Kekele 05.11.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Witam, Będę remontował stary dom w którym nie ma przyłącza wody. Wiem że potrzebny będzie projekt takiego przyłącza, ale co jeśli nie posiadam dokumentacji projektowej tego starego domu (wczesne lata 60)? Wiem że rozwiązaniem byłaby inwentaryzacja, nowy projekt itd, ale powiedzmy że chcę tego uniknąć. Da się to jakoś obejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati0201 16.03.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 nie musisz mieć projektu domu. 1 warunki przyłącza 2. mapka aktualna do celów projektowych (wykonuje geodeta)3 z ta mapką do projektanta który wykona szkice projekt 4 z tym wszystkim do wodociągów 5 instalacja według projektu wykonanego przez projektanta.koszty: 1.50 zł 2. 450 zł 3. 800 zł 4. 450 zł opaska + licznik 5. w zależności od odległości 500-1500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Devilman123 25.03.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Aby nie zakładać nowego tematu podepnę się pod ten.... Mam pewien problem. Pani projektant z ekowodu zrobiła projekt przyłacza wody do nowo budowanego domu, tylko niestety przyłącze pusciła w najgorszym z możliwych miejsc ( wcześniej rozmawiałem z innym pracownikiem ekowodu i ustalilismy zupełnie co innego) . Puściła to przyłącze z 4m od wielkiego starego Dęba którego korzenie są w promieniu kilkunastu metrów od niego a co dopiero przy tak małej odległości, dodatkowo aby się podpiąć do głównej rury trzeba by było przekopać też drogę...... a działka jest na tyle duża że spokojnie można było podpiąć się w innym miejscu, nie kolidując z żadnym ogromnym drzewem i bez przekopu przez drogę. Czy ktoś się orientuje czy można taki projekt zmienić/poprawić lub może jakiś aneks ... ? Czy w grę wchodzi tylko nowy projekt przyłącza i kasa w plecy ? Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts