arku 18.04.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Dziękuję za odpowiedzi, faktycznie zapis "niewielkie wstawki" nie jest zbyt precyzyjny. U mnie największa płaszczyzna szarego kolory będzie na stronie północno-wschodniej więc raczej bezpiecznie, na stronie nasłonecznionej będzie płaszczyzna ok. 4 m * 2,5 m pytanie czy to nadal "niewielka wstawka" ? Mam zamiar zaryzykować i położyć kolor o współczynniku 23 i co ciekawe podobny odcień widziałem na siedzibie przedstawiciela Caparola, mimo że oficjalnie odradzają użycie go Mam jeszcze pytanie o biały kolor na elewacji który będzie u mnie przeważał. Do tej pory zakładałem że użyję zwykłego białego tynku, a dziś znalazłem opinie że "czysta" biel może za bardzo odbijać świtało i razić, i że należy ją złamać. Czy tak jest faktycznie czy mogę użyć zwykłego białego tynku ?- będę kładł Caparola silikonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 18.04.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 To ja czysta wydaje się biel, zależy od tego jaka jest kolorystyka wokół. Ciemne kolory ją wyciągają - jasne i delikatne: tłumią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arku 18.04.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 pytanie czy "zwykła" biel jest stosowana jako ostateczny kolor i czy jest to dobre rozwiązanie czy raczej stosuje się domieszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 19.04.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 arku: jest, tylko, że ty nie odbierasz ją jako koloru "solo" ale jako kolor "w tłumie" i to ten "tłum" odpowiada za to jaka ta biel jest dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 27.04.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Jeżeli już to akryl, błędnie polecali CI najtwardszy tynk pod kolor który powoduje nagrzewanie i pracę tynku. Jednak także bym uważał na ciemną elewację, wszystkie niedociągnięcia będzie widać bardzo wyraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 27.04.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 G: akryl jest jednym z głupszych i gorszych tynków jakie istnieją na rynku. Przy okazji liczbę postów podbija się nieco inaczej, a nie odgrzewając stare tematy to tak na lekkim marginesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts