tomasz130672 05.11.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Witam Chodzi mi o samo porównanie profili do siebie. Mam do wyboru okna na Gealan S8000iq plus 83mm zabudowy z pakietem szklenia 3 szybowym U=0,6 (40mm) za kwotę 16000zł Bluevolution 82 z pakietem 3 szybowym u=0,5 (48mm) za kwotę 16700zł Co wybralibyście ?? Za blue przemawia do mnie szerszy pakiet szklenia, i trzecia środkowa uszczelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 06.11.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 A kto te okna produkuje i montuje? Bo sam profil niewiele znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz130672 06.11.2013 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Gealan od lokalnego producenta, którego chwalą Bluevolution od TMT Wadowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 06.11.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 ..sprawdź jeszcze w Oknoplusie , oni robią te nowe okna Norskil na profilach Gealan S7000iQ a ten ma 2 uszczelki tą samą głębokość i szyba jest wklejana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz130672 07.11.2013 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 ..sprawdź jeszcze w Oknoplusie , oni robią te nowe okna Norskil na profilach Gealan S7000iQ a ten ma 2 uszczelki tą samą głębokość i szyba jest wklejana. Pytałem - ale trzy okna nie do wykonania według nich, za małe promienie łuków. Ogólnie u mnie są trzy okna balkonowe o wymiarze 180x235 z tym, że łuk funkcjonuje jako stałe naświetle, a rama drzwi jest prostokątna 180x200. Przy norskil musiał bym mieć otwierane całe drzwi z łukiem czego chciałem uniknąć zw względu na statykę i wytrzymałość okna gdyż wtedy górna część skrzydła jest bez wzmocnienia stalowego . Decyzja padła na Gealan s8000iq plus, 6 komorowe, zaokrąglone, szyba u=0.6, ciepłe ramki, listwy pod parapetowe.. Dostałem 5 lat gwarancji na łuki, i 7 lat gwarancji na resztę. Okna będą mocowane na lico muru i zastanawiam się jeszcze nad zastosowaniem tzw "ciepłego montażu" tzn taśm paro przepuszczalnych i paroizolacyjnych. Wydatek w sumie nie zbyt wielki, bo sam koszt taśm to grosze, a taśmy zamontował bym sobie sam do okien przed ich montażem - ekipa zgodziła się że mogę na bieżąco im oklejać ramy. Co o tym myślicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.11.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Jeśli nie jesteś jakiś super cierpliwym i dokładnym typem, to myślę że pożałujesz podjęcia się tej pracy:), bo to wbrew pozorom wcale nie taka prosta sprawa. Koniecznie opisz swoje wrażenia po wszystkim i poszukaj w sieci kilku filmikow - warto wcześniej popatrzeć jak to robią inni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 08.11.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Decyzja padła na Gealan s8000iq plus, 6 komorowe, zaokrąglone, szyba u=0.6, ciepłe ramki, listwy pod parapetowe.. Dostałem 5 lat gwarancji na łuki, i 7 lat gwarancji na resztę. A kto produkuje te okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts