asia_krakowianka 24.09.2014 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Hej No pewnie, że zdradzę wkład to to Bef Optim V8 hej piękny kominek!! zdradzisz co to za wkład???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 25.09.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Jak mi idzie budowa? Matko ja jeszcze jestem na etapie wyboru projektu, końca nie widać tego wyboru. W następnym roku zaczynamy:D Ale myślę że jak zacznie się to już poleci. Jaką macie grubość wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 25.09.2014 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Byłam pewna, że już macie wybrany projekt u nas wybór poszedł szybko, w dwa dni wybraliśmy, potem było za to kilka zmian. Ale czas nas gonił, więc trzeba się było szybko decydować i póki co, poza małymi wyjątkami, nie żałuję wełna jest w dwóch warstwach. Najpierw 20cm, a potem 10cm. Z zewnątrz styropian będzie 20 cm. Pzdr Jak mi idzie budowa? Matko ja jeszcze jestem na etapie wyboru projektu, końca nie widać tego wyboru. W następnym roku zaczynamy:D Ale myślę że jak zacznie się to już poleci. Jaką macie grubość wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.09.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Hej No pewnie, że zdradzę wkład to to Bef Optim V8 to ten Optim 8 CP(CL) ?? bo takiego v8 nie widzę na stronie producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 27.09.2014 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Optim 8V CL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 14.10.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Asiu a jednak Antracyt nie biały? Rzeczywiście ladna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 14.10.2014 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Tak Kasia, stanęło na antracytowym. Nadal uważam, że białe bramy i drzwi są śliczne, ale po przemyśleniu wszystkich za i przeciw zamówiliśmy ciemną. Sądzę, że to był dobry wybór, bo jednak w naszym projekcie niedużego domu z prostą bryłą - biała brama i ciemne okna byłyby przekombinowane. Dzięki Asiu a jednak Antracyt nie biały? Rzeczywiście ladna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 26.10.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Ja czytam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 26.10.2014 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Dzięki Artur Ja czytam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 27.10.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Czytamy, czytamy, dobry wybór z tą jaśniejszą podłogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 27.10.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Asiu z zapałem śledzę każdy twój wpis Ja też wybrała bym jasniejsze panele - mniej widac brudu a przy dzieciakach to istotny szczegół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 27.10.2014 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Ale mi miło fajnie, że zaglądacie - będę wklejać jakieś ciekawsze wydarzenia budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 27.10.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Teraz przed tobą moim zdaniem najfajniejszy ale i zarazem najtrudniejszy etap - wykonczeniówka, dodawaj jak najwiecej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 04.11.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Asiu - czytamy, czytamy wiec mozesz spokojnie wrzucac kolejne aktualizacje U mnie co prawda do Twojego etapu jeszcze dluga droga ale pora zaczac sie rozgladac za oknami - z jakiej firmy masz u siebie? Ile kosztowal ten duzy HS do salonu? Co z mniejszmym HS przy jadalni - zmienilas na fix, czy przerobilas na wezszy? Zainteresowal mnie rowniez Twoj kominek - jaki to model? Co to za kafle w kotlowni i jakie sa ich wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 04.11.2014 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Asiu - czytamy, czytamy wiec mozesz spokojnie wrzucac kolejne aktualizacje U mnie co prawda do Twojego etapu jeszcze dluga droga ale pora zaczac sie rozgladac za oknami - z jakiej firmy masz u siebie? Ile kosztowal ten duzy HS do salonu? Co z mniejszmym HS przy jadalni - zmienilas na fix, czy przerobilas na wezszy? Zainteresowal mnie rowniez Twoj kominek - jaki to model? Co to za kafle w kotlowni i jakie sa ich wymiary? Hej Mariusz, z jednej strony chciałabym być na początku budowy, bo już bylibyśmy bogatsi o doświadczenia i błędy a z drugiej strony bardzo się cieszę, że u nas już etap końcowy, bo szczerze mówiąc mamy trochę dość budowy i dramatycznie potrzebujemy odpocząć Okna zamówiliśmy z firmy Awilux (dawniej HekaPlast) - głównie ze względu na HS, bo profil jest z firmy Schuco, która specjalizuje się właśnie w HSasch. Okna są naprawdę ok, nawet okleina w antracycie robiona od razu w fabryce Schuco. Jeśli chcesz więcej szczegółów to pisz na priv. W jadalni zrezygnowaliśmy z okna balkonowego, bo drugie wyjście nam wydaje się zbędne. To okno ma u nas 2,40 m szer. x 2 m wys. I jest to okno w stałym szkleniu. Kominek to model Optim V8 CL - firma Bef. A płytki w kotłowni kupiliśmy w Max-Fliz, szczerze mówiąc nie wiem jaka firma, bo to jakiś dedykowany dla Max-Fliz model, wymiar 30x60 cm. My kupowaliśmy w promocji za 24,90 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 04.11.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Dzieki za info - poczytam co tam Awilux oferuje - moze i mi cos zaproponuja U mnie w jadalni raczej zostanie okno o wymiarach zblizonych do projektowych. Moze zamiast HS zrobie fix+otwierane balkonowe... Cena za kafle to prawie jak za darmo jak sie czlowiek napatrzy na roznych wystawach, a do kotlowni czy garazu lepszego nie trzeba wcale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 04.11.2014 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Kotłownia wygląda dobrze, nie wiem kiedy zrobią garaż, ale wrzucę fotki jak będą poukładane płytki. Będzie z nich podłoga i trzy płytki w górę na ścianach. Mnie najbardziej podoba się format tych płytek i kolor taki grafitowo - brązowy. Ekipa marudziła, że płytki proste, ale twarde, a przycinali na rogach pod kątem 45st, bo mi się nie podobają narożniki. No ale na coś zawsze muszą pomarudzić Cena była ok, a kasę wolałam wydać na fajne płytki do łazienek Dzieki za info - poczytam co tam Awilux oferuje - moze i mi cos zaproponuja U mnie w jadalni raczej zostanie okno o wymiarach zblizonych do projektowych. Moze zamiast HS zrobie fix+otwierane balkonowe... Cena za kafle to prawie jak za darmo jak sie czlowiek napatrzy na roznych wystawach, a do kotlowni czy garazu lepszego nie trzeba wcale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 05.11.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Asia, to okno w jadalni wygląda prawie jak moje, być może nawet podobne wymiary Tylko ja mam jeszcze z ławeczką i to jest bardzo fajne Co do dylematów łazienkowych, to jeszcze niezłe wanny ma Kaldewei, ale mają chyba tylko stalowe, nie wiem jaką chcesz Baterie fajne, ale ja się już boję Kludi - mamy ich zestaw prysznicowy i są z nim same problemy - a sposób załatwienia reklamacji żenujący - bardzo wyczulona jestem na takie rzeczy teraz... Trzymam kciuki za dalsze wykańczanie domu (nie siebie )!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 06.11.2014 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Hej u nas przy tym oknie będzie szerszy parapet - dziś zamontowali, ale zdjęcia nie zrobiłam. Wanny Kaldewei śliczne, ale zdecydowałam się na akrylową. Pewnie nie tak wytrzymała jak stalowa, ale ma też swoje zalety. Zmartwiłaś mnie tą opinią o Kludi. Większość mamy z Hansgrohe, a jakoś ta wannowa i umywalkowa najbardziej nam się podoba Kludi i teraz to już nie wiem co wybrać Wykańczanie trwa...niestety siebie również A u Ciebie jak pięknie zielono Ściskam! Asia, to okno w jadalni wygląda prawie jak moje, być może nawet podobne wymiary Tylko ja mam jeszcze z ławeczką i to jest bardzo fajne Co do dylematów łazienkowych, to jeszcze niezłe wanny ma Kaldewei, ale mają chyba tylko stalowe, nie wiem jaką chcesz Baterie fajne, ale ja się już boję Kludi - mamy ich zestaw prysznicowy i są z nim same problemy - a sposób załatwienia reklamacji żenujący - bardzo wyczulona jestem na takie rzeczy teraz... Trzymam kciuki za dalsze wykańczanie domu (nie siebie )!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 18.11.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Asiu, cuownie się ogląda takie zdjęcia Odpoczynek od budowy nam też się marzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts