Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

krakowskie Party u Asi - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byłam pewna, że już macie wybrany projekt :) u nas wybór poszedł szybko, w dwa dni wybraliśmy, potem było za to kilka zmian. Ale czas nas gonił, więc trzeba się było szybko decydować i póki co, poza małymi wyjątkami, nie żałuję :) wełna jest w dwóch warstwach. Najpierw 20cm, a potem 10cm. Z zewnątrz styropian będzie 20 cm. Pzdr

;)

Jak mi idzie budowa? Matko ja jeszcze jestem na etapie wyboru projektu, końca nie widać tego wyboru. W następnym roku zaczynamy:D Ale myślę że jak zacznie się to już poleci. Jaką macie grubość wełny?

• 3 weeks później...

Tak Kasia, stanęło na antracytowym. Nadal uważam, że białe bramy i drzwi są śliczne, ale po przemyśleniu wszystkich za i przeciw zamówiliśmy ciemną. Sądzę, że to był dobry wybór, bo jednak w naszym projekcie niedużego domu z prostą bryłą - biała brama i ciemne okna byłyby przekombinowane. Dzięki :)

Asiu a jednak Antracyt nie biały? Rzeczywiście ladna jest

• 2 weeks później...

Asiu - czytamy, czytamy wiec mozesz spokojnie wrzucac kolejne aktualizacje :)

U mnie co prawda do Twojego etapu jeszcze dluga droga ale pora zaczac sie rozgladac za oknami - z jakiej firmy masz u siebie? Ile kosztowal ten duzy HS do salonu? Co z mniejszmym HS przy jadalni - zmienilas na fix, czy przerobilas na wezszy?

Zainteresowal mnie rowniez Twoj kominek - jaki to model? Co to za kafle w kotlowni i jakie sa ich wymiary?

Asiu - czytamy, czytamy wiec mozesz spokojnie wrzucac kolejne aktualizacje :)

U mnie co prawda do Twojego etapu jeszcze dluga droga ale pora zaczac sie rozgladac za oknami - z jakiej firmy masz u siebie? Ile kosztowal ten duzy HS do salonu? Co z mniejszmym HS przy jadalni - zmienilas na fix, czy przerobilas na wezszy?

Zainteresowal mnie rowniez Twoj kominek - jaki to model? Co to za kafle w kotlowni i jakie sa ich wymiary?

Hej Mariusz, z jednej strony chciałabym być na początku budowy, bo już bylibyśmy bogatsi o doświadczenia i błędy :) a z drugiej strony bardzo się cieszę, że u nas już etap końcowy, bo szczerze mówiąc mamy trochę dość budowy i dramatycznie potrzebujemy odpocząć :)

Okna zamówiliśmy z firmy Awilux (dawniej HekaPlast) - głównie ze względu na HS, bo profil jest z firmy Schuco, która specjalizuje się właśnie w HSasch. Okna są naprawdę ok, nawet okleina w antracycie robiona od razu w fabryce Schuco. Jeśli chcesz więcej szczegółów to pisz na priv.

W jadalni zrezygnowaliśmy z okna balkonowego, bo drugie wyjście nam wydaje się zbędne. To okno ma u nas 2,40 m szer. x 2 m wys. I jest to okno w stałym szkleniu.

20141104_180221_resized.jpg

Kominek to model Optim V8 CL - firma Bef.

A płytki w kotłowni kupiliśmy w Max-Fliz, szczerze mówiąc nie wiem jaka firma, bo to jakiś dedykowany dla Max-Fliz model, wymiar 30x60 cm. My kupowaliśmy w promocji za 24,90 zł.

6x3-krk-motyw-1-kopia-kopia.jpg

Dzieki za info - poczytam co tam Awilux oferuje - moze i mi cos zaproponuja :)

U mnie w jadalni raczej zostanie okno o wymiarach zblizonych do projektowych. Moze zamiast HS zrobie fix+otwierane balkonowe...

Cena za kafle to prawie jak za darmo jak sie czlowiek napatrzy na roznych wystawach, a do kotlowni czy garazu lepszego nie trzeba wcale!

Kotłownia wygląda dobrze, nie wiem kiedy zrobią garaż, ale wrzucę fotki jak będą poukładane płytki. Będzie z nich podłoga i trzy płytki w górę na ścianach. Mnie najbardziej podoba się format tych płytek i kolor taki grafitowo - brązowy. Ekipa marudziła, że płytki proste, ale twarde, a przycinali na rogach pod kątem 45st, bo mi się nie podobają narożniki. No ale na coś zawsze muszą pomarudzić :) Cena była ok, a kasę wolałam wydać na fajne płytki do łazienek :)

Dzieki za info - poczytam co tam Awilux oferuje - moze i mi cos zaproponuja :)

U mnie w jadalni raczej zostanie okno o wymiarach zblizonych do projektowych. Moze zamiast HS zrobie fix+otwierane balkonowe...

Cena za kafle to prawie jak za darmo jak sie czlowiek napatrzy na roznych wystawach, a do kotlowni czy garazu lepszego nie trzeba wcale!

Asia, to okno w jadalni wygląda prawie jak moje, być może nawet podobne wymiary :) Tylko ja mam jeszcze z ławeczką i to jest bardzo fajne

Co do dylematów łazienkowych, to jeszcze niezłe wanny ma Kaldewei, ale mają chyba tylko stalowe, nie wiem jaką chcesz

Baterie fajne, ale ja się już boję Kludi - mamy ich zestaw prysznicowy i są z nim same problemy - a sposób załatwienia reklamacji żenujący - bardzo wyczulona jestem na takie rzeczy teraz...

Trzymam kciuki za dalsze wykańczanie domu (nie siebie :) )!!

Hej :) u nas przy tym oknie będzie szerszy parapet - dziś zamontowali, ale zdjęcia nie zrobiłam. Wanny Kaldewei śliczne, ale zdecydowałam się na akrylową. Pewnie nie tak wytrzymała jak stalowa, ale ma też swoje zalety. Zmartwiłaś mnie tą opinią o Kludi. Większość mamy z Hansgrohe, a jakoś ta wannowa i umywalkowa najbardziej nam się podoba Kludi i teraz to już nie wiem co wybrać :)

Wykańczanie trwa...niestety siebie również :)

A u Ciebie jak pięknie zielono :)

Ściskam!

Asia, to okno w jadalni wygląda prawie jak moje, być może nawet podobne wymiary :) Tylko ja mam jeszcze z ławeczką i to jest bardzo fajne

Co do dylematów łazienkowych, to jeszcze niezłe wanny ma Kaldewei, ale mają chyba tylko stalowe, nie wiem jaką chcesz

Baterie fajne, ale ja się już boję Kludi - mamy ich zestaw prysznicowy i są z nim same problemy - a sposób załatwienia reklamacji żenujący - bardzo wyczulona jestem na takie rzeczy teraz...

Trzymam kciuki za dalsze wykańczanie domu (nie siebie :) )!!

• 2 weeks później...