Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Homek by Agulla - Pogaduchy

Agulla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

My też już jesteśmy na etapie budowania tego domku ale po obejrzeniu zdjęć te sypialnie na gorze są bardzo małe. Czy może jednak mnie pocieszysz:)?

Tzn. Przepraszam my budujemy 1 ale dużych różnic nie ma

Czy moglibyśmy zobaczyć domek jutro?

Witaj Emilia1711 Bardzo proszę, żebyś swoje wpisy umieszczała w komentarzach do mojego dziennika http://forum.muratordom.pl/showthrea...77#post6212277. Sypialnie tak jak wcześniej pisałam nie są duże, ale nie uważam, aby były małe. Trochę większa mogłaby być sypialnia nad garażem. Niestety nie ma możliwości zobaczenia budowy podczas weekendów - spędzamy je głównie poza Krakowem.

Witaj Agulla

Co myślisz o podniesieniu jednego pustaka na piętrze?wiem że jest już wystarczająco wysoko bo 158 cm ale może by nie zaszkodziło, powierzchnia użytkowa by się zwiekszyla a rozmawiałam z biurem archon i potwierdzili ze nie ma problemu.

Czy mogłabyś jeszcze przesłać zdj. Jednego z pokoju dla dzieci ze ścianka kolankowa dla upewnienia się ☺

Pozdrawiam

To prawda,górka duża,ale da się ją przeskoczyć,tylko ta kasa,trzeba się na tym etapie bardzo pilnować:confused:

Aniu, na co powinnam zwrócić teraz największą uwagę? Skoro masz już doświadczenie "wykańczającej się" na co radzisz nie wydawać duzej ilości pieniędzy, a na czym nie oszczędzać?

Emilia1711 niestety jestem teraz poza Krakowem i nie dysponuję swoim komputerem na którym mam zdjęcia :/ Pomysł w pustakiem wydaje mi się sensowny! Pokoje dzieci są w porządku, ale mała sypialnia teraz po wylewkach ma ściankę kolankową 75cm. Więc moim zdaniem to super pomysł, aby to zmienić :)

O to jak bedzie wyglądać ścianka działowa w tych pokojach z oknami to musisz zapytać architekta. W razie czego okna zawsze można zamontować wyżej. Jeśli chodzi o okna i dach to nie pomogę Ci za wiele, bo nie korzystam ze swojego komputera, więc nie mam kosztorysu. Wiem tylko, że okna ok. 20 tys. są z oknoplastu energooszczędne, a dach ok. 40 tys razem z oknami dachowymi, ponieważ zamawialiśmy to w jednej firmie. Generalnie na dzień dzisiejszy to dom kosztował nas ok. 285 tys. Mam nadzieje, że pomogłam :)

Tak pomogłas mi bardzo.Jesli chodzi o zmianę z ta ścianą kol. To myślę że będzie ok gdyż rozmawiałam z archonem i oni są jak najbardziej na tak:)Ty masz dachówkę tak?

Witaj ponownie Agulla,

Mam pytanie dotyczące spiżarni, czy nie jest ona zbyt mała i może szkoda sobie nią zawracać głowę choć nie powiem ze dla mnie spiżarnia jest niezbedna:)

Witaj ponownie Agulla,

Mam pytanie dotyczące spiżarni, czy nie jest ona zbyt mała i może szkoda sobie nią zawracać głowę choć nie powiem ze dla mnie spiżarnia jest niezbedna:)

Witaj

Wiem ze jeszcze nie odp.na moje pytanie ale już nasuwa mi się kolejne.

Możesz dokładnie napisać jaki rodzaj okien montowaliscie? Energooszczędne ?Drzwi na taras Hs czy otwierane normalnie? Bo mam kłopot z dokonaniem wyboru gdyż salon jest dość mocno przeszklony wiec nie jestem pewna czy system dwuszybowy wystarczy? Wiem na pewno ze PCV winchester.

Edytowane przez Emilia1711