finlandia 07.11.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 No tak, wyposażenie, kable ze ścian itp to się spotkałem. Ale okien skradzionych jeszcze nie. Może dlatego, że jak są solidnie zamontowane (odpowiednio dużo łączników - tak jak przewiduje instrukcja) to zwyczajnie nie da się ich łatwo wyrwać. Jeśli 2-osobowa ekipa 16 okien montuje w 8 godzin (czas bardzo dobry czas) to ich demontaż powinien zająć przynajmniej 3-4godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 07.11.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 No tak, wyposażenie, kable ze ścian itp to się spotkałem. Ale okien skradzionych jeszcze nie. Może dlatego, że jak są solidnie zamontowane (odpowiednio dużo łączników - tak jak przewiduje instrukcja) to zwyczajnie nie da się ich łatwo wyrwać. Jeśli 2-osobowa ekipa 16 okien montuje w 8 godzin (czas bardzo dobry czas) to ich demontaż powinien zająć przynajmniej 3-4godziny. Kable,przedłużacze, elementy instalacji kradną żule (z reklamówką) na złom, okna kradnie ekipa co ma samochód z paką, demontaż nie zabiera dużo czasu pewnie parę minut, potem sprzedawane są jako okna z demontażu z niemiec , pełno takich sklepów.. Otworzenie okna pcv dwoma śrubokrętami to ponoć max 15 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.11.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Kable,przedłużacze, elementy instalacji kradną żule (z reklamówką) na złom, okna kradnie ekipa co ma samochód z paką, demontaż nie zabiera dużo czasu pewnie parę minut, potem sprzedawane są jako okna z demontażu z niemiec , pełno takich sklepów.. Otworzenie okna pcv dwoma śrubokrętami to ponoć max 15 sekund. Ależ napisałem wyżej, ile zajmuje demontaż prawidłowo osadzonych okien. Co komu da otwarcie okna dwoma śrubokrętami?Nie lepiej klamką ? Trzeba je jeszcze wykręcić ze ściany, wyciąć pianę (zapewniam że też trzyma mocno), potem złożyć okno na nowo, zapakować na auto... To nie jest chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 07.11.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Ależ napisałem wyżej, ile zajmuje demontaż prawidłowo osadzonych okien. Co komu da otwarcie okna dwoma śrubokrętami?Nie lepiej klamką ? Trzeba je jeszcze wykręcić ze ściany, wyciąć pianę (zapewniam że też trzyma mocno), potem złożyć okno na nowo, zapakować na auto... To nie jest chwila. Złodzieje wyłamują 1 okno ( najmniejsze,najtańsze) i tak w 15 sek wchodzą do środka a nie np. przez metalowe drzwi. Nie wiem ile trwa demontaż zamontowanego okna ale raczej jest to parę minut wątpię by rozmontowywali okno, zamknięte jest bardziej sztywne i można je wyszarpywać z pianki, na pewno kradną w parę osób. Najlepiej to spytać złodzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 07.11.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Ja planuję ogrodzić się przed montażem okien, z tyłu i z boków już na gotowo, od przodu siatką leśną... drzwi tymczasowe już będą. Najpewniej też zamontuję alarm - są alarmy działające na zasilanie bateryjne... ale i tak najbardziej liczę na sąsiadów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 07.11.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 mają ukraść to ukradną w czasach okien typowych zdarzało się to częściej ,choć osobiście uważam że sporo tych kradzieży wykonali ci co montowali U nas jedziesz na budowę i (nie osądzam innych ) ale lepiej pilnować sprzętu jak jest więcej niż jedna firma już nie mówię o tym że nic nie zostaje na budowie na drugi dzień W jednym z państw UE jak kończyliśmy prace i zaczęliśmy wszystko zabierać to klient się zdziwił bo przecież jutro mamy tu wrócić a on myślał że my już do Polski się pakujemy:) takich historii co u kradli jak ukradli i gdzie to słyszałem sporo ostatnio usłyszałem też że sąsiad miał syrenę od alarmu i codziennie uruchamiał 2 razy aby było słychać że jest alarm . i jak się włamali w biały dzień to sąsiedzi już się przyzwyczaili że syrena się włączyła masz ci los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 07.11.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 ostatnio usłyszałem też że sąsiad miał syrenę od alarmu i codziennie uruchamiał 2 razy aby było słychać że jest alarm . i jak się włamali w biały dzień to sąsiedzi już się przyzwyczaili że syrena się włączyła masz ci los No to musiał być ktoś bardzo inteligentny, teraz pewnie zmieni syrenę na inną o innym dżwięku alarmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 07.11.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 najlepsze ze znanych mi sytuacji związanych z kradzieżą to to jak klientowi wstawili okna a na drugi dzień w porze dziennej podjechał bus oklejony jako firma od okien i wyciągają okna .podchodzi sąsiad pyta co jest a gościu że pomylili kolor przy zamowieniu i klient nie zaakceptował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 07.11.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 najlepsze ze znanych mi sytuacji związanych z kradzieżą to to jak klientowi wstawili okna a na drugi dzień w porze dziennej podjechał bus oklejony jako firma od okien i wyciągają okna .podchodzi sąsiad pyta co jest a gościu że pomylili kolor przy zamowieniu i klient nie zaakceptował No to już ewidentnie była ,,ustawka'' pod klienta i jakiś przynajmniej montażysta maczał w tym palce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.11.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Wyłamanie okna a jego kradzież to dwie różne sprawy:) Mam czasem tą "przyjemność" demontować okna i nie widzę szansy wyrwania okna bez demontazu skrzydeł. Szybciej powyrywasz skrzydła z okuciami. Witku, tak jak TY uważam że takie kradzieże w większości są wcześniej odpowiednio przygotowane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.11.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 .... od przodu siatką leśną... .QUOTE] To najbardziej powstrzyma grabieżcę - pomysł świetny - dużo zdrówka życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.11.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Nie sądzę, żeby tak okna kradli w dzisiejszych czasach na wyrwał. Tyle jest projektów domków co okien różnych rozmiarów. Tak jak Witek pisał - kiedyś czyli 10 - 15 lat temu przeważała typówka także i zbyt yumaki mieli szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 08.11.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 dużo firm ubezpiecza tzw dom w budowie, ale nie można zawrzeć opcji kradzieży... własnie dzis ubezpieczylam dom w budowie z dodatkową opcją od kradzieży wbudowanych elementów stałych -Allianz ma takowe ubezpieczenie. Wymagania sa takie, ze jeden zamek i alarm. Badz dwa zamki-nie musza byc antywłamaniowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.11.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 też nie wyobrażam sobie aby ktoś kradł wstawione okna. Jakiś kosmos. Ale z tym ubezpieczeniem to nie jest głupie. Musze się dopytać w swojej firmie ubezpieczeniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 08.11.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 No tak kiedys słyszalam,ze to sie czesciej zdarzało. Ale stwierdziłam, że strzeżonego ......strzeże. W sumie odżałowam to ubezpieczenie -bo co to za koszt przy tym wszystkim:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.11.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 to prawda , koszt żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 08.11.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 nic jak nic nowe buty:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 11.11.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 a dlaczego by nie mieli ukraść okna ? bramy itp jeszcze ni słyszałem by ktoś ukradł HSa ale może gdzieś b ył taki przypadek to jest dopiero kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 19.11.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 ja nie majac planow kontynuowani roboty przez zime zostawilem otowry okienne zupelnie otwarte, budynek sie wywietrzyl, zaden zul sie nie wprowadzil. Argument o tym aby deskowac bo chudziak popeka jest zupelnie komiczny bo jak popeka to od mrozu a deskowanie mrozu nie zatrzyma.Na wiosne zabilem okna deskami a w srodku w pierwszej kolejnosci zainstalowalem instalacje alarmowa. pozniej robienie elektryki, tynkow, posadzek a na koniec okna drewniane. w obecna zime mam zamiwr ogrzewac buynk i kontynuowac roboty wykonczeniowe w srodku.podsumowujac - jak nie zamierzazs nic w zime robic zostaw budynek otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 09.12.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Także zawarłam ubezp budynku w budowie z opcją kradzieży el stałych oraz mieniem ruchomym w budynku. Konieczne porządne zamknięcia i zamknięcie budynku w taki sposób, aby zostały ślady włamania. To Ergo Hestia. Składka- 677zł jednorazowo. własnie dzis ubezpieczylam dom w budowie z dodatkową opcją od kradzieży wbudowanych elementów stałych -Allianz ma takowe ubezpieczenie. Wymagania sa takie, ze jeden zamek i alarm. Badz dwa zamki-nie musza byc antywłamaniowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts