wihajster 09.01.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Śmiercią tragiczną umarły wszystkie wątki na temat tego o którym się nie mówi. Tutejsi chirurdzy powycinali jak raka. Ten temat umarł raczej śmiercią naturalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 09.01.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Śmiercią tragiczną umarły wszystkie wątki na temat tego o którym się nie mówi. Tutejsi chirurdzy powycinali jak raka. Ten temat umarł raczej śmiercią naturalną Ale na A.....o jest ich mnóstwo. Jedno trzeba im przyznać, są bardzo ładne błyszczące i ładnie się nazywają. Ciekaw jestem czy sprzęt zły czy tylko firma do du...y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy66 11.02.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 to jest NTS Energia na cały kraj żadnej zamontowanej pompy...taka prawda,kity, kity tylko wciskają prosze państwa szanownego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario6 01.06.2014 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Witam, co sądzicie na temat pomp powietrznych wrocławskiej firmy NTS Energy ? Czy ktoś jest szczęśliwym posiadaczem ? Czy ktoś ma doświadczenia z sewisem itp ? Pozdrawiam Dość często zaglądam na forum-muratordom, lecz się nie logowałem głównie czytałem bo niektóre porady przydatne . Teraz chętnie wejdę w temat bo uczciwie,po czasie około roku. Pompę ciepła z zasobnikiem Etna firmy NTS zamontowała mi firma ze Świdnicy Pałac Pana Tomasza Drochomireckiego w maju 2013. Zimą pomimo że dach do końca był nie ocieplony grzałem pompą bo nie miałem wyboru bo już mieszkałem. Dom 125 mkw piętrowy bez piwnic. Jestem zadowolony z wyboru ogrzewania bo rachunki niskie za prąd. Znajomy też ma pompę z NTS-u tylko większej mocy i on mi ją polecił , ja mam 6kw. Jak ktoś chce zobaczyć to zapraszam, miejscowość mała, zapytać o Mariusza to pokażą drogę kierunek na Bojanice.Już jestem po pierwszym przeglądzie technicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diplodok 01.08.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Posiadam pompę ciepła firmy NTS. Dziwi mnie, że tak mało jest użytkowników, a może tylko nikt się tutaj akurat nie wypowiada. Nie planowaliśmy montażu pompy ciepła. Jakoś wydawało nam się to rzeczą zbyt kosztowną i ponad nasze siły finansowe.Jednak, gdy przyszło co do czego, otrzymaliśmy wiele wycen na kotłownię gazowe, z pompami ciepła od różnych firm, węglowe i inne.Ostatecznie można powiedzieć, że "poszaleliśmy". Mamy PC i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że to był dobry wybór. Zdecydowaliśmy się na pompę Etna 10 GWS bez zasobnika. Przedstawiciel firmy NTS dobrał do urządzenia zasobnik CWU 200l oraz bufor 300l. Oba firmy Lemet. Instalacja działa od roku. Dom nie jest jeszcze w 100% wykończony, brakuje izolacji w kilku miejscach, ale i tak rachunki są na zadowalającym poziomie.Porównywaliśmy koszty ogrzewania z sąsiadami, którzy korzystają z ogrzewania gazowego i jednak różnica jest spora. Sezon grzewczy zamknął się nam w kwocie 2500 zł (grzanie w sezonie + woda ciepła przez cały czas). Serwis działa lokalnie, firma, która montowała urządzenie robi także przeglądy i ewentualne naprawy serwisowe. Nic nam się jeszcze nie popsuło, nie było awarii więc nie korzystaliśmy z gwarancji. Nie sądzę jednak, by było to trudniejsze niż wezwanie serwisu do jakiegokolwiek kotła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 01.08.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Posiadam pompę ciepła firmy NTS. Dziwi mnie, że tak mało jest użytkowników, a może tylko nikt się tutaj akurat nie wypowiada. Nie planowaliśmy montażu pompy ciepła. Jakoś wydawało nam się to rzeczą zbyt kosztowną i ponad nasze siły finansowe. Jednak, gdy przyszło co do czego, otrzymaliśmy wiele wycen na kotłownię gazowe, z pompami ciepła od różnych firm, węglowe i inne. Ostatecznie można powiedzieć, że "poszaleliśmy". Mamy PC i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że to był dobry wybór. Zdecydowaliśmy się na pompę Etna 10 GWS bez zasobnika. Przedstawiciel firmy NTS dobrał do urządzenia zasobnik CWU 200l oraz bufor 300l. Oba firmy Lemet. Instalacja działa od roku. Dom nie jest jeszcze w 100% wykończony, brakuje izolacji w kilku miejscach, ale i tak rachunki są na zadowalającym poziomie. Porównywaliśmy koszty ogrzewania z sąsiadami, którzy korzystają z ogrzewania gazowego i jednak różnica jest spora. Sezon grzewczy zamknął się nam w kwocie 2500 zł (grzanie w sezonie + woda ciepła przez cały czas). Serwis działa lokalnie, firma, która montowała urządzenie robi także przeglądy i ewentualne naprawy serwisowe. Nic nam się jeszcze nie popsuło, nie było awarii więc nie korzystaliśmy z gwarancji. Nie sądzę jednak, by było to trudniejsze niż wezwanie serwisu do jakiegokolwiek kotła... Jak już robisz im taką reklamę pójdź krok dalej i pokaż nam tę instalację tutaj na forum możesz chyba wrzucić kilka autentycznych fotek ?? Czy coś wykombinujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 02.08.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 ObserwatorPC, serio widzisz tu jakąś reklamę? Ja się wypowiem z punktu widzenia osoby, która miała styczność z firmą NTS, ale ostatecznie z ich usług nie skorzystała. Czy także mam wrzucić zdjęcia z rozmów, by uwiarygodnić? Jeśli ktoś śledził nasz dziennik budowy, miał okazję dowiedzieć się, że mieliśmy trochę przejść z przyłączami i różnymi oszołomstwami już od samego początku. Motaliśmy się trochę między wyborem źródła ogrzewania. Był pomysł na elektryczne, na gazowe i na PC. Nie pamiętam już w jaki sposób trafiliśmy na tę firmę. Na wycenę zjechało do nas kilku przedstawicieli z różnych firm, niektórzy nie chcieli się fatygować i kalkulowali na odległość jakieś kosmiczne kwoty. Przedstawiciel NTS był, zobaczył co było do zobaczenia i zrobił kalkulację. Niestety była dla nas za wysoka. Nawet nie dlatego, że ta firma miała droższą ofertę od innych (bo ceny były często zbliżone), ale okazało się w ostatecznym rozrachunku, że jednak nas nie stać ta takie luksusy na tym etapie życia... Tyle w temacie. Nie wieszałabym jednak psów na firmie z powodu cen, czy jakości wykonania urządzeń. Równie dobrze można wieszać psy na każdej innej firmie, bo KAŻDY produkuje w Chinach lub innych krajach azjatyckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baps 02.08.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 ObserwatorPC, serio widzisz tu jakąś reklamę? Ty nie widzisz? Bardzo jestem ciekawy czy diplodok te zdjęcia wrzuci, zresztą wyglądu tej kotłowni też jestem bardzo ciekawy. Jeśli z usług NTS nie skorzystałaś to, uwierz mi, nic nie możesz o firmie powiedzieć. Na papierze to zawsze wszystko dobrze wygląda. W każdej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 04.08.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Niezupełnie się zgodzę z Tobą. Moim zdaniem kontakt z firmą + fatyga + przygotowanie wstępnych propozycji, szkicu, kalkulacji to jednak świadczy na korzyść firmy. Wiele innych firm olewa podobne prośby jeśli ma: a) za daleko b) innych zdecydowanych klientów ale oczywiście o samym działaniu pompy się nie wypowiem, bo jej nie mam jednak osoby tutaj pisały również o jakości kontaktu z tą firmą, więc stąd moja wypowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 04.08.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Niezupełnie się zgodzę z Tobą. Moim zdaniem kontakt z firmą + fatyga + przygotowanie wstępnych propozycji, szkicu, kalkulacji to jednak świadczy na korzyść firmy. Wiele innych firm olewa podobne prośby jeśli ma: a) za daleko b) innych zdecydowanych klientów ale oczywiście o samym działaniu pompy się nie wypowiem, bo jej nie mam jednak osoby tutaj pisały również o jakości kontaktu z tą firmą, więc stąd moja wypowiedź A czytałaś co przedstawiciele tej firmy robili wcześniej zakładali różne konta i pisali bzdury. W czym problem pokazać kilka fotek kotłowni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baps 04.08.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Niezupełnie się zgodzę z Tobą. Moim zdaniem kontakt z firmą + fatyga + przygotowanie wstępnych propozycji, szkicu, kalkulacji to jednak świadczy na korzyść firmy. Wiele innych firm olewa podobne prośby jeśli ma: a) za daleko b) innych zdecydowanych klientów ale oczywiście o samym działaniu pompy się nie wypowiem, bo jej nie mam jednak osoby tutaj pisały również o jakości kontaktu z tą firmą, więc stąd moja wypowiedź O tym też już pisałem na tym forum, że firma NTS jako jedna z niewielu złożyła sensowną ofertę i do tego etapu nie miałem zastrzeżeń. I na tym pozytywne odczucia się skończyły. To że wiele firm olewa temat z wymienionych przez Ciebie powodów to też prawda. O działaniu pompy też się nie wypowiem, bo po prostu nie działała. BTW Czy ktoś z administratorów mógłby mnie oświecić jak to się stało, że mój post o firmie NTS wyparował z tego wątku? Niestety ktoś się nie postarał i można go dalej znaleźć jako cytat w poście map78 ( #18 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 04.08.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Niezupełnie się zgodzę z Tobą. Moim zdaniem kontakt z firmą + fatyga + przygotowanie wstępnych propozycji, szkicu, kalkulacji to jednak świadczy na korzyść firmy. Wiele innych firm olewa podobne prośby jeśli ma: a) za daleko b) innych zdecydowanych klientów ale oczywiście o samym działaniu pompy się nie wypowiem, bo jej nie mam jednak osoby tutaj pisały również o jakości kontaktu z tą firmą, więc stąd moja wypowiedź Mnie też dobrze potraktowali, poświęcili należyty czas, wyjaśnili pewne kwestie, no nie do końca bo nie powiedzieli że są PW wysoko temperaturowe, ale poza tym to ok, nie wcisnęli mi swojej pompy tylko jasno powiedzieli że się nie nadaje a to plus, inne firmy olewały mnie totalnie oprócz tej co u nich kupiłem no ale to chinole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 04.08.2014 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 BTW Czy ktoś z administratorów mógłby mnie oświecić jak to się stało, że mój post o firmie NTS wyparował z tego wątku? Niestety ktoś się nie postarał i można go dalej znaleźć jako cytat w poście map78 ( #18 ) Ale jaja... Znowu powtórka z rozrywki. Co pieniądze robią z człowieka..... (podobno gdy nie wiadomo o co chodzi, chodzi właśnie o to) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diplodok 05.08.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 ObserwatorPC ze zdjęciami nie będzie problemu. Teraz jadę na urlop, ale po powrocie odgrzebię zdjęcia na komputerze. Mam niestety mnóstwo zdjęć z całej budowy w kompletnym chaosie (zawsze odkładam czas ich segregacji na przysłowiowe jutro ) a nie bardzo mam czas przed jazdą jeszcze się z tym bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 05.08.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Czyli że redakcja tak dokładnie podkreśliła negatywne opinie że zniknęły za grubymi krechami ?Tak jak pisałem kontakt z tą firmą oceniam bardzo dobrze, ich pompy nie posiadam więc nic na temat nie mogę napisać, dziwi mnie tylko że mogli by źle zrobić taką pompkę, kilka lat już istnieją więc podstawy a nawet więcej powinni mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.08.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Ja swój kontakt z firmą NTS również oceniam pozytywnie. Mają fajną stronę i w kilku kwestiach technicznych coś tam mi podpowiedzieli. Nie zdecydowałem się na zakup w sumie tylko dlatego, że za 1000zł więcej mogłem kupić T-Cap'a, który już miał wyrobioną opinie na rynku, a o NTS nikt n ie słyszał. I faktycznie jak sobie teraz przypominam to opinii o tej firmie w necie jak na lekarstwo, te które są, są bardzo pozytywne, ale na pierwszy rzut oka da się wyczuć, że jest to tzw autoreklama;) - negatywnych ocen nie spotkałem, może dlatego, że są usuwane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 05.08.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Jak szukałem pompy dla siebie to czytałem o tej firmie dość dużo i właśnie na podstawie negatywnych wypowiedzi zapytałem gościa dlaczego sprzedają chińskie pompki jako własnej produkcji, facet mi powiedział takA co mam zrobić jak przychodzi klient z ofertą i chce za taką samą cenę pompę kupić u nas i jeszcze ma pretensje że mamy droższe no wkładamy w naszą takie same tanie chińskie podzespoły i jest gruntówka z odwiertami w cenie PW i wszyscy zadowoleni,Pewnie powiecie że szanująca się firma itp. i macie rację ale żyć trzeba.Zaznaczę to dokładnie ja nie mam pompy NTS i pompy to nie moja branża, ale troszku mnie drażni jak się jedzie po wszystkim co polskie bez wyraźnej przyczyny, bo to co ja robię jest polskie i jest najwyższej jakości, po 20 latach reklamacji 0, więc wiem że można ale też wiem że cena to czasem wszystko czym ludzie się sugerują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baps 07.08.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jak szukałem pompy dla siebie to czytałem o tej firmie dość dużo i właśnie na podstawie negatywnych wypowiedzi zapytałem gościa dlaczego sprzedają chińskie pompki jako własnej produkcji, facet mi powiedział tak A co mam zrobić jak przychodzi klient z ofertą i chce za taką samą cenę pompę kupić u nas i jeszcze ma pretensje że mamy droższe no wkładamy w naszą takie same tanie chińskie podzespoły i jest gruntówka z odwiertami w cenie PW i wszyscy zadowoleni, Pewnie powiecie że szanująca się firma itp. i macie rację ale żyć trzeba. Zaznaczę to dokładnie ja nie mam pompy NTS i pompy to nie moja branża, ale troszku mnie drażni jak się jedzie po wszystkim co polskie bez wyraźnej przyczyny, bo to co ja robię jest polskie i jest najwyższej jakości, po 20 latach reklamacji 0, więc wiem że można ale też wiem że cena to czasem wszystko czym ludzie się sugerują Co niby jest polskie w pompach NTS? Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Jeśli coś jest kiepskie, to co za różnica czy to polskie czy nie? Historyjki o tym, jak to firma musi wkładać tanie chińskie podzespoły, bo klienci przychodzą z tanimi ofertami możesz spokojnie między bajki włożyć. Złożyli mi ofertę którą zaakceptowałem, w pełni zdając sobie sprawę, że to chińska pompa. Niestety zarówno pompa jak i wykonana instalacja nijak się miała do podpisanej umowy. Poza tym pompy nie udało im się uruchomić. Trudno więc żebym był zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 08.08.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Co niby jest polskie w pompach NTS? Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Jeśli coś jest kiepskie, to co za różnica czy to polskie czy nie? Historyjki o tym, jak to firma musi wkładać tanie chińskie podzespoły, bo klienci przychodzą z tanimi ofertami możesz spokojnie między bajki włożyć. Złożyli mi ofertę którą zaakceptowałem, w pełni zdając sobie sprawę, że to chińska pompa. Niestety zarówno pompa jak i wykonana instalacja nijak się miała do podpisanej umowy. Poza tym pompy nie udało im się uruchomić. Trudno więc żebym był zadowolony.[/quote I czego się ciepiesz do mnie, ja opisałem swój kontakt z tą firmą i tyle, nie opisałem pompy a tym bardziej jej działania bo jej nie mam. Jak Tobie coś zjeb-ali to reszta mody w kubeł, wpierdziela mnie takie podejście. Na pewno masz umowę, protokół z uruchomienia itp. więc nie taki problem coś z tym zrobić, smród jest ale to nie znaczy że wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nts-Energy 08.08.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Witam wszystkich dyskutantów w imieniu firmy NTS ENERGY. Postanowiliśmy zabrać głos w tej dyskusji z uwagi na kilka niejasności, jakie pojawiły się w tej rozmowie. Na wstępie opiszę sytuację, jaka miała miejsce przy realizacji dla użytkownika baps. Do czasu tej inwestycji nasza firma funkcjonowała w następujący sposób: mieliśmy podpisane umowy z instalatorami regionalnymi, którzy również prowadzili sprzedaż i instalację (kompleksowa usługa). To oni podpisywali umowy z klientami, załatwiali wszelkie sprawy i wszystko było w porządku. Później próbowaliśmy nowych form współpracy, korzystnych i dla nas i dla klienta. Dział handlowy stworzył promocję na montaż przez firmę NTS, nawiązaliśmy współpracę z instalatorem, który właśnie obsługiwał instalację użytkownika baps. Odwierty wykonała firma Eko-Geo, instalator z firmy Airbora z Wrocławia pracował nad resztą. Niestety potem okazało się, że instalacja była wykonywana „po godzinach” popołudniami, a pompa została podłączona niewłaściwie (odwrotny kierunek przepływu). Był sezon urlopowy i dostęp do serwisu był utrudniony. Na miejsce pojechali nasi pracownicy z działu handlowego, by zrobić dokumentację fotograficzną, obejrzeć instalację i zaproponować jakieś rozwiązanie. Serwis miał dojechać do klienta do 10 dni. Niestety w międzyczasie Pan baps uznał, że nie będzie czekał i samodzielnie odłączył naszą pompę i zastąpił ją innym urządzeniem. Ponieważ instalacja nie była rozliczona, takie działanie było niedopuszczalne. Choć rozumiem rozgoryczenie z powodu niedziałającej od razu instalacji, proszę także zrozumieć sytuację od strony prawnej. Po to mamy możliwość składania reklamacji, czas na naprawę/wymianę sprzętu itd. By móc wszelkie sytuacje rozwiązać. Pan nie dał nam takiej szansy, a szkoda, bo błędy można poprawić a z urządzenia byłby Pan zadowolony. Cała ta sytuacja została przez nas rozwiązana w sposób bardzo polubowny, pompę odebraliśmy od klienta (po dezinstalacji wykonanej bez naszej wiedzy), ponieśliśmy także spore koszty… powiem tylko tyle, inna firma nastawiona w 100% na zysk, zupełnie niezabiegająca o dobre relacje z klientami pewnie by tak tego nie zostawiła. My postanowiliśmy sprawę odpuścić, w końcu błąd był po naszej stronie, choć niezamierzony i łatwy do naprawienia. Panie baps w imieniu firmy przepraszamy ponownie za tę sytuację. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, bywamy omylni i niektóre decyzje po czasie okazują się błędne. My staramy się wyciągać wnioski na przyszłość. Chcę podkreślić, że winę za tę sytuację ponosi głównie firma Airbora z Wrocławia, która wykonała instalację błędnie i nieprofesjonalnie, przez co naraziła nas na uszczerbek finansowy oraz stratę zaufania klienta. Wracając do głównego tematu wątku – jakie są te nasze pompy i jak działamy? Rozwijamy się. Cały czas. Szkolimy, doskonalimy. Jesteśmy obecnie w konsorcjum OZE. Mamy wyspecjalizowane firmy instalacyjne (porządnie przetestowane) i wiertnicze z dużym doświadczeniem. Wszelkie instalacje robione są na bieżąco, terminowo. Obłożenie zaplanowane mniej więcej na 2 miesiące do przodu, więc jest co robić, instalacje powstają w różnych lokalizacjach. Do pomp ciepła używamy podzespołów Siemens (niedawno podpisaliśmy porozumienie w tej sprawie). Montowane są programatory simens QAA55.110/101 Abatros 2, takie jak na zdjęciu poniżej. Jeśli macie Państwo jeszcze jakieś pytania, wątpliwości dotyczące naszych produktów, usług, montażu lub serwisu, proszę śmiało pytać. Udzielimy wyczerpujących odpowiedzi. Zawsze służymy radą i informacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts