sSiwy12 15.11.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Nie ma też ważnej informacji jak grzeje CWU, bo przy tym kotle może to być przepływowo (stąd duża moc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 15.11.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Nie ma też ważnej informacji jak grzeje CWU, bo przy tym kotle może to być przepływowo (stąd duża moc) Kocioł jest jednofunkcyjny. Wujek 'gugle' tak powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzczwanyLis 16.11.2013 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Dzięki kbab. Oczywiście firmę wezmę, bo przecież sam tego nie będę w stanie zrobić. Jednak wiadomo jak to jest z większością fachowców. Trzeba samemu sporo wiedzieć, żeby było zrobione w miarę dobrze. Na pewno będę miał jeszcze sporo pytań po rozmowie z firmami. Mam nadzieję, że nadal będziecie mieli ochotę mi podpowiadać. sSiwi12: Jak mi podpowiesz jak sprawdzić jak grzeje CWU, to w poniedziałek się dowiem i Ci odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 16.11.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Dzięki kbab. Oczywiście firmę wezmę, bo przecież sam tego nie będę w stanie zrobić. Jednak wiadomo jak to jest z większością fachowców. Trzeba samemu sporo wiedzieć, żeby było zrobione w miarę dobrze. Na pewno będę miał jeszcze sporo pytań po rozmowie z firmami. Mam nadzieję, że nadal będziecie mieli ochotę mi podpowiadać. sSiwi12: Jak mi podpowiesz jak sprawdzić jak grzeje CWU, to w poniedziałek się dowiem i Ci odpowiem Przecież ja Ci już napisałem jak grzeje CWU......... :| To jest kocioł jednofunkcyjny więc jest zasobnik do podgrzewu wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzczwanyLis 16.11.2013 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Faktycznie, odpowiedziałeś sSiwemu. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.11.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Dziekuje za info. Napisz jeszcze w tym drugiom temacie. Jak obliczeniowe obciazenie cieplne ma sie do liczby wyrazonej rocznym zapotrzebowaniem na cieplo podzielonym przez 1800h. Jak daleko to odbiega od tej wartosci w typowych domach jednorodzinnych? Przypomne sie koledze asoltowi jeszcze, jak znajdzie chwilke, to moze sie skusi i poda te dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 20.11.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Przypomne sie koledze asoltowi jeszcze, jak znajdzie chwilke, to moze sie skusi i poda te dane. Nie zapomniałem, ale ten brak czasu. Jak go znajdę na pewno sie wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 20.11.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Kocioł jest jednofunkcyjny. Wujek 'gugle' tak powiedział. niekoniecznie, bo: ocioł olejowy C.O. dwufunkcyjny Ulrich Ederlich ED41 moc 41.0kW, osprzęt do rozszerzania o funkcję ciepłej wody użytkowej. Kotły Ederlich są oferowane w szerokim zakresie mocy: 20, 24, 29 oraz 41 kW. Występują zarówno modele jednofunkcyjne (samo ogrzewanie), jak i dwufunkcyjne (ogrzewanie i ciepła woda). W wersji dwufunkcyjnej pracują jako kotły pojemnościowo-przepływowe (zasób wody około 20-32 litry) o wydajności ciepłej wody aż do 1000 l/godzinę (może obsłużyć do 3 łazienek naraz). Dzięki zastosowaniu najnowszych technologii kocioł może dawać ogromne ilości ciepłej wody bez zewnętrznego dużego podgrzewacza ciepłej wody. Nie jest w ogóle potrzebny dodatkowy zasobnik! I nie mają dodatkowego oznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 20.11.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 A no widzisz. Powinien być jakiś podmodel o rozszerzeniu np ED-41-1 , bo w takim razie może być to mylące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 20.11.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 A no widzisz. Powinien być jakiś podmodel o rozszerzeniu np ED-41-1 , bo w takim razie może być to mylące Dlatego było moje pytanie o sposób grzania CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts