asia_krakowianka 29.01.2015 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 :lol::lol: Dzięki!! Asiu przeczytalam info zamieszczone przez pesteczke i pomyslalam ze moze Ci sie przyda;) "Betony w dużym wyborze i kilku kolorach, nawet barwione w masie na pomarańczowo. Bardzo piękne są te http://www.decomania.pl/pl/c/Plyty-b...e-Concept/1901 I jest jeszcze chyba 5-6 innych firm od betonów w ofercie http://www.decomania.pl/pl/c/Panele-...tis-Visio/1027 http://inspiracje.decomania.pl/klinika-betonu/ Gąbkowe panele ścienne http://inspiracje.decomania.pl/panel...nne-3d-fluffo/ Fajne, jak futerko tapety http://inspiracje.decomania.pl/tapet...ylne-foldecor/ ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 29.01.2015 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Witaj Marta:) schody w całości zrobione, teraz pozaklejane, bo trwa szpachlowanie i malowanie ścian po obróbce schodów. Ale jak tylko posprzątamy to wkleję fotki. Póki co będziemy czekać na balustradę, więc jeszcze nie są całkiem skończone. Witam się w wątku, bardzo mi się podoba, czekam na schody w całości:) pozdrowienia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.02.2015 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Asia co tam u Ciebie dobrego?)) Pokaz jakies nowe fotki zebysmy mogli nacieszyc oczy pamietsz jeszcze jaka fuge dalas do "naszego " ;)gresu? Wole zapisac zanim Ci umknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 03.02.2015 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Gosia, dzieje się dużo, a ja chora i w rozjazdach. Ale powrzucałam kilka fotek - jest takie tempo, że nie ma nawet kiedy porządnie się przyjrzeć i obfotografować Fuga epoksydowa to Fugalite Kerakoll i o ile się nie mylę Grey - sprawdzę. Asia co tam u Ciebie dobrego?)) Pokaz jakies nowe fotki zebysmy mogli nacieszyc oczy pamietsz jeszcze jaka fuge dalas do "naszego " ;)gresu? Wole zapisac zanim Ci umknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 03.02.2015 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Podglądam piękniejące z każdym zdjęciem wnętrza i gratuluję! Świetnie się zapowiada!Jaki jest kolor ściany w łazience (tam gdzie lustra), ma coś z wrzosu czy tylko się tak wydaje? I jeszcze co to za regulator (może radio) nad krótszym bokiem wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 03.02.2015 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Witaj dzięki za miłe słowa. Jeśli chodzi o kolor płytek, o które pytasz to raczej są szare, ale faktycznie w zależności od światła i pory dnia pojawia się na nich odcień fioletu / wrzosu. Taka jakby kropla fioletu dodana do szarości. Mam tylk zdjęcia robocze. Ten regulator to czujnik temperatury, bo w łazience mamy osobny obieg podłogówki. Radio dociągnięte, ale w postaci kabla z głośnikiem. PS. Zadzroszczę pięknej winnicy. Zakochana jestem w Toskanii, a moja mama urodziła się w miejscowości winnica więc zajrzałam na Waszą stronę z zachwytem Podglądam piękniejące z każdym zdjęciem wnętrza i gratuluję! Świetnie się zapowiada! Jaki jest kolor ściany w łazience (tam gdzie lustra), ma coś z wrzosu czy tylko się tak wydaje? I jeszcze co to za regulator (może radio) nad krótszym bokiem wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.02.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Gosia, dzieje się dużo, a ja chora i w rozjazdach. Ale powrzucałam kilka fotek - jest takie tempo, że nie ma nawet kiedy porządnie się przyjrzeć i obfotografować Fuga epoksydowa to Fugalite Kerakoll i o ile się nie mylę Grey - sprawdzę. W takim razie nie mecze a Ty sie kuruj bo jak glowa bedzie pekac to zadnej radosci z ogladania nowosci nie bedzie .Zdrowie najwazniejsze !!! Dziekuje za wiadomosc o fudze i cieszy mnie ze pasuje kolor szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.02.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Wlasnie zobaczylam fotki i jak zwykle oniemialam :jawdrop:Naprawde podziwiam ze w tak krotkim czasie potrafisz tworzyc tak piekne wnetrza.Jeszcze niedawno myslalas nad pstryczkami a juz widze ze masz sliczne Berkery na scianach .U mnie proces decyzyjny trwa conajmniej tyle co ciaza Niepotrzebnie martwilas sie podloga bo wyszlo swietnie . Lustra w lazienkach dodaja im calkiem innego wymiaru i im wieksze tym piekniej ) Szkoda ze w tej lazience z "drabina" nie pociaglas go na calej scianie ( nie pamietam wizki i moze tam ma byc prysznic? ) albo przynajmnije do konca pod sam skos .(mam nadzieje ze sie nie gniewasz ze troszke grymasze:rolleyes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 03.02.2015 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Hej Gosia, dzięki i cieszę się, że Ci się podoba. U mnie wszystko bardzo klasyczne, proste i mam nadzieję, że dzięki temu ponadczasowe. Więc może dlatego łatwiej się zdecydować. Jak patrzę na te zdjęcia to z jednej strony nie mogę uwierzyć że to już, bo budowa trwała ok 10 miesięcy a niebawem przeprowadzka. Ale jeszcze wiele przed nami, aż ten dom naprawde stanie się "domowy" ) Ps. Masz pełne prawo grymasić w pierwotnej wersji miejsce na lustro było większe, ale jak ułożyli płytki to kazałam podoklejać. Prysznic na innej ścianie, ale tu bedzie grzejnik. W naszej łazience mamy lustro prawie na całą ścianę, a w tej mniejsżej chciałam coś innego. I mniej czyszczenia, a akurat przy lustrach moja cierpliwość często się kończy Wlasnie zobaczylam fotki i jak zwykle oniemialam :jawdrop:Naprawde podziwiam ze w tak krotkim czasie potrafisz tworzyc tak piekne wnetrza.Jeszcze niedawno myslalas nad pstryczkami a juz widze ze masz sliczne Berkery na scianach .U mnie proces decyzyjny trwa conajmniej tyle co ciaza Niepotrzebnie martwilas sie podloga bo wyszlo swietnie . Lustra w lazienkach dodaja im calkiem innego wymiaru i im wieksze tym piekniej ) Szkoda ze w tej lazience z "drabina" nie pociaglas go na calej scianie ( nie pamietam wizki i moze tam ma byc prysznic? ) albo przynajmnije do konca pod sam skos .(mam nadzieje ze sie nie gniewasz ze troszke grymasze:rolleyes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gante 05.02.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Witam;)Czy deski na poddaszu i na parterze maja ten sam kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 05.02.2015 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Witaj, Nie, poddasze dąb rustyk, raczej taki kolor w klimacie nature, schody to samo tylko wybrane deski bez sęków. Bejcowane. A na parterze dąb olejowany, ciemniejszy, taki raczej orzech. W gabinecie natomiast bielony. Jak porządnie poodkurzamy i wyczyściły podłogi wrzucę jeszcze kilka fotek Witam;) Czy deski na poddaszu i na parterze maja ten sam kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gante 08.02.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Tak mi sie wlasnie wydawalo ze to nie swiatlo robi te roznice. drewno wyglada naprawde super. Czekam na wiecej fotek ! Przy okazji moglabym prosic o namiar gdzie kupiliscie kamienny blat do kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 10.02.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Asiu czy qy powiekszaliście ogólnie budynek, zastanawiam się nad tą naszą kuchnią i myślę czy by nie wydłużyć scianki tej miedzy kuchnią i spizarką ale mąż twierdzi że przejście z holu do salonu będzie za wąskie :-\ Na wiosnę bedziemy stawiać ściany działowe i dobrze by bylo juz kuchnię rozplanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 13.02.2015 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Kasiu,My nie zmienialiśmy gabarytów budynku. Od kilku dni mieszkamy i moim zdaniem to przejście nie bedzie za wąskie - co prawda w okolicach spiżarni planujemy np. Stawiać choinkę ale hol jest naprawdę przestronny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.02.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Kasiu, My nie zmienialiśmy gabarytów budynku. Od kilku dni mieszkamy i moim zdaniem to przejście nie bedzie za wąskie - co prawda w okolicach spiżarni planujemy np. Stawiać choinkę ale hol jest naprawdę przestronny. Co ja tu czytam :jawdrop:Ogromne GRATULACJE Asiu niech sie Wam dobrze mieszka w nowym gniazdku i aby domek z kazdym dniem przynosil wiele radosci a kazdy kat wypenial sie wspanialymi wspomnieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 15.02.2015 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Co ja tu czytam :jawdrop:Ogromne GRATULACJE Asiu niech sie Wam dobrze mieszka w nowym gniazdku i aby domek z kazdym dniem przynosil wiele radosci a kazdy kat wypenial sie wspanialymi wspomnieniami Gosieńko, dziękuję bardzo i niech się spełni to wszystko ) Przeprowadziliśmy się tydzień temu, na totalnie wariackich papierach, ale powoli się organizujemy Wszystko tu dla nas nowe, ale najważniejsze, że cała nasza rodzinka czuje się tu dużo lepiej i myślę, że z każdym dniem ten dom będzie stawał się coraz bardziej nasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 15.02.2015 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Tak mi sie wlasnie wydawalo ze to nie swiatlo robi te roznice. drewno wyglada naprawde super. Czekam na wiecej fotek ! Przy okazji moglabym prosic o namiar gdzie kupiliscie kamienny blat do kuchni? Blat zamówiliśmy od firmy, która robiła nam obróbkę kamienną kominka. Oni uzbrajali, wycinali i montowali blat. A kamień mogłam wybrać sama - oni współpracują z kilkoma hurtowniami z Krakowa i okolic, my kupiliśmy granit na ul. Zawiłej w hurtowni Liberta. Jeśli potrzebny jest namiar na kamieniarza to mogę podać na priv nr telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 15.02.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Asiu pięknie u Was! Jeszcze raz gratuluję przeprowadzki! Bardzo ładnie prezentuje się podłoga, myślałam że będzie ciemna ale ma fajny cieply odcień! Mam prośbę, zrobiła byś mi zdjęcie tego nieszczęsnego przejścia z holu do pokoju i spiżarki swojej? Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 15.02.2015 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Asiu pięknie u Was! Jeszcze raz gratuluję przeprowadzki! Bardzo ładnie prezentuje się podłoga, myślałam że będzie ciemna ale ma fajny cieply odcień! Mam prośbę, zrobiła byś mi zdjęcie tego nieszczęsnego przejścia z holu do pokoju i spiżarki swojej? Pozdrawiam Kasia Kasiu - dzięki wielkie - zobaczysz jak szybko sama będziesz na tym etapie U nas jeszcze wiele do zrobienia, ale nawet lepiej, że niektóre decyzje podejmiemy dopiero po zamieszkaniu, bo wiele spraw wychodzi dopiero "w praniu" Wklejam dla Ciebie zdjęcia holu. My zrezygnowaliśmy z wiatrołapu. Szara ściana to ściana spiżarni. Każdy ma trochę inne oczekiwania, dla nas fajna jest ta przestrzeń koło schodów, ale jest sporo miejsca, więc jeśli bardzo musisz ją zmniejszyć nie powinno być tragedii. Płytki mają wymiar 75x75, może to pozwoli Ci ocenić odległości po zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 15.02.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Kto by sie tam pyłem przejmowal kiedy moze juz mieszkac we wlasnym domku Swietnie wszystko wyglada i tylko pozazdroscic bo teraz zostalo jedynie dopieszczanie i udamawianie wnetrz. Asia ocen w skali 1-10 jak myje sie gres na parterze? Ciezko zmywac zabrudzenia i czy zostaja slady po mopie (smugi) ? Zastanawiam sie czy kolor gris nie bylby bardziej praktyczny tylko boje sie ze bedzie zbyt ciemny na duzej powierzchni -ogladalas go moze? Mam jeszcze pytanie odnosnie drzwi do spizarki: montowaliscie oscieznice i skrzydla przed polozeniem podlogi czy po? Jestes zadowolona z ekipy montujacej ? Jesli tak to poprosze o namiar gdzie kupowalas bo widzialam ze w Kr maja 3 oddzialy a wiadomo nie tylko cena wazna ale tez perfekcyjne zamontowanie ) Poprosze tez o namiar na kamieniarza bo moze gosc skusi sie przyjechac do mnie i zobaczyc czy daloby sie wyszlifowac kamien na kominku (pisalam ci o tym ) Widzialam ze pytalas o tubki na suficie kogos na forum .Jest sporo firm produkujacych oswietlenie w takiej formie chocby nero massive http://www.ceneo.pl/13168546 czy aquaform pet fine http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/aquaform-pet-fine-423112.html Ja planuje Lucide http://www.ceneo.pl/28341056 .Podobaja mi sie ze schowane bebechy i fajne nie blyszczace wykonczenie oprawy . Tutaj masz fotki z reala a tutaj porownanie wielkosci massive i pet fine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts