Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Folia pomiędzy warstwami styropianu przed wylewką

grzesiek8630

Recommended Posts

Witam. Obecnie ekipa od posadzek układa styropian i tu mam wątpliwość. Na parterze gdzie jest podłoga na gruncie układają na chudziaku styropian 5cm, następnie folię czarną budowlaną i drugą warstwę styropianu na mijankę. Czy to jest poprawne?? Dodam że jest tam przewidziane ogrzewanie podłogowe. Natomiast na poddaszu układają styropian 5 cm bezpośrednio na stropie i na to ma iść wylewka. Czy tak może być?? Proszę o poradę

A według Ciebie folia zabezpiecza przed ucieczką ciepła?? Wg mnie jeśli już to zabezpiecza przed zawilgoceniem styropianu od chudziaka. Dlatego pytam się jakimi przesłankami może się kierować mój wykonawca stosując styropian pomiędzy warstwami styropianu. Rozumiem że w przypadku i parteru i poddasza na styropian powinna być zastosowana folia oddzielająca styro od wylewki.

Witam. Obecnie ekipa od posadzek układa styropian i tu mam wątpliwość. Na parterze gdzie jest podłoga na gruncie układają na chudziaku styropian 5cm, następnie folię czarną budowlaną i drugą warstwę styropianu na mijankę. Czy to jest poprawne?? Dodam że jest tam przewidziane ogrzewanie podłogowe. Natomiast na poddaszu układają styropian 5 cm bezpośrednio na stropie i na to ma iść wylewka. Czy tak może być?? Proszę o poradę

zalezy jeszcze jaka grubosc tej folii.wygon swoich wykonawcow posadzek.co bedziesz mial na wykonczeniu,panele,parkiet?ile masz ogrzew.podl.?jaki cement na posadzki,czy nie potrzeba robic betonu na kruszywie?itp.Twoje posadzki to bedzie jastrych ktory prawdopodobnie bedzie sie kruszyl,wycieral,nie beton