szopen 07.11.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Pana sobei deszczyk, pada sobie równo, i zamienia mi podjazd na budowę w g*. Problem jest następujący: wjazd mam kompletnie rozjechany, zwłaszcza po ostatnich deszczach. Murarze sugerują, by wynając koparkę do zdjęcia humusu, wysypać gruz i po krzyku. Tyle tylko, że to jest wjazd tymczasowy, garaż jest po drugiej stronie, a w tym miejscu mam zamiar zrobić potem piękny ogródek (nie mam wprawdzie doświadczenia, ale coś mi mówi, że marchewki kiepsko rosną na gruzie). Czy ma ktoś więc jakieś pomysły, by tanio i łatwo urządzić tam tymczasowy podjazd? Myślałem o deskach, ale to wcale tak tanio nie wychodzi. Ale może jakieś inne pomysły? Położyć, po pół roku zdjąć, i najlepiej, żeby nie wymagało to koparki i śmiecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 07.11.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 zrob jak sugeruja. Zloz humus w jednym miejscu, zeby nie pomieszac go z inna ziemia. Po budowie wynajmiesz koparke jeszcze raz i przerzuci gruz w docelowe miejsce, a to obecne zasypie humusem.Deski to slaby pomysl, mozesz polozyc plyty betonowe, ale tokoszt i co pozniej z nimi zrobic.Wg mnie 1 opcja najlepsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 07.11.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Wiosną zrobiłem 2 drogi dojazdowe pod dom z pokruszonej cegły. Koparka wybrała humus, zrobiła koryto do którego wsypałem takie kawałki cegieł. Takie większe kawałki cegieł się dobrze klinują i nie zapadają w głębszych warstwach ziemi. W przyszłości można na tej podbudowie zrobić podjazd do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apelacyjny 13.11.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 U mnie sąsiad rozbierał stary ale dobry płot z płyt i nie miał z nimi o zrobić. Wykorzystałem je do utwardzenia podjazdu. Jeżeli nie planujesz jakiegoś ciężkiego sprzętu, tylko osobówki to się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 14.11.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Ja przywiozłem naczepe drobnego gruzu, do tego uzyję zagęszczarki i w przyszłości pod kostę bedzię git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 18.11.2013 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Dziękuję za rady. Na razie murarze wykorzystsali ten gruz - największy problem jest w tym, że tam w przyszłości ma nie być podjazdu, tylko ogródek, a podjazd będzie z drugiej strony, koło garażu... Boję sie juz myśleć co będę musiał robić, by potem ten gruz wyzbierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 19.11.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Jeśli masz w planach położyć gdzieś później płyty ażurowe, możesz z nich ułożyć tymczasowy podjazd, a w przyszłości przenieść w docelowe miejsce. Możesz też w okolicy popytać o płyty z ogrodzeń betonowych panelowych z rozbiórki. Z drugiej strony - jeśli dzisiaj zrobisz jak radzą wyżej - wybrać humus, w koryto sypnąć gruzem, nie masz się co martwić. W przyszłości bez problemu sprzętem to uprzątniesz, a miejsce wypełnisz dzisiaj odłożoną ziemią. Tak czy inaczej, czymś dojazd docelowy też będziesz musiał utwardzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.elco 19.11.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Gruzu narzuć i już będziesz miał utwardzoną drogę potem sobie przykryjesz tym co będziesz chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Krzychu_ 22.11.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Gruzu narzuć i już będziesz miał utwardzoną drogę potem sobie przykryjesz tym co będziesz chciał. Przecież napisał, że będzie tam docelowo ogródek. Może jakieś płyty betonowe? utwardzą wystarczająco, a potem bez problemu je pościągasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts