brama i drzwi wejściowe są dla mnie ponadczasowe i takie eleganckie.

[ATTACH=CONFIG]272299[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272300[/ATTACH]

Z drugiej strony antracytowe okna i dach, biała elewacja z akcentami drewna, więc pewnie brama i drzwi w graficie bardzo by pasowały. Tylko jak tak patrzę na dom w realu to wydaje mi się, że będzie za ciemno. Tym bardziej, że ogrodzenie też będzie raczej z grafitem.

zdjecie 1.jpgzdjecie 2.jpgzdjecie 3.jpg

Zamówić muszę za dwa dni i zdecydować o kolorze. Bryła garażu i tynk dookoła bramy garażowej muszą być grafitowe - też już myślałam o białym, ale wtedy ta część garażowa bardzo "zleje się" z białą ścianą. I pytanie - lepiej żeby biała brama wyróżniała się na tle ciemnej ściany, czy zrobić taki grafitowy klocek??? Ja nie wiem :)