leszko76 05.11.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Ma jedno krótkie pytanko, czy instalacja wod-kan (woda pp zgrzewane, kanalizacja tradycyjne rury)może być przeprowadzona bezpośednio pod kominkiem. Najkrótsza droga która mogę przeprowadzić rury prowadzi własnie pod kominkiem. Dodam ze rurki będą zatopione w warstwie styropianu (grubość 17cm) i na to przyjdzie jakieś 6-7 cm wylewki. Czy nie ma ryzyka ze kominek będzie oddawał za dużo ciepła na te rurki?? Kominek ma byc z płaszczem wodnym , o ile ma to jakiekolwiek znaczenie. Z góry dziekuję. Edytowane 5 Listopada 2013 przez leszko76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 06.11.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Pomyśl - styropian wytrzyma - to rurki w styropianie wytrzymaja czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszko76 06.11.2013 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Pomyśl - styropian wytrzyma - to rurki w styropianie wytrzymaja czy nie? Myślałem nad tym ale rózne sa opinie na temat styropianu pod kominkiem. Jedni dają a inni nie. Stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.11.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Styropian pod kominkiem jest ryzykowny z powodu wagi kominka, nie temperatury. Pod sam kominek lepiej dać XPSa, a samą wylewkę zazbroić dodatkowo. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts