tomek1789 08.11.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Cześć, przeczytałem kilka postów na forum a także kilka artykułów i ciągle mam pewne wątpliwości. Planuję skończyć studia magisterskie w specjalności kolejowej jednak chciałbym (od święta) kierować budową domków jednorodzinnych i tutaj powstaje moje pytanie czy jedynym wyjściem jest ukończenie studiów magisterskich odbycie 2 letniej praktyki (uzyskanie uprawnień bez ograniczeń w spec. kolejowej) a następnie odbycie 3 letniej praktyki w branży konstrukcyjnej? Może znacie "magiczny" sposób na skrócenie tej drogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 08.11.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Powitać kolegę po fachu Nie determinuje się już .. jaki kierunek ... jeśli robisz mgr w budownictwie, a tylko specjalność jest kolejowa nie martw się . Znajdź sobie mentora który Ci zaufa na tyle żebyś mógł być jego asystentem, kwestia umowy. I możesz robić nawet przy mostach .. to on jest twoim du po chronem . I odpowiednio wypełniasz książkę praktyk czy to w mostowych kolejowych czy inż .. konstrukcjach .. lub w wykonawstwie. Ważne aby Twój mentor miał odpowiednie uprawnienia... a jak dobrze zakombinujesz to możesz mieć więcej specjalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenainz 14.10.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Na dzień dzisiejszy istotny jest fakt posiadania ukończony studiów na kierunku Budownictwo. Specjalizacja jest już nieistotna. Możesz skończyć specjalizację kolejową, a odbyć praktykę mostową i zrobić uprawnienia mostowe. Jedynym problemem jest dostanie się na praktykę mostową, jeżeli nie posiadasz odpowiedniego przygotowania. Ale to już sprawa indywidualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts