groszek 3 11.05.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 TP S.A. - nie chce położyć kabla bo....nie mają mojego numeru domu w bazie komputerowej. Za sugestiami was Was formupowiczów wystąpiłam do gminy o wydanie zaświadczenia że mój budynek ma już numer (ten właściwy). Numer nadano i taki oto kwit otrzymałam, ale TP S.A. - w swojej bazie go nie ma (nie wiem jak często go uaktualniają) - i zrobiła się z tego chora i nienormalna sytuacja, bo klient chce telefon i linie a oni widzą w tym problem. Słupek TPSA stoi około 30-40 m od granicy mojego płotu (czyli kabel jest). Kurcze jak mam z nimi gadać, aby podłączyli mnie do lini??? Już nie wspomnę o tym, że zawsze mówią że zadzwonią a nic takiego się nie dzieje. Nie interesuje mnie ich burdel i system komputerowy - ja chcę po prostu telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 11.05.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Groszek, a z Netią rozmawiałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 11.05.2004 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 TPSA - duża firma - duży bałagan Po zmianie systemu obsługi klienta to, co się teraz dzieje w tej firmie, to jakieś nieporozumienie Ja złożyłem wniosek o telefon. Dostałem pismo, że przyłączenie nastąpi w terminie... 18 miesięcy. W międzyczasie zaprosili mnie do podpisania umowy, w której termin realizacji przyłączenia określono na 18 października 2003 r. Do dzisiaj nie mam telefonu, ale właśnie dostałem kolejne pismo, tym razem z ich Telepunktu, że przyłączenie nastąpi w terminie... 18 miesięcy i zapraszają do podpisania umowy Ładny Wy tu bur... macie, siostry Na razie ich nie pilę, bo jeszcze nie mieszkam, ale cała sytuacja jest kuriozalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 11.05.2004 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Groszek, a z Netią rozmawiałaś? Nie nie rozmawiałam, bo niestety na moim osiedlu jest linia Tp S.A. i nie wiem czy takiej Neti opłacałoby się na moją wiochę ciągnąć kabel chyba że jest to linia radiowa oraz zależy mi na stałym łączu, a nie wiem czy Netia ma coś takiego w ofercie. A Ty masz Netię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 11.05.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Spróbuj z nimi pogadać, bo oni są generalnie nastawieni na rejony, gdzie jest nowe budownictwo, może coś w planach mają? Na Osowej są, więc może w kierunku Chwaszczyna też się posuwają? My teraz mamy Netię i jesteśmy baaardzo zadowoleni, mam nadzieję, że w nowym domku też się uda... A swoją drogą o radiówce Netii słyszałam pozytywne opinie, ale nic konkretnego nie wiem, więc się nie sugeruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 11.05.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Groszek jeżeli załatwiałes to przez błekitna linie, to spróbuj teraz w telepunkcie. Tam gość powinien odebrać od Ciebie wszystkie dane i wpisać do ich systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 11.05.2004 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Spróbuj z nimi (z Netią) pogadać, bo oni są generalnie nastawieni na rejony, gdzie jest nowe budownictwo AKurat! Mnie netia nie chce podłączyć, choć ich studzienka jest w drodze przy mojej działce. Twierdzą, że nie mają numerów, czy cośtam... Akurat! Nie chcą podłączyć mnie, i sąsiada też. Wydawało mi się, że założenie telefonu to będzie tylko formalność. A tak - chora sytuacja. Kabel przy moim domu leży a święta krowa - operator nie zamierza mnie podłączyć, bo mu się na razie nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viola 12.05.2004 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 ja kable wprawdzie mialam polozone ale ze wzgledu na "brak danych w systemie " nie mogli podlaczyc telefonu. Bylam na tyle uprzejma, ze dzwonilam przez 2 tygodnie codziennie, 2 razy dziennie - rano i popoludniu do Telepunktu do Pani X (koniecznie jedna ta sama osoba, znana z nazwiska, ktora sie mna opiekowala" i pytalam grzecznie czy sie cos zmienilo, kiedy przeiwduje, itd. Po tygodniu Pani ta miala mnie dosc, potem poinformowala o moim i JEJ problemie szefa (owa), po dwoch tygodniach mialam telefon a w nastepnym tygodniu Neostrade. Sasiad, zza plotu ktory zlozyl wniosek w listopadzie i nie mial takiej motywacji jak ja, do dzisiaj nie ma telefonu.Zycze wytrwalosci i cierpliwosci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.05.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 viola - ale Ci się udało Ja od stycznia wydzwaniam do nich dzień w dzień i kicha Pani z którą rozmawiam twierdzi, że ona nic nie może zrobić bo naszego wywiadu jeszcze nie ma w bazie danych (maj) a chłopaki na tym wywiadzie byli w marcu a wniosek złożyłam na początku stycznia Najgorsze jest to, że u nas TPSA nie ma konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 12.05.2004 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Groszek jeżeli załatwiałes to przez błekitna linie, to spróbuj teraz w telepunkcie. Tam gość powinien odebrać od Ciebie wszystkie dane i wpisać do ich systemu. Byłam własnie w telepunkcie, złożyłam zamówienie i przy mnie kotleś mówił że mu system nie przyjmuje, ale pogada jeszcze z kierwoniczką i co.....d..a nie odezwali się, czyli nie można! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 12.05.2004 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 ja kable wprawdzie mialam polozone ale ze wzgledu na "brak danych w systemie " nie mogli podlaczyc telefonu. Bylam na tyle uprzejma, ze dzwonilam przez 2 tygodnie codziennie, 2 razy dziennie - rano i popoludniu do Telepunktu do Pani X (koniecznie jedna ta sama osoba, znana z nazwiska, ktora sie mna opiekowala" i pytalam grzecznie czy sie cos zmienilo, kiedy przeiwduje, itd. Po tygodniu Pani ta miala mnie dosc, potem poinformowala o moim i JEJ problemie szefa (owa), po dwoch tygodniach mialam telefon a w nastepnym tygodniu Neostrade. Sasiad, zza plotu ktory zlozyl wniosek w listopadzie i nie mial takiej motywacji jak ja, do dzisiaj nie ma telefonu. Zycze wytrwalosci i cierpliwosci! Viola - zapewne jest to jakiś sposób, ja mam zamiar wybrać sie do tej pseudo kierowniczki i pogadać, a jak nic nie wskuram to pozostaje chyba tylko prasa (i pierwszy raz w życiu to zrobię, bo mam gdzieś ich burdel i ignorancję oraz tracę już cierpliwośc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 12.05.2004 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Spróbuj z nimi (z Netią) pogadać, bo oni są generalnie nastawieni na rejony, gdzie jest nowe budownictwo AKurat! Mnie netia nie chce podłączyć, choć ich studzienka jest w drodze przy mojej działce. Twierdzą, że nie mają numerów, czy cośtam... Akurat! Nie chcą podłączyć mnie, i sąsiada też. Wydawało mi się, że założenie telefonu to będzie tylko formalność. A tak - chora sytuacja. Kabel przy moim domu leży a święta krowa - operator nie zamierza mnie podłączyć, bo mu się na razie nie opłaca. W takim wypadku to i ja nic nie wskuram u Neti bo u nas w ogóle nie ma ich studzienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_w 12.05.2004 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Często zdarza się, że konkurencja chcąc we na teren TPSA zakłąda linie radiową telefoniczną. Koszt jest niewielki, jeżeli konkurencja ma w pobliżu stację bazową. Nie jest to GSM, tylko zwykla linia telefoniczna radiowa budowana w terenie, gdzie nie opłaca się zakładania lub wkopywania kabli telefonicznych w grunta. Taki indywidualny telefon można przenosić w różne miejsca, bez konieczności uzyskiwania zgody włąściciela linii. Znajomy miał taki telefon na działce, z którego korzystał wyłącznie kiedy tam przebywał. Na zimę telefon zabierał do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viola 12.05.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 groszek 3! Na pewno rozmowa z prasa ulagodzi Twoje skolatane nerwy a i z pewnoscia przyspieszy dzialania Telekomunikacji - doda im motywacji. Idz!!. Ja mialam kiedys odwage, sciagnelam dziennikarzy i napisalismy troche do gazety. (nie w sprawie telekomunikacji) i pomoglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 13.05.2004 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Często zdarza się, że konkurencja chcąc we na teren TPSA zakłąda linie radiową telefoniczną. Koszt jest niewielki, jeżeli konkurencja ma w pobliżu stację bazową. Nie jest to GSM, tylko zwykla linia telefoniczna radiowa budowana w terenie, gdzie nie opłaca się zakładania lub wkopywania kabli telefonicznych w grunta. Taki indywidualny telefon można przenosić w różne miejsca, bez konieczności uzyskiwania zgody włąściciela linii. Znajomy miał taki telefon na działce, z którego korzystał wyłącznie kiedy tam przebywał. Na zimę telefon zabierał do domu. Dzwoniłam do Neti - sprawa wygląda nieciekawie...raczej na telefon nie ma szans! Viola - i tak zrobię, bo jestem na nich wkurzona, bo system komputerowy ważniejszy od ich zysku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 19.05.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Proponuję zadzwonić do Janusza Weissa z Radia Zet i zapodać mu ten temat w ramach audycji "Dzwonię do Pana w nietypowej sprawie...". Mówię poważnie! Sama dostałam od tepsy termin 18 miesięcy (minęło 5) ale poczekam i powalczę. Chociażby przez Weissa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 20.05.2004 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Jutro ostatni raz idę na rozmowę do Tp SA i pogadam z kierownikiem , a potem to już na 100% gazeta, radio lub TV - bez znaczenia - ważne by poskutkowało....od i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viola 20.05.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 tylko daj znac jak Ci poszlo, bo jestem ciekawa. Duzo tupetu zycze! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpalys 21.05.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 jest prostsze rozwiązanie. Zadzwoń do rzecznika prasowego i powiedz że dzwonisz z jakiejśtam gazety żę czytelnik zgłosił taki problem i piszesz o tym jako interwencja w gazecie i co on na to. Ponoć pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarki 21.05.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Ja prawie 2 miesiace walczylem z TPSA o zmiane adresu korespondencyjnego, a to tylko dlatego ze TPSA zle przepisala sobie adres z Umowy.Gdybym mial jeszcze raz to przechodzic to:pare tel. na Blekitna Liniemax. 2 wizyty w TelePunkciewizyta w Punkcie Obslugi Klienta i zrobienie max. awanturyAha i za kazdym razem zapisywac nazwisko osoby, z ktora sie rozmawia, a jesli cos sie do nich wysyla lub zostawia pisama to robic ksero dla siebie i zadac pisemnych potwierdzen.To naprawde dziala na nich. Zycze powodzenia w walkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts