KasiaG77 16.06.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Ale się u Was pięknie robi!! I jaką dachówkę wybraliście i ile Wam za cały dach powiedziała firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 17.06.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 O widzę pojawiła się więźba dachowa, to już nie tylko budowa, to już dom. Zupełnie inny wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 17.06.2014 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Ale się u Was pięknie robi!! I jaką dachówkę wybraliście i ile Wam za cały dach powiedziała firma? Nawet nie wiesz jak się cieszę, że za nami te najbrudniejsze prace Co do dachówki - wybraliśmy Meyer Holsen Piano w kolorze Głęboka Czerń, razem z oknami dachowymi ( 6 szt.), blachą na kominy, orynnowaniem wyszło ok 33 tys . A firma wykonująca dach - 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 17.06.2014 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 O widzę pojawiła się więźba dachowa, to już nie tylko budowa, to już dom. Zupełnie inny wymiar. odkąd mam wizualizacje od architekta z elewacją i wnętrzem - to już w ogóle każda ściana jakoś bardziej cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 18.06.2014 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Możesz się pochwalić tymi wizualizacjami? Dachówka Meyer Holsen Piano - rewelacyjny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 19.06.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Fajna dachówka, nie widziałam w realu ale bardzo podobna jest do tej co mi się podoba - Creatona Domino Nuance Kolor Łupka Angobowana lub czarna. Ale po tym jak się orientuję ten wybór będe musiała podjąć nie wcześniej niż w następnym roku :/ Czekam na wizualizację!!!!!!! Edytowane 20 Czerwca 2014 przez KasiaG77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 24.06.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Piękny dach, no i też ciekawa jestem jak wygladają wizualizacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 27.06.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 PIĘKNY DACH!!!! Też o takim marzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 03.07.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Asiu mi osobiście podoba sie wersja z białym słupem i białą bramą garażową i też o takiej myślałam lecz ze względów praktycznych my weżmiemy w kolorze okien antracytowe i tak teraz już na budowie sprzątam i zamiatam a co będzie później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 03.07.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 A co do łazienki to ta 1 wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 04.07.2014 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Super, dzięki Kasia myślałam, że tylko ja mam bzika i sprzątam na budowie a jak u Was postępy? co w końcu z tym dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 05.07.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Z dachem to jeszcze poczekamy:/ W tym roku na pewno się nie uda przykryć domek dachem :/ Obecnie w poniedziałek chłopaki kończą murowanie ścian wewnętrznych nośnych no i przyjedzie ekipa i zrobi strop bo dla naszego Pana od budowy jest za skomplikowany (i mu się nie dziwię bo ten odcinek połączenia płaskiego dachu z poddaszem jest okropny) My kładziemy terriwę a nie jak wy pełne deskowanie i zbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 05.07.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Wybrałaś już którą wersję będziecie mieć z elewacją? Co do ostatniego zdjęcia dodanego przez ciebie właśnie z elewacją , nie wiem czy dobrze wyglądało by obicie deskami nad oknem - jakoś mi nie pasuje, widziałaś w realu coś takiego? Ja najczęściej widziałam wzdłuż okna nie do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 22.07.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Ale masz tempo na tej budowie, już tynki:jawdrop:.Optymistycznie to wszystko wygląda:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 22.07.2014 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Udało nam się zgrać wszystkie ekipy że wchodzą jedna po drugich:D skończą tynki, będzie instalacja rekuperacji i podłogówka, wylewki i... Przerwa. A w tym czasie zabieramy się za zagospodarowanie działki. Tempo duże, jesteśmy wypompowani totalnie, ale fajnie jak tak zbliżamy się do celu a jak u Was postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 22.07.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Ja o moich postępach będę mogła pogadać na wiosnę 2015 jak wszysto pójdzie zgodnie z planem. Też zwróciłam uwagę na ostatnią wizualizację elewacji, ja bym te deseczki z nad okna wrzuciła pod okno, jakoś ciężko wyglądają na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 22.07.2014 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Nawet nie wiesz jak szybko zleci do tej wiosny Co do wersji elewacji - to też mój typ. Te deski spróbuję na dole pod oknem i zobaczymy, ta ściana jest dla mnie trochę "łysa" i tak kombinuję. Dzięki!!! I zapraszam - niedługo zacznę się mierzyć z wykończeniówką - tu już będzie mi potrzeba wiele dobrych podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 27.07.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Asia, i ja się witam, super idzie Wam budowa i oby tak dalej!! Co do bramy i elewacji, to mi się chyba podoba bardziej grafitowa, ale jeśli Wam biała to też OK my się też mocno zastanawialiśmy nad drewnem na elewacji ale względy praktyczne zwyciężyły i bardzo lubimy teraz nasz biało szary tynk Nawet sobie pomyślałam że ten tynk dookoła garażu to nawet mógłby być biały i też to dobrze by wyglądało pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 28.07.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Asiu witam nie tylko u Ciebie, ale w ogóle na forum. Czytam od lat, ale dzisiaj dopiero założyłam konto i trafiłam od razu do Ciebie. Bardzo podoba mi się styl i kolorystyka elewacji Twojego domku. Rok temu urzekło mnie połączenie białego, antracytu i ciepłego drewna na tyle, że kupiliśmy taki dom. U Ciebie wersja z ciemną bramą bardziej mi się podoba, wygląda jakoś tak intrygująco. Będę zaglądać do Ciebie i trzymam kciuki za właściwe wybory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 28.07.2014 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Witajcie lucka6 i Majolie :lol2:Cieszę się baaardzo, że tu zaglądacie, bo odkąd zbliża się temat wykończeniówki mam wrażenie, że już nic nie wiem Zapraszam!! I już sama nie wiem co robić z tymi kolorami elewacji i bramy garażowej. Ja od zawsze jestem fanatykiem białego, biała brama i drzwi wejściowe są dla mnie ponadczasowe i takie eleganckie. [ATTACH=CONFIG]272299[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272300[/ATTACH] Z drugiej strony antracytowe okna i dach, biała elewacja z akcentami drewna, więc pewnie brama i drzwi w graficie bardzo by pasowały. Tylko jak tak patrzę na dom w realu to wydaje mi się, że będzie za ciemno. Tym bardziej, że ogrodzenie też będzie raczej z grafitem. Zamówić muszę za dwa dni i zdecydować o kolorze. Bryła garażu i tynk dookoła bramy garażowej muszą być grafitowe - też już myślałam o białym, ale wtedy ta część garażowa bardzo "zleje się" z białą ścianą. I pytanie - lepiej żeby biała brama wyróżniała się na tle ciemnej ściany, czy zrobić taki grafitowy klocek??? Ja nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts