pracownikmiesiąca 05.11.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 (edytowane) Witam,Mam problem z wodą oddałem próbki do sanepidu i okazało się ze mam za dużo manganu i żelaza mam własne ujęcie wody z hydroforem,najlepiej jakbyście podali linki do filtrów głównie interesują mnie ceny a także filtry godne polecenia. wynik powinno byćżelazo - 5760 ±220** 200mangan- 292±34** 50twardość -298 60-500** podana niepewność jest niepewnością k=2. 95% poziomu ufności. Zachodniopomorskie okolice Wałcza. Edytowane 5 Listopada 2013 przez pracownikmiesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 06.11.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Witam, Mam problem z wodą oddałem próbki do sanepidu i okazało się ze mam za dużo manganu i żelaza mam własne ujęcie wody z hydroforem, najlepiej jakbyście podali linki do filtrów głównie interesują mnie ceny a także filtry godne polecenia. wynik powinno być żelazo - 5760 ±220** 200 mangan- 292±34** 50 twardość -298 60-500 ** podana niepewność jest niepewnością k=2. 95% poziomu ufności. Zachodniopomorskie okolice Wałcza. Najpierw to chocby pobieznie przejrzyj duzy watek obok o uzdatnianiu wody. Potem podaj: - kompletne wyniki badan, nie tylko przekroczone parametry - typ pompy zeby mozna bylo ustalic jej wydajnosc (wydajnosc maksymalna z pudelka to za malo) - sposob odprowadzenia sciekow (szambo, oczyszczalnia, kanalizacja) - rodzaj zbiornika hydroforowego (z workiem czy bez worka) marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek0 06.11.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 mieszkasz w bloku czy w domku, jak wygląda kwestia kanalizacji etc? w przypadku mieszkania w bloku to najłatwiej filtr narurowy odżelaziajacy, np. taki - http://esklep-sbs.pl/filtr-1-2-narurowy-10-z-przezroczystym-korpusem-kluczem-plytka-mocujaca-wkladem-filtujacym.html w przypadku domku rodzinnego jest to już trudniejsza sprawa, w niej nie za wiele nie pomoge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pracownikmiesiąca 06.11.2013 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Mieszkam w domu jednorodzinnym + szambo zwykłe murowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pracownikmiesiąca 06.11.2013 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 http://epompa.pl/grafika/maxi_p126183068.jpgtaką pompe mniej więcej mam tylko innego prducenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 06.11.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 http://epompa.pl/grafika/maxi_p126183068.jpg taką pompe mniej więcej mam tylko innego prducenta. Wyglad/zdjecie pompy, a zwlaszcza zdjecie innej pompy, niestety malo mowi o jej wydajnosci. Jak Ci pokaze zdjecie samochodu to zgadniesz czy tam pod maska siedzi 70KM czy moze 250KM?? Podaj symbol, typ, producenta to bedzie mozna cos znalezc. Pompa musi miec jakas tabliczke znamionowa. Do tego jest to pompa ssaca, wiec jej wydajnosc bardzo mocno zalezy od roznicy poziomu wody w studni i polozenia pompy. Zeby miec 100% pewnosc nalezaloby sprawdzic wiaderkiem i stoperem jaka ma faktycznie wydajnosc. Do plukania filtrow potrzebna jest spora wydajnosc. Masz duzo zelaza, wiec bedziesz potrzebowal dosyc solidnego filtra. Zle go wypluczesz, klopoty gotowe. To jak duzy filtr mozesz tam postawic i czy wogole mozesz jakis postawic zalezy od wydajnosci tej pompy, marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pracownikmiesiąca 06.11.2013 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 jest na siłe 3x380v 1,50Kw. Jutro zrobie test z wiaderkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 06.11.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 jest na siłe 3x380v 1,50Kw. Jutro zrobie test z wiaderkiem. Calosc masz pewnie podlaczona (pompa, hydrofor itd). Zrob tak. Odkrecasz kran, az wlaczy sie pompa. Wtedy zakrecasz kran. Pozwlasz pompie "nabic" hydrofor az sie wylaczy. Lejesz wode do wiaderka z miarka, jak pompa sie wlaczy znowu przestajesz lac. We wiaderecku masz ilosc wody ktora pompuje pompa do hydroforu pomiedzy wlaczeniem a wylaczeniem pompy. Teraz operacje robisz jeszcze raz, ale juz bez lania wody do wiaderka, tylko mierzysz czasz pompownia, od wlaczenia do wylaczenia pompy. Dzielisz jedno przez drugie i masz faktyczna wydajnosc na konkretnych ustawieniach cisnienia wylacznika cisnieniowego. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danieliania 06.11.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Witam, Sam miałem problemy z manganem i żelazem. Zainstalowałem filtry itp. i działało tylko że ZWiK podłączył mi wodę i ścieki i teraz jest mi ten zestaw zbędny. Nie jestem pewien czy mogę to tutaj napisać ale jeśli ktoś byłby zainteresowany to mogę odsprzedać cały zestaw po atrakcyjnej cenie. Całość pracuje u mnie od lutego 2013 i przestała pod koniec września - teraz tylko przepłukuję 2 razy w tygodniu. Wszystkie chemikalia mają wytrzymać 6-7 lat więc na pewno są dobre. Kontakt przez forum. Jestem z okolic Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczak 07.11.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Wykonaj test, o którym pisał Jastrząb i wrzuć jak możesz kompletne wyniki analizy wody. Musisz się przygotować na zainwestowanie trochę kasy, bo wartości, które podajesz rewelacji nie wróżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danieliania 07.11.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Od testu zawsze raczej trzeba zacząć. U mnie normy były po przekraczane kilkaset %. Jak nalałem wody do wiadra to za kilka godzin była czerwona i śmierdziała. Za zestaw do filtracji zapłaciłem około 6000zł a były propozycje nawet wyższe . Nie tania sprawa ale jak się chciało mieszkać i nie czekać na wiecznie opóźniony ZWiK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinekCin 13.02.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Ja też mam problem z wyborem filtrów... Myślicie, że któryś z tych by się nadał? http://www.prostozkranu.pl/kategoria-glowna-centralne-zmiekczacze-filtry-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 13.02.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Ja też mam problem z wyborem filtrów... Myślicie, że któryś z tych by się nadał? http://www.prostozkranu.pl/kategoria-glowna-centralne-zmiekczacze-filtry-.html Mam klopoty ze zdrowiem. Jakie lekarstwo mam wziasc...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.02.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Mam klopoty ze zdrowiem. Jakie lekarstwo mam wziasc...... wziąĆ !! Sorry - nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areks39 29.04.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Ja od dłuższego czasu użytkuję filtry, a właściwie systemy odwróconej osmozy, zakupione na tej stronie - https://water-house.pl/. Muszę przyznać, że różnica w jakości wody jest bardzo duża. Specjaliści z tego sklepu doradzili mi też jaki system będzie dla mnie najlepszy, więc myślę, że warto się do nich zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts