kongresmen 03.11.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie ilości desek i boazerii na dach. Dach ma około 270 metrów kwadratowych. Około 60 cm połaci wystaje poza budynek. Zamiast podbitki chcę mieć nadbitkę z boazerii którą ładnie pomaluję i ładnie to będzie wyglądać. Krokwie będą zdobione także ładnie to powinno wyglądać. Pytania mam następujące:- ile potrzeba metrów desek na cały dach?- ile metrów boazerii i jaka szerokość tej boazerii?- czym to wszystko zabezpieczyć? (krokwie, deski i boazeria). Wychodzi mi 8 metrów sześciennych deski 1 cal. Problem mam głównie z wyliczeniem nadbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.11.2013 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 1 m3 to 40 m2 deski calówki + jakiś % na odpady. Skoro jest nadbitka to tej calówki będzie mniej czyli około 6 m3. Ilość podbitki niech Ci wyliczy ten kto będzie ją montował. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kongresmen 19.11.2013 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Dzięki. Tak też zrobiłem i liczą. Zastanawiam się tylko jeszcze jak zabezpieczyć tę nadbitkę. Czy sam drewnochron dwa razy malowanie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts