bbn777 06.11.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Witam, mam dziwny problem. Muszę wymienić baterię prysznicową u dziewczyny w mieszkaniu. Niestety wcześniejsi lokatorzy wpadli na genialny pomysł i wstawili zlew osadzony na szafce...która to zasłania zawór zimnej wody (ciepłą się da zakręcić). I moje pytanie: czy da się wymienić baterię bez zakręcania wody? Wiem, że i tak będę musiał zrobić z tym porządek, ale chciałbym podłączyć baterię prysznicową jak najszybciej. Da się to zrobić? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 07.11.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 No pewnie. Rozebrać się do naga, zamknąć w brodziku i jak wytrzymasz tem. wody i ciśnienie to zmieniaj. A tak na poważnie to jak to sobie wyobrażasz? Musisz zamknąć obie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 07.11.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Nie bardzo sobie ten wyczyn wyobrażam. Baterię przecież musisz pakułami albo teflonem owinąć a potem wkręcić. Szansa, że strumień wody tego nie popsuje raczej marna. Poza tym jak już wykręcisz to musisz wkręcić do skutku. Nie ma szans na poprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 07.11.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 a może jest jakiś główny zawór w bloku ( nie wiem jaki to budynek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 07.11.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Zakładam, że to mieszkanie w bloku/kamienicy. Krótka rozmowa z administratorem/dozorcą, zamknięcie zaworów na pionie i do roboty. Najlepiej o przyzwoitej porze i poinformować sąsiadów, że przez godzinę nie będzie wody. I pamiętaj, tak samo jak ty możesz zakręcić pion w piwnicy, tak któryś sąsiad może go radośnie odkręcić w mało dogodnej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts