Emilia1711 23.11.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Hej Asia pisałam już wcześniej ale nie widzę mojego posta:)Gratuluję fajnego domku, będę tu zaglądać , podobają mi się twoje inspiracje,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 27.11.2014 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Hej Emilia, dzięki i zapraszam Hej Asia pisałam już wcześniej ale nie widzę mojego posta:) Gratuluję fajnego domku, będę tu zaglądać , podobają mi się twoje inspiracje, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.11.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Asiu lecicie jak torpeda z ta wykonczeniowka ) Wcale sie nie zdziwie gdybyscie Swieta spedziliw nowym domu:yes: Powiedz prosze czy ekipe do wykonczenia (plytki) masz polecenia i czy maja dlugei terminy? Zobaczylam ze kolo kominka masz postawione fajne (chyba jasno szare?) plytki. Jelsi to szarosc to bardzo prosze o dokladniejsze dane co to takiego bo ciagle szukam czegos na parter . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 28.11.2014 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.11.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Asiu ciesze sie z Twojej odpowiedzi i jesli mozesz to prosze zapytaj ile wczesniej trzeba sie z nimi (plytkarzami) umawiac. Jesli to nie tajemnica to p[oprosze jeszcze o informacje jak wyceniaja swoja prace (moze byc na priv) Zalezy mi wlasnie na kims dokladnym i myslacym. Mialam juz sporo poprawek po "fachowcach" i nie mam zamiaru po raz kolejny palcic za cos 2 razy zwlaszcza ze zrobienei lazienki nie nalezy do tanich przyjemnosci ) W Max-Flizie bede dopiero w wakacje ale mozesz mi pdoac nazwe tych plytek to zobacze sobie jej parametry no i cene bo to tez bardzo istotna kwestia Gdzie bedziecie kłlsc te szare plytki?Zdjecie oddaje jej realny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 28.11.2014 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Płytki bedą na całym parterze tam gdzie planujemy płytki, jutro zrobię Ci kilka fotek w świetle dziennym jakis lepszym aparatem. O resztę zapytam Asiu ciesze sie z Twojej odpowiedzi i jesli mozesz to prosze zapytaj ile wczesniej trzeba sie z nimi (plytkarzami) umawiac. Jesli to nie tajemnica to p[oprosze jeszcze o informacje jak wyceniaja swoja prace (moze byc na priv) Zalezy mi wlasnie na kims dokladnym i myslacym. Mialam juz sporo poprawek po "fachowcach" i nie mam zamiaru po raz kolejny palcic za cos 2 razy zwlaszcza ze zrobienei lazienki nie nalezy do tanich przyjemnosci ) W Max-Flizie bede dopiero w wakacje ale mozesz mi pdoac nazwe tych plytek to zobacze sobie jej parametry no i cene bo to tez bardzo istotna kwestia Gdzie bedziecie kłlsc te szare plytki?Zdjecie oddaje jej realny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.11.2014 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Super :hug:A nazwe tych plytek podasz? Asia czy Ty bedziesz miala zółte drzwi wejsciowe czy to folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 29.11.2014 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 A co? Żółte nieładne ? ps. Folia, ale żółte drzwi już na naszej wsi zrobiły furorę, więc nie zdzieramy Super :hug:A nazwe tych plytek podasz? Asia czy Ty bedziesz miala zółte drzwi wejsciowe czy to folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 30.11.2014 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Nasz dom ocieplony i czeka na kolor. Będzie biały, a w miejcach ciemniejszych przygotowane miejsce na drewno. Bryła garażu - ciemny antracyt. W tym roku nałożą grunt, reszta na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilia1711 02.12.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Asiu, Wakacji zazdroszczę! My z uwagi na nasze urwisy nie wyjeżdżamy w tym roku nigdzie, planujemy za to weekendowy wyjazd jak będą schły wylewki Podejrzewam, że z takich wakacji z nimi wróciłam bardziej zmęczona niż normalnie. W przyszłym roku jak podczas wakacji będą miały 2,5 roku to jedziemy nad morze Ja chciałam jednolitą podłogę w całym domu, stąd wybór padł na quickstep. Drewno w cały domu to jednak nie ten przedział cenowy :/ Ale podłoga drewniana jest piękna.... Zdjecie Twojej płytki rzeczywiście nie wygląda obłędnie, ale tak to już jest ze zdjeciami płytki czy podłogi, muszę Ci uwierzyć na słowo, że są piękne Jak będę w najbliższym czasie w MaxFlizie, to spojrzę na nie Żywica na podłodze - BOMBA! Drzwi wewnętrzne bardzo ładne! Też chciałam dębowe, ale kiedy rozmawiałam ze stolarzem, który miałby je wykonywać, to twierdził, że w tak świeżym domu mogą pojawić jakieś spaczenia, bądź odkształcenia, bo jednak drewno pracuje. Tym bardziej jak chcę bezprzylgowe, to moze być taka sytuacja. Zaczęłam patrzeć zatem na portę i jak na razie to wypatrzyłam ten model: http://www.porta.com.pl/porta_grande,p1,m663,s10.html widziałam je na żywo i całkiem fajne. Model C.0. My mamy 13 drzwi w tym 2 chowane w ścianie, więc koszt nie jest mały - bezprzylgowe, z klamkami, zamkami magnetycznymi to koszt prawie 17 000. A ja miałam nadzieje, że w 15 tys się zmieszczę. Ten model drzwi zewnętrznych, kóre wrzuciałm do dziennika to drzwi drewniane firmy AGMAR (swoją drogą mają piękne drzwi dębowe wewnętrzne). Sprzedawca mówił, że nie będą się odkształcać ani spaczać, bo teraz już produkują je w innych technologiach jak dawnej. Widzielismy też drzwi tej formy ale w innym modelu i łądnie się prezentuja i co najważniejsze współgrają w winchesterem. W aluprof dostaliśmy wycenę na 12000... Więc sama rozumiesz... Te 6500. Pozdrawiam, Agnieszka Hej Agulla Bardzo prosiłabym cie o odp:) Czy mogłabyś napisać jakiego typu te drzwi przesuwne planujesz ? Z jakiej firmy? Co niektórzy już mi wróżą ze będę ganek dostawać bo będzie zimno z wiatrolapu bezposredni:) Mętlik w glowie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 02.12.2014 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 hmm....nie wiem czy to do mnie pytanie, ale my zrezygnowaliśmy z wiatrołapu i mamy tylko drzwi zewnętrzne. A drzwi są aluminiowe, grubość 9cm. Nie ma wielkich mrozów ale póki co jest cieplutko, nic nie wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 12.12.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Asiu, jakie zmiany!!! Super Łazienki już skończone? Pokażesz zdjęcie drzwi bez folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 12.12.2014 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Asiu, jakie zmiany!!! Super Łazienki już skończone? Pokażesz zdjęcie drzwi bez folii? Hej Aga nie byłam od tygodnia na budowie bo miałam wyjazd służbowy. Dopiero jutro jadę Ale z relacji męża wiem, że łazienki skończone, płytki wszystkie w całym domu też, oprócz małego kawałka ściany - zmieniłam koncepcję i zamówiłam inne płytki, które jeszcze nie dojechały Drzwi póki co z folią, ale jak już zaczniemy sprzątać to zrobię zdjęcia. Dzieje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.12.2014 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Asiu najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia wypełnionych zapachem świątecznych wypieków , nutą wspólnie śpiewanej kolędy,ciepłem kochających serc,bliskością,pokojem i radością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 24.12.2014 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Bardzo dziękuję i oczywiście wzajemnie wszystkiego co najlepsze w Święta i w Nowym Roku dla Ciebie i Twoich bliskich [ATTACH=CONFIG]295540[/ATTACH]Asiu najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia wypełnionych zapachem świątecznych wypieków , nutą wspólnie śpiewanej kolędy,ciepłem kochających serc,bliskością,pokojem i radością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 24.12.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Asiu pięknie się kuchnia prezentuje! Również życzę Wam wszystkiego co najpiękniejsze, miłości radości i szczęścia oraz jak najszybszego wprowadzenia się do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 04.01.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Piękny domek budujecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.01.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Czesc Asiu Zrobiliscie sobioe przerwe w wykanczaniu czy ciagle cos dlubiecie ;)Bardzo podoba mi sie Twoj kominek jak i kuchnia mimo iz jeszcze nie skonczona :)CZarna sciana wyglada rewelacyjnie tylko troszke wspolczuje latania ze scierka (obym sie mylila ) Czym okladaliscie schody? Nie myslisz ze beda zbyt sliskie? Z niecierpliwoscia czekam na kolejne foty bo juz teraz widac ze wasze wnetrza beda bardzow moim guscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 05.01.2015 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Dzięki dom jest bardzo prosty, ale jednocześnie funkcjonalny, a o to nam chodziło. Chociaż już myślimy jak wybudowalibyśmy kolejny dom - mądrzejsi o wszystkie doświadczenia Piękny domek budujecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 05.01.2015 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Cześć oprócz dni świątecznych i sylwestra wciąż coś się działo. Cały dom pomalowany, niektóre pomieszczenia na gotowo. Zamontowali wannę, w drugiej łazience brodzik i będziemy zamawiać szyby i meble na wymiar. Czekamy na poleconego stolarza, żeby pomierzył i zrobił szafki w lazienkach - wycena z innej firmy powaliła nas na kolana i zrezygnowaliśmy. Nawet nie miałam czasu robić zdjęć - nadrobię Mieliśmy problem, bo nie doschła wylewka, którą wygrzewamy i musieliśmy wstrzymać montaż podłóg i schodów drewnianych. Zobaczymy jak będzie za tydzień, ale nie chcemy ryzykować, że coś się z drewnem stanie. Na schodach na dwóch pierwszych stopniach jest marmur biały, ale dalej schody dębowe, rustyk bejcowany. Sama jestem ciekawa jak wyjdzie. Na jednej ze ścian koło schodów ułożyli cegłę, mam nadzieję, że efekt nam się spodoba. Przesunęło się też podpięcie do kanalizacji - w najbliższych dniach mają ustalić termin. Tak więc przeprowadzka opóźniona. Dziś elektryk ma zrobić poprawki i jakieś dodatkowe dwa gniazda, może uda się zamontować blat kuchenny. Wiem, że czarne lakierowane fronty niepraktyczne, ale nie mogłam się powstrzymać Plusem jest, że otwiera się je z boku - mają wycięcia, więc nie zawsze trzeba palcami dotykać frontu. Przed nami jeszcze montaż drzwi wewnętrznych, listew, włączników, gniazdek, lamp, armatury i ceramiki... Generalnie - nawet sobie nie zdawałam sprawy ile z budową, a zwłaszcza z wykończeniem jest związanych spraw:o Czesc Asiu Zrobiliscie sobioe przerwe w wykanczaniu czy ciagle cos dlubiecie ;)Bardzo podoba mi sie Twoj kominek jak i kuchnia mimo iz jeszcze nie skonczona :)CZarna sciana wyglada rewelacyjnie tylko troszke wspolczuje latania ze scierka (obym sie mylila ) Czym okladaliscie schody? Nie myslisz ze beda zbyt sliskie? Z niecierpliwoscia czekam na kolejne foty bo juz teraz widac ze wasze wnetrza beda bardzow moim guscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts