MMichal 07.05.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Witam mmichał jezeli uwazasz ze to jest czepianie sie to obeizyj sobie jeszcze raz zdjecia okien jakie mi zamontowali bo mi osobiscie beczec sie chce.... myslisz ze dla mnie przyjemnoscia jest co chwile urywanie sie z roboty zeby pojechac to do rzecznika to do inspekcji handlowej to na medjacje i tak w kolo.... zapłaciłem jak za skandynawska jakośc a dostałem polskie g........ Ja rozumiem Twój żal i rozgoryczenie ale uwierz mi wybrałeś taki model stolarki gdzie wykończenie zgrzewów nie jest łatwe i nie będzie idealne. Nie wiem może "coś" Cię zauroczyło a może ktoś Cię nie poinformował o takim szczególe ? nie wiem. I wybacz ale problem dotyczy zewnętrznej częsci okna - jak dużo będziesz na to zerkał ? wiem, że poczucie estetyki dla każdego jest inne i dla jednych istotne dla innych nie ale na moje dużo ważniejsze są właściwości użytkowe okna. A co do wszelkiej maści ekspertów, rzeczoznawców itp - na moje nie masz żadnych szans no chyba, że producent wybitnie pójdzie Ci na rękę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.05.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 a z jakiej racji ma pójść ? Czyście do reszty powariowali ? Ta "estetyka" liczona jest w ułamkach milimetra jak się na te zdjęcia patrzy. Zarobienie łuków, krawędzi półłuków po zgrzaniu nigdy nie jest idealne. Kolor markera? Najbardziej zbliżony do koloru okna i lepszego nie będzie.Czepianie się by - albo mieć okna za darmo - a tak nie będzie bo realnie nie ma podstaw i tylko papugi zarobią albo . . .cóż nie będę komentowałZrozumcie w końcu - okno to materiał budowlany a nie dzieło sztuki. I wspomnisz me słowa po tynkach - dopiero będziesz płakać oj to już będzie morze łez I proszę - opisz i najlepiej zamieść zdjęcia makro (tak jak te) po otynkowaniu chałuoy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 07.05.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Witam a z jakiej racji ma pójść ? Tylko i wyłącznie z dobrej woli - no nie wiem może klient w sumie bardzo sympatyczny ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 07.05.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 aaaa zapomniałem bo klient post na forum muratora napisał i mu się należy . . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.05.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Z takiego bliska wygląda to słabo. W normalnym użytkowaniu nie ma znaczenia. Ale - jak uswiadomiono klienta zapewne przy mediacji - jesli przy zamawianiu oglądał idealnie zrobione próbki, to moze czuć się pokrzywdzony. Jeśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkonto660 14.05.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 a z jakiej racji ma pójść ? Czyście do reszty powariowali ? Ta "estetyka" liczona jest w ułamkach milimetra jak się na te zdjęcia patrzy. Zarobienie łuków, krawędzi półłuków po zgrzaniu nigdy nie jest idealne. Kolor markera? Najbardziej zbliżony do koloru okna i lepszego nie będzie. Czepianie się by - albo mieć okna za darmo - a tak nie będzie bo realnie nie ma podstaw i tylko papugi zarobią albo . . .cóż nie będę komentował Zrozumcie w końcu - okno to materiał budowlany a nie dzieło sztuki. I wspomnisz me słowa po tynkach - dopiero będziesz płakać oj to już będzie morze łez I proszę - opisz i najlepiej zamieść zdjęcia makro (tak jak te) po otynkowaniu chałuoy nikt ważny żenująca jest twoja wypowiedz naprawde i długo sie zastanawiałem czy w ogole na nia odpowiadac.. mysmy powariowali?? a ty czytasz w ogole co piszesz???? ja sie czepiam?? a czego niby ja takiego strasznego od nich oczekuje?????? cche tylko by moje każde okno wyglądało jak to ktore zostało mi pokazane w salonie sprzedazy, nie oczekuje zgrzewów ani ładniejszych ani gorszych chce takie jakie widziałem w salonie. nie cche okien za darmo bo juz za nie zapłaciłem i to nie mało bo 1 najwieksza sztuka kosztowała prawie 5tyś. nie cche okien zamalowanych pisakiem chociaz byłby to złoty pisak bo w salonie sprzedaży na oknach zgrzewy nie były niczym malowane a twoja docinka odnośnie tynków rozbawiła mnie do łez, sory ale jezeli ty biezesz do tynkowania domu ekipe edka z frankiem z pod sklepu którzy ledwo stoja na nogach a pety wciskaja miedzy okno a sciane to wybacz ale nie bede dalej rozwijał tego wątku... a może ty pracujesz w tej firmie i to ty tak zje........te okna ze teraz tak ich bronisz co ?? W każdym bądz razie zycze ci jak najlepiej dorób sie chłopie najnowszego ferarii w full opcji itp. a jak bedziesz go odbierał z salonu to nie przejmuj sie tym ze ktos porysował maske, drzwi a potem zamalował zblizonym kolorem pisakiem nie przejmuj sie bo do byłoby przeciez CZEPIANIE SIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 14.05.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 tak, i dalej podtrzymuję swe słowaszkoda że nie zrobiłeś fotki wraz z metrówką lub raczej suwmiarką w Twoim wypadkuNie mam nic wspólnego z ta firma i na szczęście nie jesteś moim klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OknoPlus Sp. z o.o. 20.05.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 tak, i dalej podtrzymuję swe słowa szkoda że nie zrobiłeś fotki wraz z metrówką lub raczej suwmiarką w Twoim wypadku Nie mam nic wspólnego z ta firma i na szczęście nie jesteś moim klientem. W imieniu firmy OknoPlus chciałbym odnieść się do przedstawionego problemu. Potwierdzam pomyłkę przy doborze koloru markera do zamalowania zgrzewów. Ze względu na nietypowy kolor, rodzaj powłoki i zimowe temperatury naprawa tej usterki przeciągnęła się do 11 marca br. Firma nie uwzględniła z tego tytułu dodatkowych, bardzo wysokich roszczeń finansowych Klienta. Technologia zamalowywania zgrzewów jest standardowo stosowana przez producentów okien PCV. W miejscu zamontowania okien na kolejne żądania Klienta przedstawiciele firmy byli 4 krotnie. Przed Wojewódzkim Inspektoratem Inspekcji Handlowej firma OknoPlus podtrzymała swoje stanowisko odmawiając wypłaty żądanego odszkodowania. Firma OknoPlus prowadzi politykę pro-kliencką i do każdej reklamacji podchodzi bardzo poważnie starając się uwzględnić wszelkie racje Klienta. Nie w każdym przypadku jest to jednak możliwe. Paweł Słapak Dział Reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.05.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 I super, ale dlaczego zacytowany zostałem? W oderwaniu od wcześniejszych słów Nie jetem w żaden sposób powiązany z firmą Oknoplus, choć uważam ją za dobrego i wartego polecenia producenta, którego okna kilka razy miałem PRZYJEMNOŚĆ montować .... Firma nie uwzględniła z tego tytułu dodatkowych, bardzo wysokich roszczeń finansowych Klienta. Technologia zamalowywania zgrzewów jest standardowo stosowana przez producentów okien PCV..... Od samego początku uważałem że jest to szukanie dziury w całym przez klienta i dobrze, że przedstawiciel firmy uchylił rąbka tajemnicy. Cóż, zdarzają się tu często posty mające na celu nie tylko zdyskredytowanie producenta lecz także wymuszenie na nim jakiś odszkodowań Trzymam kciuki za firmę a nie klienta. Trzymam kciuki bo najwyższy czas cwaniaków zadających "odszkodowań" tępić jak zarazę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkonto660 24.05.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 pan przez małe p z oknoplusa potwierdza zle dobrany kolor markera tylko jakos nie potrafi wyjaśnic wszystkim ze w salonie sprzedaży prezentowane są okna bez jakichkolwiek malowań (ukrywań zmaszczonych zgrzewów) a u klientów montują okna pomalowane markerem co czyni te okna nie zgodne z umową na podstawie sprzedaży konsumenckiej.Pisze pan ze ja miałem wysokie roszczenia finansowe????ja złozyłem państwu propozycje obniżenia ceny na taka za jaką mogłbym zaakceptowac ten wyrób oknopodobny.Szkoda tylko ze pan słapak przez małe s w swoim poscie nie opowiada jak firma nie dotrzymywała terminów 14 dni na odpowiedz na reklamacje,jak podejmowała decycje zprzeczne z zasada sprzedaży konsumenckiej tj, nie chciała uwzglednic mojej reklamacji bo niby podpisałem protokół odbioru w którym nie było zastrzezeń pomimo ze z salonu sprzedaży w którym zakupiłem okna w dniu montazu poszło pisemne zgłoszenie ze okna są uszkodzone a ekipa montazowa pomimo ze wiedziała ze okna sa porysowane zamontowali je na budowie.Nadmienie tylko ze w swietle prawa podpisany protokół odbioru o niczym nie swiadczyponieważ na przy takim produkcie jakim są okna mozna zkładac zastrzerzenia do 6 miesięcy o czym mało kto wie.pan s. nie pisze tez nic o tym ze z 6 reklamowanych przeze mnie słupków w oknach 2 kwaterowych uwzglednił tylko 1 i w zasadzie do dzisiaj nie wiem na jakiej podstawie został wytypowany akurat ten jeden skoro wszystkie były tak samo zmaszczone( dociete pod skostem zreszta widac to na zdjeciach) dopiero po interwencji rzecznika praw konsumenta na ogledziny przyjechali dyrektor handlowa i członek zarządu którzy uznali ze wszystkie słupki sa do wymiany czym podważyli decyzja państwa super serwisanta ktory jeszcze do niedawna robił buty a jego ulubione hasło brzmi cytat " ja jestem w pracy mi te okna musza sie podobac" W ostatnim pismie jakie otrzymałem od radcy prawnego oknoplusa firma oznajmia ze okna zostały doprowadzone do stanu zgodnego z umowa wiec teraz prosze spojrzec na zdjecia moich okien i powiedziec czy takie okna sa prezentowane w salonach sprzedaży, na stronach internetowych, na bilbordach, ulotkach itp.jakos pan s tez nie komentuje wygladu moich okien, umie tylko wygłaszac przeinaczone fakty a gdy zgłosił sie na medjacje do krakowa to nie był taki wygadany, wszedł jak do obory i nie umiał sie nawet przedstawic i powiedziec w jakiej sprawie przyszedł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.05.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 To ile % byłeś sklonny zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 25.05.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 25.05.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 może i zgrzewy nie są najwyższej staranności, ale nie są tragiczne jak tutaj klient pisze. Są akceptowalne. przez nie okno spełnia swoje funkcje, a walory wizualne są dla każdego inne. No i standard. Jak jest okazja to uwalić jak najwięcej kasy. Dobrze, że się tutaj nie udało klientowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkonto660 25.05.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Nikt ważny twój nick mowi wszystko o tobie i tyle mam ci do odpowiedzenia.a reszcie odpowiadam ze ja nie żądałem odszkodowania tylko naprawy okien tj przywrócenia ich do takiego stanu jakie sa prezentowane w salonie sprzedaży lub obniżenia ceny o 30% slaku dziwne jest twoje stwierdzenie ze walory estetyczne są dla kazdego inne.ja zakupiłem okna takie jakie były mi prezentowane w salonie i za takie płaciłem grube pieniądze i takiego samego wyrobu oczekuje, nie piekniejszego i nie brzydszegoJeżeli dla ciebie te okna są do zaakceptowania to nie chce wiedziec jak wygladaja wszystkie usługi które ktos u ciebie wykonał. a tak swoją drogą to nikt ważny zarzeka sie ze nie ma nic wspolnego z tą firmą a potem wychodzi na jaw ze ma cos wspolnego z montowaniem okien tej firmy a dziwnym trafem na forum dotyczącym okien dako v norskstil trafia koleś zajmujacy sie reklamacjami tych okien oknoplusto naprawde dziwny zbieg okoliczności... zdjęcia pokazuja prawdziwą jakość wykonania flagowego modelu okien oknoplusa i chyba nie trzeba ich specjalnie komentowac widac gołym okiem jaki to jest produkt bo napewno nie taki jaki pokazuje sie klientowi gdy przychodzi z gotówka w rece.jezeli komus odpowiada wyrób okno podobny to prosze bardzo mozna je zakupic za nie małe pieniądze w kazdym salonie oknoplusaale dziwi mnie to ze w tym kraju ktos mały kto nie chc dac sie wyzyskac dużemu i ostrzec innych jest nazywany "wyłudzaczem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 25.05.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 w tym Oknoplusie to chyba frezów nie ostrzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 25.05.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) ...ja zakupiłem okna takie jakie były mi prezentowane w salonie i za takie płaciłem grube pieniądze i takiego samego wyrobu oczekuje.......kto nie chc dac sie wyzyskac dużemu i ostrzec innych jest nazywany "wyłudzaczem" Poprosiłem Ciebie o zdjęcie z metrówką by inni uświadomili sobie skalę "problemu". Problemu, który jest próba wyłudzenia od fabryki 30% rabatu. W sumie dobrze by było gdyby przedstawiciel fabryki podobne zdjęcie z wystawki, gdzie okna były zakupione, zamieścił. A co do mnie, niektórzy mnie znają i wiedzą, że z Oknoplusem nie jestem w żaden sposób powiązany, wykonuję także montaże zlecane przez klientów, którzy zakupili okna od kogoś innego. Dzięki temu poznałem wyroby Oknoplusa i innych producentów. Podtrzymuję każe słowo wypowiedzenie wobec Ciebie i ocenę Twego postępowania Fakt, że zabiera głos także przedstawiciel producenta świadczy tylko o tym, że firma korzysta także z internetu i czyta tematy między innymi dotyczące jej bezpośrednio. I to nie powinno nikogo dziwić Edytowane 25 Maja 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkonto660 25.05.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 w tym Oknoplusie to chyba frezów nie ostrzą charlie no frezy frezami bo to jest masakra jakas ale silikon wystajacy w narożnikach okien i zgrzewy zapaćkane pisakiem to juz szczyt chamstwa a jak po 5 miesiącach uzerania sie z tymi ........... stwierdziłem ze wole juz zagryzc zęby niech obnizą mi cene i jakoś bede zył z paskudnymi oknami i nie chce widziec juz nikogo z oknoplusa to teraz mnie od wyłudzaczy wyzywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.05.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Decydując się na wpis na forum powinieneś się liczyć z faktem, że nie każdemu Twoje niby "szlachetne" pobudki (by przestrzec innych) się podobają. Za długo jesteśmy na forum by wierzyć w każde słowa. Mamy do tego prawo tak jak Ty do krytyki produktu. Znalazłeś przy pomocy prawników kruczek, na którym możesz grać, ale ja nie jestem pewien, czy właśnie próbkę takiego okna, w takim kolorze widziałeś w salonie. Czy może było to okno w zwyklej, drewnopodobnej okleinie?Wybacz - we mnie sojusznika nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.05.2014 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 we mnie także nie Ponawiam prośbę o zdjęcie z miarką by określić skalę "wady" . Patrząc na skalę zjawiska, odpowiednio też sfotografowaną oceniam że to 0,1-0,5 mm i jako powód 30% rabatu jest zwykłym cwaniactwem i żerowaniem na idiotycznym zapisie w Ustawy o prawach konsumenckich. Najlepiej się stanie, gdy w salonie okaże się że nie ma okna w tym samym kolorze i okleinie - co wtedy ze zgodnością towaru z ujrzanym w punkcie handlowym ? Żaden silikon tam nie jest widoczny - o czym kwasisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 26.05.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 we mnie także nie Ponawiam prośbę o zdjęcie z miarką by określić skalę "wady" . Patrząc na skalę zjawiska, odpowiednio też sfotografowaną oceniam że to 0,1-0,5 mm i jako powód 30% rabatu jest zwykłym cwaniactwem i żerowaniem na idiotycznym zapisie w Ustawy o prawach konsumenckich. Najlepiej się stanie, gdy w salonie okaże się że nie ma okna w tym samym kolorze i okleinie - co wtedy ze zgodnością towaru z ujrzanym w punkcie handlowym ? Żaden silikon tam nie jest widoczny - o czym kwasisz ? Panowie trochę obiektywizmu. Te okna są wykonane niechlujnie. Cienki zgrzew na płaskich zebrany tragicznie. Obróbki na łukach wykonywane ręcznie - tragedia. Marker szary do białych okien??? Silikon wyłażący spod uszczelki??? Nie mówię, że Oknoplus to zła firma ale ta konkretna partia okien została wykonana źle. Wg mnie rabat się należy: min 20%. Albo jeśli potrafią to niech doprowadzą te okna do poprawnego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts